Stiri

Aparitie editoriala pe piata spaniola a unui autor debutant roman

Pe piaţa spaniolă de carte a apărut la sfârşitul lunii mai, la Editura Bassarai, volumul de debut al tinerei autoare Andra Rotaru (n.1980 Bucureşti), “En una cama bajo la sábana blanca” (“Într-un pat sub cearşaful alb”).

Pe piaţa spaniolă de carte a apărut la sfârşitul lunii mai, la Editura Bassarai, volumul de debut al tinerei autoare Andra Rotaru (n.1980 Bucureşti), “En una cama bajo la sábana blanca” (“Într-un pat sub cearşaful alb”).

Traducerea aparţine Adelinei Butaciu, Mariei Luiza Icriverzi, Borja Pujol López Araquistain, sub îndrumarea scriitorului sud american Daniel González Dueñas.

Cartea, cu titlul omolog “Într-un pat sub cearşaful alb” a văzut lumina tiparului în anul 2005 la Editura Vinea/ Bucureşti, volum distins cu premiile naţionale Mihai Eminescu-Botoşani, al Uniunii Scriitorilor din Sibiu, al Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, premiul Tudor Arghezi-opera prima la Tg. Jiu şi de asemenea a fost nominalizat la premiile de debut ale USR pe anul 2006.

“Volumul Andrei Rotaru, “Într-un pat sub cearşaful alb”, este unul greu de clasificat, fără corespondent în poezia ultimei generaţii şi nu numai. Destul de excentrică în peisajul liric actual, poezia Andrei Rotaru din volumul “Într-un pat sub cearşaful alb” este un subtil clin d'oeil, o invitaţie la un dialog cultural, adesea implicit, un spaţiu de meditaţie care se cere completat cu imaginaţia, cunoştinţele, sensibilitatea şi, nu în ultimul rînd, inteligenţa potenţialului cititor.” (Tudorel Urian-România literară nr.10/10 martie 2006)

Pătrunderea pe piaţa internaţională de carte a autorilor români trebuie să reprezinte unul dintre fenomenele normale şi constante ale industriei cărţii din România, un fapt reprezentativ pentru o naţiune care e datoare să investească în scriitori constant, pentru ca publicul străin să poată avea acces la numele şi cărţile literaturii române. O relaţie reciprocă şi un schimb necesar în condiţiile în care literatura şi scriitorii legitimează un popor.

En una cama bajo la sábana blanca

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top