Interviuri

2012 si Dacia-Romania in contextul universal

carmen_harraInterviu cu Dr. Carmen Harra

 

 

Motto: “Acesti vizionari, au vazut potentialul unei lumi noi, o lume care reda un scenariu superb Romaniei.” Carmen Muresan-Harra

Dr. Carmen Muresan-Harra este o persoana care cunoaste detailat atat realitatile comuniste cat si cele capitaliste. A cunoscut oprelistile dictaturii comuniste si individualistmul obsedant al capitalismului. Frecventa invitata a mass-mediei americane si romanesti, in subiecte de analiza psihologica, sociologica, de numerologie si de cabalistica, am rugat-o sa imparta cu cititorii nostrii unele reflectii asupra conexiunii anului fatidic 2012, vis-à-vis de spatiul si populatia Carpato-Danubiana chemate in istorie cand Dacia cand Romania.

Gabriel T. Gherasim:  Stimate doctor Harra, cum vedeti simbolismul si realitatea acestui an?

Carmen M. Harra: Daca ne uitam din punct de vedere cabalistic, deci 12-21-2012, si insumam cifrele la un singur numar gasim valoarea ‘11’.  In codurile numerologice ale antichitatii cifra 11 simbolizeaza ‘iluminare’. Ce se intampla cu noi simbolizeaza incheierea unui ciclu in Cartea Vietii, un ciclu in istoria umanitatii. A unui capitol de mii de ani de intuneric care in conceptul budist insemna era lui ‘kali-yuga’ sau ‘jugul intunericului’, o era redusa a constiintei umanitatii si plina de varsari de sange. Este un anotimp in anul cosmic de aproape 6 000 de ani care ajunge la un sfarsit. In timpurile vechi se faceau asemenea calculatii de o precizie incredibila pe baza unui sistem numerologic dezvoltat cu mii de ani in urma, care prezicedau cand se incepe si cand se termina o etapa pentru umanitate. Bazandu-ne pe aceste calculatii ciclice, se preconizeaza traversarea iminenta intr-o epoca  ‘de aur’, care la randul ei va dura mii de ani si care este la indemana noastra ca sa o marcam atat ca intensitate cat si ca durata, bazat pe implicarea noastra ca oameni si societate. Insa intre aceste doua epoci are loc un moment de deruta, ca in orice schimbare, pe care Schopenhauer o definea drept “o evolutie care pleaca invariabil de la o stare de haos”. Deci ca sa creezi progress, trebuie ca sa treci prin haos. Noi simtim acum acest haos, de la obstacolele ecologice si nutritive in fata caruia expunem sistemul nostru imunitar, pana la situatiile de criza macro-sociala, fie datorata crizelor economice, fie la cele de populatii migratoare si a stresului cotidian. De fapt, ne confruntam cu atata nedreptate si cu atata confuzie la nivelul gandirii colective, incat aceasta este o tranzitie foarte dificila, de la o era la alta. Suntem ca omenire exact ca un pacient care a trecut printr-o operatie la inima: pe de o parte avem sansa la o viata mai sanatoasa datorita operatiei, dar pe de alta parte trebuie sa trecem printr-o lunga perioada de convalescenta. Si nu trebuie de neglijat faptul ca daca operatie nu reuseste, pacientul poate sa si moara.

Daca operatia reuseste, pacientul iese din aceasta procedura transformat si fizic si psihic. Unele lucruri trebuie sa le invete din nou, ca in perioada infantiei (ridicat in picioare, mersul pas cu pas, balanta de sine statatoare, nutritie evoluata de la mancare tip piure la mancare solida, s.a.m.d.).

