General

Luati atitudine urgent !

Opriţi recoltarea de organe şi genocidul împotriva practicanţilor de Falun Gong în China, acum!

O scrisoare deschisă către liderii lumii, mass-media şi organizaţiile de drepturile omului 6 aprilie 2006

(revizuită pe 12 aprilie 2006)

Sursa: http://www.globalrescue.net/unproj/en/petition.jsp

Dragă Doamnă/ Domnule,

    Scriem îngrijoraţi această scrisoare pentru a vă face cunoscute îngrozitoarele acte de cruzime ce au loc chiar acum împotriva practicanţilor Falun Gong în China. Vă îndemnăm să ajutaţi în oprirea imediată a atrocităţilor legate de recoltarea de organe vii.

    După cum probabil ştiţi deja, în 9 martie 2006, un jurnalist chinez ajuns în SUA a dezvăluit ziarului The Epoch Times existenţa unui lagăr secret de concentrare în Sujiatun, oraşul Shenyang, provincia Liaoning. La un moment dat, mai mult de 6000 de practicanţi Falun Gong au fost închişi acolo, potrivit jurnalistului. S-a aflat că nimeni nu a ieşit vreodată din acel loc în viaţă. La puţin timp după aceea, un alt martor a confirmat ştirea acestor crime. Potrivit acestui martor, lagărul Sujiatun este localizat la spitalul provincial din Liaoning de medicină chineză şi vestică pentru tratamentul trombozei din Sujiatun, oraşul Shenyang. Martorul este o fostă angajată şi ex-soţul ei era chirurg responsabil cu recoltarea corneei. Aproximativ 4000 de victime, multe încă în viaţă, au fost folosite pentru a li se recoltat organele şi vândute pentru profituri uriaşe, incluzând rinichi, cornee, inimi, plămâni, piele şi ficat. Prizonierii rămaşi şi-ar putea pierde viaţa în orice moment.

    Recent, un doctor militar veteran din regiunea militară Shenyang a dezavăluit că există cel puţin 36 de lagăre de concentrare în China similare celui de la Sujiatun. El a meţionat de asemenea că peste 10 000 de oameni au fost într-adevăr ţinuţi în lagărul Sujiatun la începutul lui 2005, că îndepărtarea organelor este o practică comună, şi incinerarea celor morţi şi chiar a celor vii nu este neobişnuită. Din câte ştie el, cel mai mare lagăr din China, cu nume de cod “672-S”, este localizat în provincia Jilin şi se spune că are peste 120 000 de oameni, printre care sunt şi practicanţi Falun Gong din toată ţara. El a spus ziarului The Epoch Times că, potrivit ultimelor tactici, “…Comitetul central al Partidului Comunist Chinez a decis să-i trateze pe practicanţii Falun Gong drept “duşmani de clasă” şi să-i rezolve în orice manieră care este profitabilă economic.” Cu alte cuvinte, la fel ca mulţi alţi prizonieri cu sentinţe grave din China, practicanţii Falun Gong nu mai sunt priviţi ca fiinţe umane, ci ca material brut pentru produse comerciale.

    Pe baza rapoartelor Minghui.net şi a analizei bazei de date a Misiunii Globale de Salvare a Practicanţilor Falun Gong Persecutaţi (GMR), recoltarea organelor vii de la practicanţi a început nu la mult timp după începerea persecuţiei şi apogeul acestei crime malefice a fost foarte posibil în perioada 2001-2003, această crimă malefică având încă loc în lagărele de muncă din toată ţara. Investigaţiile realizate de Organizaţia Lumii de Investigare a Persecuţiei Falun Gong (WOIPFG) au demonstrat că există o bancă de furnizare a organelor vii extrem de mare în zona Shenyang. În alte zone precum provincia Henan, provincia Shandong, Shanghai, Guangzhou, Beijing, Tianjin, provincia Liaoning, provincia Hunan şi provincia Hubei, personalul spitalelor şi doctorii care participă direct s-au exprimat că pot furniza organe de le practicanţi Falun Gong. Pe baza acestei investigaţii iniţiale, putem spune că  lagărul de concentrare Sujiatun nu este singurul unde a avut loc recoltarea de organe vii de la practicanţi Falun Gong pentru transplanturi.

    Este bine cunoscut faptul că PCC îşi foloseşte întreaga maşinărie de propagandă de stat în persecuţia sa împotriva Falun Gong, calomniind practica răspândind zvonuri şi minciuni. Tacticile de genocid precum “ruinaţi-le reputaţia, falimentaţi-i financiar, distrugeţi-i fizic” şi “a-i bate până la moarte nu înseamnă nimic şi ar trebui considerat sinucidere” pe lângă "incineraţi corpul direct fără a identifica persoana", sunt îndeplinite de agenţia gen-Gestapo numită "Biroul 610" într-o încercare  de a forţa practicanţii Falun Gong să renunţe la credinţa lor în Adevăr, Compasiune, Toleranţă – principiile de bază ale practicii.

    Deşi ceea ce a fost demascat este numai vârful icebergului, chiar acum s-a confirmat că aproape 3000 de practicanţi au fost torturaţi până la moarte, cel puţin 6000 condamnaţi ilegal la închisoare, sute de mii condamnaţi ilegal la muncă forţată, mii au fost trimişi în spitale psihiatrice şi injectaţi cu medicamente dăunătoare nervilor, şi mai mult de 100 de tipuri de tortură sunt folosite pe practicanţi. Demascarea lagărelor de concentrare de la Sujiatun şi 672-S ne spun că alte crime mai întunecate rămân ascunse în interiorul a 36 de lagăre de exterminare.

