Stiri

“Jazz and More”

Teatrul Gong găzduieşte cea de-a IV-a ediţie a Festivalului JAZZ and MORE

Cea de-a patra ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică Contemporană Jazz and More va fi găzduită pentru prima dată în istoria acestui proiect la Teatrul pentru Copii şi Tineret Gong din Sibiu. Ediţia din acest an se va desfăşura în perioada 17- 19 octombrie a.c. şi cuprinde o selecţie a celor mai reprezentativi artişti de avant-jazz din Europa şi Statele Unite ale Americii.

*

Festivalul Internaţional JAZZ AND MORE este singurul eveniment din România care promovează muzica de avangardă, fiind dedicat evidenţierii şi dezvoltării noilor tendinţe în muzică. Evenimentul oferă o sansă unică de a descoperi creaţii originale noi şi reprezintă o platformă excelentă atât pentru artişti, cât şi pentru publicul larg, de a parcurge un spectru generos de stiluri de la New Jazz şi Avant Jazz la Free Jazz şi Improvised Music până la Art- Noise, Electro Music şi Avant- Rock.

Teatrul Gong se dovedeşte a fi cea mai bună locaţie desfăşurare a unor astfel de concerte oferind un spaţiu modern şi intim în acelaşi timp. Recent construită, sal de la parter a teatrului are 181 de locuri fixe cu posibilitatea extinderii de locuri până la 200.

Accesul publicului la evenimentele din cadrul festivalului se face pe baza biletelor şi abonamentelor puse în vânzare cu 60 de minute înainte de începerea primului concert din fiecare seară de festival.

Oferta din acest an vine cu modalităţi de achiziţie din cele mai flexibile. Ţinând cont de numărul limitat de locuri, dar mai ales pentru o bună prelucrare a cererii publicului, organizatorii recomandă rezervarea locurile în avans la adresa de email: info@jazzandmore sau la numărul de mobil: 0745 279 786.

Costului unui bilet pentru o seară de concert este de 25 lei, tarif unic. Festivalul oferă, de asemenea, un abonament de tip festival pass care garantează accesul pentru o persoană la toate concertele din cadrul festivalului. Costul unui astfel de abonament este de 60 lei.

**

Ediţia din acest an va aduce la Sibiu concerte ale celor mai reprezentativi şi interesanţi artişiti de gen din Europa şi Statele Unite. Lista artiştilor invitaţi în festival a fost închisă recent prin confirmarea recitalurilor Arthur Kellcelor de la Arthur Kell Quartet (SUA) şi Grid Mesh (Germania).

Cvartetul Arthur Kell este un grup de tineri artişti talentaţi ce explorează un sound nou, fascinant al muzicii de jazz. Ultimul lor album, lansat de Fresh Sound New Talent, prezintă un nou program de concert ce a fost primit cu entuziasm de publicul european şi new yorkez. Cvartetul a susţinut în ultimii patru ani şapte turnee în Europa având concerte cu casa închisă la Madrid Jazz Festival, precum şi înregistrări radio speciale pentru Deutschlandfunk şi Sudwestrundfunk în Germania.

Arthur Kell se evidenţiază ca una dintre cele mai originale voci a scenei muzicale new yorkeze de astăzi. Compoziţiile sale- melodii puternice cu structuri deschise- se concentrează pe interacţiunea dintre membrii grupului şi solişli. Abilitatea lui Arthur de a se adapta oricărui context muzical îl recomandă ca unul dintre cei mai solicitaţi solişti în apariţii speciale. Acesta a colaborat cu Thomas Chapin, Bobbie Previte, Sam Newsome, Christian Howes, Jonathan Kreisberg, Art Baron şi Bill McHenry,

Componenţa:

Arthur Kell- contrabas
Nir Felder- chitară
Joe Smith- tobe
Hans Falb- saxofon

***

Grid MeshAndreas Willers, Frank Paul Schubert şi Rudi Fischerlehner au format acest Grid Mesh ca un experiment în urma unor colaborări reuşite pe scena berlineză creând un sound personal ce mai poate fi greu descris doar ca muzică de jazz. Jocul creativ, şi uneori haotic, dintre sunete şi versuri creează impresia unui tarâm al non-expresivităţii cu influenţe din lumea rock-ului, jazz-ului şi a muzicii electronice în care liniile melodice ale saxofonului sunt acoperite de noise- guitar pentru a crea un colaj inedit. Toate aceste variaţii aduc o nouă perspectivă asupra manifestării sunetului şi desfinţează orice clasificare standard în acest sens. Albumul de debut al trupei poartă numele trupei şi va fi prezentat în cadrul festivalului.

Componenţa:

Andreas Willers- chitară electronică, instalaţii
Frank Paul Schubert- saxofon
Rudi Fischerlehner- tobe, percuţie

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top