Din punct de vedere sociologic, oamenii care sunt prevazatori, si care incearca sa imparta viziunea unei noi dimensiuni de gandire si fapte, sunt tot asa de atacati de critici ca si vechii profeti pe timpul lor. Isus a fost atacat de exemplu cand predica paradigmele de iubire ale crestinismului, inclusiv cand a prezis ca 2000 de ani mai tarziu il va intelege in sfasit omenirea. Judecand dupa aceasta cronologie cristica, anul 2033 va fii anul definitiv al pasirii in noua era. Asa ca daca consideram perioada 2012-2033 ca perioada de tranzitie dintre vechia si noua era, intelegem ce se intampla cu noi in prezent.

GG: Cum vedeti dumneavoastra rolul Romaniei, cunoscuta in perioada civilizatiilor antice drept ‘Dacia’ pana in prezent si poate chiar in viitor?

CH: Marea mea durere cu privire la Romania este ca se resimte puternic zguduirea unui sistem (comunismul) si al erei prin care trecem. Lumea este mai nelinistita si speriata fata de tot ce se intampla, parca ne intoarcem in epoca dacilor si suntem martorii prabusirii acelei civilizatii strabune, sau ca si cum suntem martori la prabusirea imperiului roman. Insa diferenta dintre disperarile de atunci si perioada actuala este ca am mai invatat cate ceva in aceasta perioada de 2000 de ani. Din nefericire, confuzia este atat de mare incat romanii nu mai stiu pe unde sa o ia, nu-si mai gasesc directia si este o criza generala de cultura, si parca li se smulg (din nou) radacinile identitatii si civilizatiei acestui popor. Nu exista un sistem politic, administrativ, o infrastructura, o patura de oameni la nivel intelectual superior care sa fie ascultati de ceilalti oameni, si care sa conduca Tara inspre apararea si interesele sale. Oamenii par sa duca lipsa de capacitatile de a se exprima corect, de a se educa, de a se documenta, de a citi, de a gandi si de a analiza ceea ce este bine individual si national pentru romani. Am vazut ca impreuna cu tehnologia computerizata, starea de spirit a decazut in populatie, impreuna cu clasa politica si starea economica.

Daca Romania va putea sa depaseasca aceste oprelisti de dezvoltare a tarii si sa se intoarca la spiritul puternic al civilizatiei daco-romane, cred ca se va rebalansa si va iesi cu fruntea sus din acest haos prin care trecem. Acest lucru se va face printr-o revolutie ‘umana’, care contrar cu conceptul comunist de a impusca pe cineva si de a-i fura proprietatea, inseamna de fapt a ‘impusca’ sistemul corupt mostenit de la comunisti si transformarea mentalitatii noastre din egoism si invidie in altruism si recunostiinta pentru ce este bun in viata noastra, si pentru ce putem face ca sa ne amelioram existenta (material, cultural, uman, spiritual).

De fapt, egoismul si invidia au fost sadite de-a lungul secolelor de ocupatie si exploatare a tarii si a neamului nostru de la imperiul roman la imperiul rusesc (ca sa nu mai vorbim de huni, turci, austro-ungari, tatari, germani si altii). Este incontestabil rolul Romaniei ca punct central al Europei, fara de care nu ar fii existat Europa asa cum este ea, sau civilizatia ei in primul rand (vezi cultura Carpato-Danubiana considerata cultural si genetic ca cea mai veche din Europa). Fara Romania, n-ar fii existat o Europa pazita de turci, fara Romania nu s-ar fii terminat primul si al doilea razboi mondial atunci si asa cum s-au terminat, Romania a avut, are si va avea un mare rol pentru Europa. Dar, Romania trebuie sa revina la o Romanie sanatoasa din punct de vedere al sanatatii sufletesti, a carei populatie sa aiba o identitate de neam, de cultura, de valoare a istoriei si civilizatiei sale dacice si romanesti, si care sa stea cu capul sus oriunde s-ar afla in lume. Daca gandirea nu se schimba in Romania, nu se poate schimba, sau produce nimic. Prin schimbarea de gandire, ma gandesc in primul rand la nivel spiritual.

