Atitudine

Romanii jigniti si in presa engleza

Se anticipează că în România ţiganilor vor apărea revolte de stradă

După ce românii au fost făcuţi praf în presa din Italia, Elveţia sau Spania, fără ca diplomaţia românească să reacţioneze, întrucât argumentul oficial a fost acela că „este sub demnitatea noastră la MAE să ne coborâm la nivelul unor asemenea provocări”  – aşa mi-a raspuns un oficial din MAE cand l-am întrebat de ce nu reacţionează la aceste lucruri. Păi şi atunci la ce reacţionează MAE? La atacuri armate sau la ce? Ei bine, zilele acestea în mass-media din Marea Britanie, la BBC continuă seria unor materiale defăimătoare la adresa românilor, invocându-se – şi aici…. – faptul ca suntem o naţiune de ţigani  [cititi aici un material publicat la 17 ianuarie 2009 http://news.bbc.co.uk/2/hi/programmes/from_our_own_correspondent/7833138.stm].


Cu evidenta bătaie de joc, BBC s-a hotărât să facă audienţă, să culturalizeze naţiunea britanică, arătându-le că România este în evul mediu, o ţară plină de ţigani, că trăim în căruţe. Drumuri neasfaltate şi pline de noroi, copii ale căror plânsete se aud din stradă, câini lătrând întruna şi vecini care se strigă peste gard. Sunt doar câteva dintre detaliile prezentate în articolul publicat de ediţia online a BBC.


Reportajul prezintă viaţa ţiganilor din zonă şi dependenţa acestora de comerţul cu materiale feroase. Şi cum un kilogram de fier a ajuns să valoreze doar câţiva cenţi, rezultatul este în consecinţă. Aşa este prezentată România în ochii englezilor!


De asemenea, The Guardian, anticipează [previziuni sau premoniţii?!]  că în România vor avea loc revolte de stradă. Pur şi simplu parcă se dă semnalul că, după Grecia şi Bulgaria, şi românii, trebuie să se alinieze tendinţei celorlalte ţări necivilizate din UE,  care îşi reglează problemele sociale, prin violenţe de stradă. Creşterea inflaţiei, disponibilizările masive şi criza gazelor se vor resimţi puternic în ţările din Europa de est, în special în România, Bulgaria şi ţările baltice, unde tensiunile economice, sociale şi politice ale ultimelor luni vor duce la greve şi lupte de stradă.

 

Potrivit experţilor [!?] citaţi de „The Guardian” şi preluaţi de ziare.com, Europa de est se îndreaptă către o violentă „primăvară a nemulţumirilor”, generată de criza economică globală: greve violente care vor recidiva în lupte de stradă. Lovite din ce în ce mai rău de criza financiară, România, Bulgaria şi ţările baltice trebuie să facă faţă şi unei destabilizări politice adânci, unui conflict social şi unor tensiuni rasiale ce vor prinde din ce în ce mai mult contur. Cele mai recente estimări arată că economia unor ţări est-europene, după ce a înregistrat o creştere economică dublă în ultimii zece ani, nu va depăşi 5% în acest an, cu o culme a inflaţiei de 13%. Analiştii se tem că România, care a intrat în Uniunea Europeană la 1 ianuarie 2007 odată cu Bulgaria, va fi următorul stat care se va confrunta cu tensiuni din ce în ce mai violente în rândul populaţiei.


Cer pe această cale, în calitate de senator ales în Parlamentul Romaniei, Ministerului Afacerilor de Externe să intervină şi să ceară explicaţii oficiale conducerii BBC şi ziarului The Guardian. Consider că prin neîmplicarea MAE în toate aceste scandaluri, s-a permis ca imaginea României în Europa să fie asociată cu patria tţganilor inculţi, a hoţilor, criminalilor şi neandhertalienilor Europei. Am foarte mulţi cunoscuţi, manageri sau simplii meseriaşi care lucrează în UK sau pentru companii britanice, iar în această ţară a ţiganilor, Vodafone PLC face an de an profituri uriaşe, astfel încât trebuie să respecte republica bananieră Română care este o sursă a bunăstării naţiunii britanice.


Reamintesc faptul că, nici până la acest moment MAE nu mi-a dat nici un răspuns faţă de interpelarea mea legată de modul în care românii au fost făcuţi corbi, ciori şi au fost folosiţi în campania electorală a unui partid din Elveţia. MAE are funcţionari care sunt plătiţi din taxele şi impozitele românilor, tocmai pentru a găsi soluţiile eficiente, elegante şi diplomatice pentru a reacţiona la aceste jigniri care ne sunt aduse gratuit în tot mai multe ţări ale UE.


Şi ca să vă responsabilizez, subsemnatul Urban Iulian, plătitor asiduu de taxe şi impozite atât ca acţionar la mai multe firme cât şi ca persoană fizică, vreau să vă spun că am fost recent la München în Germania acolo unde un neamţ m-a întrebat extrem de serios: „Cât la sută reprezintă în România minoritatea română?”. Când i-am spus că românii sunt majoritari şi rromii minoritati, a rămas pur şi simplu perpelex. Şi asta după ce România a cheltuit milioane de euro pe campanii aberante de „schimbare” a imaginii românilor în UE! Nu s-a schimbat decât consistenţa conturilor bancare ale unor companii care au derulat aceste aşa-zis programe finanţate din banul public… !

Aştept un răspuns scris din partea MAE şi mulţumesc anticipat pentru el.

 

Iulian URBAN

Senator de Ilfov

Ianuarie 2009

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top