Stiri

Expozitie de pictura de Romeo Niram, in Spania dedicata marilor personalitati ale culturii universale

Galeria de arta Inova 2000 din Bilbao, Spania, organizeaza intre 19 Iunie si 11 Iulie 2009, expozitia de pictura “Reconstructie culturala” semnata de artistul plastic roman Romeo Niram. Expozitia reprezinta o incursiune selectiva in opera pictorului, fiind prezentate picturi din diferite cicluri si perioade.

 

Curatorul expozitiei, José António Moreno Delgado, a efectuat personal selectia celor 10 opere ce vor fi expuse, evidentiind in catalogul expozitiei tematica de natura culturala: “opera lui Niram se adreseaza unui public cult, avizat, cu multe cunostinte din diferite domenii, insa prin tehnica de exceptie si frumusetea cromatica atinge coarda sensibila a oricarui privitor.”

Expozitia ofera o privire de ansamblu asupra catorva dintre marile personalitati culturale ale lumii. Intre artisti, poeti, scriitori, oameni de stiinta sau de film care apartin culturii universale, ii regasim si pe Constantin Brancusi si Mircea Eliade.

Pictorul Romeo Niram, nascut la Bucuresti in 1974, locuieste la Madrid, unde a devenit recent singurul strain admis in Garda Regala. In luna mai 2009, a oferit un tablou Printilor de Asturia, mostenitorii Coroanei Spaniole, cu ocazia aniversarii a 5 ani de la casatorie.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top