GG: Si totusi, de la Sundar Singh, care a numit Romania “Noul Ierusalim” (1), la Papa Ioan Paul al Doilea, care a numit Romania “Gradina Maicii Domnului” (2), se pare ca exista coneceptul de “destin special” atribuit Romaniei si poporului romanesc pe viitor. Cum explicati aceste declaratii, mai ales prin prisma crizei spirituale prin care mentionati ca trece poporul roman la ora actuala?

CH: Deci acesti vizionari se refera la vortexul de energie pe care il are spatiul Carpato-Danubian. Pe pamantul Daciei-Romaniei radiaza un vortex energetic creativ foarte puternic, insa daca daca cei care locuiesc in Tara nu-l folosesc in mod vindecator, fie spiritual, fie prin actiuni practice, ci numai in scop egoist, toate aceste viziuni profetice cad. Acesti vizionari, au vazut potentialul unei lumi noi, o lume care reda un scenariu superb Romaniei. Romania a pastrat puritatea energiei acestui pamant, insa ea trebuie materializata prin spiritualizarea oamenilor si prin demonstrarea prin fapte, pentru a duce intr-adevar la lumea idilica mentionata de vizionari. Cei care raman in oligarhia manipulatorilor de mase, cat si cei care se lasa angrenati in continuarea unei lumi predatorii si destructive, deci fie ca este vorba de cei care controleaza cat si de cei care se lasa controlati, inhiba si sunt inchisi la manifestarea de energie creatoare care radiaza din pamantul Romaniei. Mai mult, sunt cei care nu numai ca inhiba rasuflul creator de energie, dar care intoxica oamenii si pamantul Romaniei, ceea ce pune un baraj reflectiei in lume a energiei creatoare din Carpati.

Exista o batalie intre ceea ce ar trebui sa fie, a manifestarii tangibile al energiei creatoare a Romaniei si opusul acestor notiuni. Asta pentru ca avem de la Dumnezeu dat ‘liberul arbitru’ al gandurilor si faptelor noastre, care la randul lor pot fii folosite creativ sau destructiv.

Eu de exemplu, puteam sa raman cantareata in Romania, sau puteam sa iau drumul pribegiei. Am ales exilul si calea inspre o educatie care sa-mi eleveze spiritul si viata de zi cu zi. A fost decizia mea ca sa aleg drumul ales, la punctul la care acum pot sa impart prin carti si mass-medie aceasta invitatie oamenilor inspre cautarea frumosului si a cunoasterii sufletesti. Desigur, pe baza aceluiasi liber arbitru, cei care primesc aceasta invitatie pot sa o interpreteze pozitiv si sa o urmeze, sau sa o interpreteze negativ si ca sa o ridiculizeze.

Iata deci cum eu folosesc micro-cosmosul fiintei mele ca sa contribui la o dezvoltare spirituala macro-cosmica. Oamenii pot sa aleaga ca sa isi aduca aportul la Gradina Maicii Domnului, sau ca sa o saboteze. Vizionarii au anuntat: “Da, voi puteti sa fiti pe acel pamant bincuvantat, dar puteti sa il si blestemati prin ignoranta voastra.” Mai apoi exista si valoarea karmica a unui popor. Felul in care va urati intre voi, felul in care stiti sa NU primiti mesajul Dumnezeirii, binecuvantarile sale, si in care de fapt crucificati pe mesagerii lui, este la liberul vostru arbitru.

Pe de alta parte, mai cred ca poporul este si tinut in mod deliberat in bezna, pentru ca daca ar fii expus la binefacerile esentei si misiunii sale spirituale in lume, ar opta inspre calea de lumina.

GG: Exista si idealisti si vizionari totusi care au propus poporului roman aceasta “cale spre lumina”. De la cei care au suferit cu demnitate torturilor comuniste, pana la cei care au propovaduit adevarul in Tara si au suferit prigoana comunista, pana la cei care au ales calea exilului si au scapat cu viata de la gloantele granicerilor, au fost si sunt oameni care au predicat “calea spre lumina” romanilor. Exista cei care au reusit sa si ramana “oameni frumosi” ca sa folosim o sintagma a lui Dan Puric.

