Stiri

Saptamana nationala a bibliotecilor

Asociaţia Naţională a Bibliotecarilor şi Bibliotecilor Publice din România (ANBPR) organizează în perioada  14-18 aprilie 2008 Săptămâna Naţională a Bibliotecilor, o campanie anuală de promovare desfăşurată la nivel naţional…

ANBPR este una din cele mai mari asociaţii ale bibliotecarilor din România, cu peste 3.000 de membri. Misiunea sa principală este promovarea profesiei de bibibliotecar, susţinerea pregătirii profesionale a acestora în vederea creşterii calităţii serviciilor specifice de bibliotecă şi asigurării accesului public la informaţie. ANBPR oferă membrilor săi şi nemembrilor servicii profesionale şi publicaţii de specialitate.

Bibliotecile publice vor folosi Săptămâna naţională a bibliotecilor ca pe un prilej pentru a informa publicul larg şi autorităţile administraţiei publice centrale şi locale despre srviciile şi facilităţile pe care le oferă şi pentru a atrage atenţia asupra necesităţii modernizării activităţii de bibliotecă în vederea satisfacerii cerinţelor de informare, cultură şi educaţie ale utilizatorilor.

În acesată perioadă bibliotecile publice vor desfăşura acţiuni de promovare a rolului şi locului bibliotecii în comunitate şi vor susţine manifestări culturale, educative şi de informare a populaţiei. Se vor organiza manifestări ca: Zilele Porţilor Deschise, mese rotunde, ateliere şi consfătuiri profesionale, vizite colective, expoziţii, proiecţii de filme, întâlniri cu cititorii, lansări de carte, spectacole etc.

Perioada dedicată bibliotecilor la nivel naţional include Conferinţa Generală ANBPR cu tema: „Bibliotecile publice şi susţinerea procesului de învăţare permanentă: modalităţi şi exemple de bune practici” şi continuă în ziua de 23 aprilie cu Ziua Bibliotecarului din România, zi instituită, prin Hotărâre de Guvern, la iniţiativa ANBPR.

prof. DOINA POPA,
Preşedinte ANBPR,
Director
Biblioteca Judeţeană “Octavian Goga” Cluj

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top