Rezonante

E simplu: 112

Suntem oameni şi prin definiţie acţionăm, nu paştem aşteptând tăierea…

De multe ori ni se întâmplă să asistăm la furturi şi la fărădelegi fără a face ceva, punându-ne idioata întrebare: ,,Ce pot face?”.

În acest fel încurajăm infracţionalitate, fărădelegile şi prostia. Un cunoscut caz a fost la Bucureşti, unde un grup de ţigani au ameninţat cu un cuţit un bătrân, furându-l. La fel, un alt ţigan a bătut un tânăr aflat între sute de rromâni (un român şi-ar fi ajutat seamănul). Aceste acte se petrec în metrou, pe stradă, ziua şi noaptea, izolat sau în mulţime. Răufăcătorii se bazează pe laşitatea şi prostia românului.

Acel om agresat poate fi mama ta, prietena ta sau poţi fi chiar tu, cu puţin ,,noroc”. La fel cum tu nu te implici la fel poate gândi şi altul când e vorba de o persoană apropiată ţie.Suntem oameni şi prin definiţie acţionăm, nu paştem aşteptând tăierea.

Ce putem face? În multe ţări occidentale sunt organizate centre de instruire fizică pentru a preveni astfel de cazuri. În ţara noastră doar copiii mici practică sporturi de contact, cu mici excepţii. Antrenaţi-vă. Acţionaţi, nu le daţi satisfacţia de a vă vedea ca pe nişte bovine neputincioase. Apăraţi-vă pe voi şi pe alţii la agresiunile verbale ori fizice. Purtaţi sprayuri paralizante şi curele cu catarame groase pentru a le întrebuinţa. Dacă toţi ar interveni infractorii nu ar avea o şansă. Nu uitaţi să apelaţi de urgenţă numărul de urgenţă al poliţiei, care poate fi apelat gratuit de la orice cabină telefonică: 112. În doar câteva clipe unul sau mai multe echipaje de poliţie vor fi prezente la faţa locului. Dacă voi nu anunţaţi ei nu au ce face. Să reţineţi cât mai mulţi martori ce au asistat la eveniment pentru mărturie.

Un alt eveniment care de cele mai multe ori se ascunde este violul. Anunţaţi imediat poliţia şi mergeţi la analize dacă vi se întâmplă acest eveniment. Faceţi cât mai multă gălăgie şi luptaţi cu violatorul. Nu este o ruşine să fii violată, este o ruşine să laşi un monstru în libertate, făcând astfel la toţi un rău.

La fel de frecvente sunt şi maltratările şi bătăile din cadrul familiei. Sunt centre de asistenţă socială care vă pot găzdui. Anunţaţi poliţia sau un centru de asistenţă socială. Nu sunteţi obligaţi să trăiţi ca victime nici ca soţii şi nici ca minori. Compromisul nu este o soluţie şi nici sacrificiul, asta nu e o alternativă la viaţă!

Se acţionează! Chiar dacă mulţi cred ca poliţia nu face nimic, se înşelă. Dacă nu veţi fi mulţumiţi de prestaţia lor faceţi reclamaţie şi anunţaţi mass-media, dar apelaţi poliţiştii pentru a vă lămuri dacă fac sau nu ceva să vă ajute, pe voi şi să ne ajute şi pe noi eliminând un gunoi public.

Acum câteva zile în faţa universităţii Cuza am asistat la o scenă în care o gaşcă de ţigani agresau oamenii, mulţimea fiind formată în majoritatea din fete. Am apelat repede numărul de urgenţă al poliţiei şi am intervenit singur, agresându-i pe agresori. Poliţia a ajuns imediat şi i-au ridicat pe cei imobilizaţi acolo. Le-a aplicat amenzi usturătoare şi la următoarea abatere vor vedea puşcăria, făcându-le cazier. Deci, fiţi pe poziţii şi dacă nu interveniţi măcar anunţaţi poliţia.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top