Stiri

Realizari pe plan muzical ale copiilor din Botosani

Copiii din Botosani care studiaza canto-muzica usoara cu  profesorul Catalina Constantinovici au obtinut rezultate meritorii la concursurile de gen din tara, desfasurate in aceasta perioada.

    Sambata, 10 martie, 10 copii din Botosani, coordonati si insotitit de profesorul Catalina Constantinovici, au participat la concursul “Minimegastar”, editia a IV-a, desfasurat la Bucuresti, la Societatea Romana de Radiodifuziune. Concursul este organizat de compozitorul Mihai Vanica, realizator de emisiuni la Radio Romania Cultural, iar in august-septembrie va fi Gala concursului la care vor participa toti concurentii clasati pe primele trei locuri la fiecare editie in parte. In concurs au participat copii din diferite zone ale tarii, Botosani, Iasi, Rosiorii de Vede, Rm. Valcea, Bucuresti, Brasov, Calarasi.

    Juriul alcatuit din compozitorul Mihai Vanica, Margareta Paslaru, directorul Casei de Productie – Eugen Ungureanu, compozitorul Bogdan Giurgiu, Florin-Silviu Ursulescu – de la Radio Romania, Ileana Sipoteanu a clasat copiii din Botosani, in functie de categoria de varsta, astfel: categoria 7-10 ani – locul 3: Amalia Rotariu, locul 2: Viviana Sposub, categoria 11-14 ani: locul 3: Costinel Balan si Claudia Rusu, categoria 15-20 de ani: locul 3: Steliana Orasanu si Premiu Special din partea Casei de Productie Electro Star: Alexandra Salariu. Inregistrarea acestei competitii va putea fi ascultata atat pe 25 martie, de la ora 9.00, la Radio Romania Cultural, cat si  pe 22 aprilie, la aceeasi ora.

    De asemenea, doi  copii coordonati de prof. Catalina Constantinovici au trecut de preselectie si vor participa la sfarsitul lunii aprilie la Festivalul International de muzica usoara pentru copii talentati “Suflet de stea” de la Alesd: Ioana Mititelu si Costinel Balan.

 
    In perioada 10-19 martie, solistii care studiaza canto-muzica usoara in Botosani cu prof. Catalina Constantinovici sustin diferite programe artistice.

    Sambata, 10 martie, cinci copii inscrisi la sectia canto-muzica usoara a Scolii Populare de Arte si Meserii Botosani au participat la manifestarea dedicata zilei de 8 martie realizata la Penitenciarul din Botosani, alaturi de colegii lor de la sectia de dans de societate, indrumati de prof. Constantin Dicu.

    Pe 15 martie, la ora 17.00, Scoala Populara de Arte si Meserii va gazdui manifestarea intitulata “Primavara e in noi”, la care vor participa majoritatea copiilor inscrisi la sectia canto-muzica usoara.

    Luni, 19 martie, la ora 12.00, la Sectia de Arta a Bibliotecii Judetene vor canta despre primavara aceiasi copii in cadrul programului artistic intitulat “Primavara in cantece”.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top