    De aproape 7 ani, practicanţii Falun Gong au persistat în a expune această persecuţie fără precedent, într-un mediu foarte periculos, şi în ciuda controlului foarte strâns al PCC asupra mediei şi internetului. Ei continuă să ceară dreptate şi suport din partea comunităţii internaţionale. În timp ce din ce în ce mai mulţi oameni şi organizaţii internaţionale din China şi din afara ei s-au alăturat efortului de a opri abuzul şi crima, şi condamnă persecuţia, răspunsul este slab în contrast cu atrocităţile extinse ale PCC.

    Promisiunea noastră solemnă ” Nu se va mai repeta niciodată”, făcută în urmă cu 60 de ani ca răspuns la lagărele de concentrare naziste, răsună încă în lumea civilizată, şi, cu toate acestea, tragedii similare au loc din nou în mijlocul tăcerii noastre. Genocidele din Rwanda şi Darfur sunt exemple tragice. Astăzi, globalizarea a unit comunitatea internaţională ca o singură mare familie. Depindem unii de alţii pentru existenţă. Persecutarea Falun Gong şi demascarea crimelor de neiertat ce au loc în lagăre de concentrare precum Sujiatun, în ţara cea mai populată din lume, sunt cele mai puternice lovituri date umanităţii şi civilizaţiei moderne.

    Comunitatea internaţională are o şansă astăzi să acţioneze diferit, prin oprirea omorului. Nu putem rămâne în tăcere în faţa unui regim comunist tiranic care epuizează resursele naţiunii pentru a extermina oameni buni. Nu avem nici un motiv pentru a rămâne în tăcere; dacă facem aşa e ca şi cum am ierta acţiunile regimului şi am participa fără să vrem la persecuţie.

    Cerem cu sinceritate ca, în calitate de lideri care purtaţi pe umeri răspunderea de a susţine legea precum şi moralitatea şi dignitatea omenirii, să spuneţi tare “NU” atrocităţilor comise de regimul comunist. Vă îndemnăm să luaţi măsuri imediate pentru a îndeplini promisiunea “Nu se va mai repeta niciodată” şi să opriţi masacrul din lagărele de concentrare din China.

    Noi suntem indivizi şi organizaţii din interiorul şi din afara Chinei care credem în dreptate şi conştiinţă, care preţuim pacea şi libertatea, şi care respectăm adevărul. Cu simţul responsabilităţii şi îngrijorării pentru concetăţenii noştri, vă chemăm solemn şi îngrijoraţi să vă faceţi auzită vocea şi să faceţi următoarele:

1.    Cereţi-i ambasadorului Chinei din ţara voastră să prezinte o anchetă diplomatică cu privire la problema lagărelor de exterminare şi cereţi răspunsuri precise şi clare într-un interval limitat de timp.

2.    Îndemnaţi-l pe Preşedintele Bush să-i ceară liderului chinez Hu Jintao, care va vizita Statele Unite, să desfiinţeze toate lagărele de concentrare şi să elibereze imediat toţi practicanţii închişi.

3.    Sprijiniţi formarea unei echipe internaţionale de investigare care să realizeze investigaţii nerestricţionate asupra lagărelor de concentrare şi asupra persecutării Falun Gong în China. Echipa ar trebui să fie alcătuită din observatori de drepturile omului din diferite tări, Comisia de Drepturile Omului şi Comitetul Împotriva Torturii de la Naţiunile Unite, organizaţii internaţionale de drepturile omului, şi reprezentaţi ai practicanţilor Falun Gong.

4.    Cereţi înfiinţarea agenţiilor speciale de salvare în Statele Unite şi alte ţări democrate care vor accepta şi vor avea grijă de practicanţii Falun Gong deţinuţi în lagărele de muncă şi grav torturaţi, astfel încât să poată primi tratamentul necesar.

5.    Cereţi înfiinţarea unei curţi penale speciale internaţională (Tribunalul Internaţional pentru Persecuţia împotriva Falun Gong) care să strângă dovezi, să investigheze şi să-i probeze pe cei implicaţi în persecutarea practicanţilor Falun Gong.

Orice organizaţie sau individ este binevenit să co-semneze această scrisoare şi să se alăture eforturilor de a salva victimele, de a investiga atrocităţile şi de a aduce criminalii în justiţie.

    Scrisoarea publică este înaintată Comisiei de Drepturile Omului a Naţiunilor Unite, Consiliului de Drepturile Omului, Comitetului împotriva Torturii, Curtea Penală Internaţionlă, Curtea Internaţională de Justiţie de la Haga, Curtea Europeană de Drepturile Omului,  şi mass-mediei majore din întreaga lume.

Preşedinte, Haiying He,  

Misiunea Globală de Salvare a Practicanţilor Falun Gong Persecutaţi (GMR)

contact: flg.rescue@gmail.com, support@globalrescue.net;

 1-208-545-8736 (fax),

1-617-217-8952 (mp)

Petiţie Online:  http://www.globalrescue.net/unproj/en/petition.jsp

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top