Stiri

Litera sărbătoreşte Ziua internaţională a cărţii!

 


Litera, Ministerul Culturii şi Patrimoniului Naţional, Sinectico, Europa FM şi Elefant.ro organizează vineri, 22 aprilie, cu ocazia Zilei internaţionale a cărţii o acţiune comună prin care oferă cărţi tuturor trecătorilor din Piaţa Universităţii din Bucureşti.

23 aprilie este ziua internaţională a cărţii. Ideea sărbătoririi acestei zile este legată de o tradiţie catalană: pe 23 aprilie, ziua onomastică a patronului catalan Sf. Jordi şi a Sfântului Gheorghe, bărbaţilor cu adevărat preţuiţi li se dăruiau cărţi şi un trandafir roşu. 23 aprilie este o zi simbolică pentru literatura universală: în această zi, în anul 1616 au murit Cervantes şi Shakespeare. În alţi ani, dar la aceeaşi dată, au murit sau s-au născut scriitori celebri precum Maurice Druon, Vladimir Nabokov sau Josep Pla.

Pornind de la aceste considerente, în anul 1995 Congresul General UNESCO a declarat 23 aprilie ca zi internaţională a cărţii, aducând astfel un tribut tuturor scriitorilor şi în acelaşi timp încurajând pe toţi, dar în special pe tineri, să (re)descopere plăcerea lecturii.

 

* * *

Grupul Editorial LITERA a demonstrat, încă de la înfiinţare, coerenţă editorială şi respect faţă de cititori. Astăzi, la mai bine de 20 ani de la fondare, LITERA constituie pentru mulţi cititori un reper şi o certitudine – un reper al calităţii şi o certitudine a valorii.

 

Georgiana Sandu

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top