CH: Paradoxul este ca acesti oameni cred ca sunt de fapt  majoritatea poporului si care-si manifesta “frumusetea” sufleteasca zilnic. Ei sunt cei care te primesc in casa cu sufletul deschis si-ti ofera ce-i mai bun din putinul lor. De exemplu, in casa multor gospodari de la tara, cea mai frumoasa camera a casei este destinata si folosita de…oaspeti, nu de stapanii casei. Multi dintre ei nici nu concep ca oaspetii ar avea intentii rele, sau ca ar intra in casa lor ca sa ii vatameze fizic, sau ca sa le fure casa cu tot ce au in casa. Deci aceasta este puritatea sufletului romanesc care exista si ramane ca element predominant in multi romani.

Alt aspect este ca odata ce au fost atacati de straini, romanii au stiut dintotdeauna sa duca razboaie de eliberare in ciuda multor sacrificii, fie ca ocupantii vineau din Est sau din Vest. Alta forma a cuminteniei poporului roman este spiritul de dramuire al resurselor disponibile, inclusiv pe timpul ocupatiei comuniste, si cand rusii le furau majoritatea productiei si o trimeteau in Est, si cand Ceausescu le fura majoritatea productiei si o exporta in Vest.

In acelasi timp abrutizarea valorilor poporului roman de-a lungul secolului trecut si in perioada neo-comunista actuala, combinata cu un capitalism predatoriu practicat de la guvern la oamenii de rand, este o aberatie a sufletului frumos romanesc. Va dati seama ca daca peste 3,000,000 de romani au luat drumul strainatatii in ultimii 20 de ani, este o cifra care poate sa sperie. Oameni care au ajuns prin munca cinstita, fie ca mestesugari, dadace sau agricultori, sau prin munca intelectuala, ca sa exceleze in Vest, dar care n-au putut functiona in societate in Romania prin munca cinstita, spune foarte mult in privinta toxicitatii de valori care exista in Tara la ora actuala. De ce lumea trebuie sa plece dintr-un pamant binecuvantat de Dumnezeu, si profetizat de multi ca o reflectie a raiului pe pamant, cand valorile energetice si spirituale ale pamantului si poporului romanesc ar trebui ca sa aiba exact efectul invers in fata oamenilor? Parerea mea este ca exista o minoritate bine pregatita in impartirea, poluarea si manipularea oamenilor, care a huzurit si huzureste din exploatarea resurselor tarii si a muncii oamenilor, si care reuseste ca sa-si pastreze puterea numai prin succesul avut in sustragerea romanilor de la sursa divina de dragoste si inrairea lor fata de semenii lor, cat si fata de ei insusi.

Mai precis, practicile comuniste au ramas aceleasi, dupa cum observ de fiecare data cand ma intorc in Romania. Defaimarea, atacul la persoana, amenintarile directe sau voalate fata de indivizi exista si raman unelte de manipulare si divizare a societatii. Si atunci, chiar daca poporul nu este de accord cu ceea ce se intampla, se simte manipulat, furat, neputincios, infometat si se auto-condamna la fatalism. Intre timp, acei oligarhi privati si guvernamentali continua sa fure si sa vanda tot ce se mai poate din tara asta, si sa polueze mintea oamenilor si pamantul tarii.

Atunci, cine e de vina fata de decaderea Romaniei: poporul, vizionari precum Papa de la Roma,  sau o mana de oameni care s-au pus la putere si continua ori ei, ori prin copiii lor ca sa exploateze tara tot asa cum au facut-o si inainte de 1989?

O alta intrebare este ce putem noi face? Eu sunt ferm convinsa ca poporul roman nu trebuie abandonat, sunt convinsa ca poporul roman are un filon de intelepciune si putere la care trebuie sa apelam. Daca oferim o alta perspectiva poporului si acesta decide sa revina pe calea respectului fata de sine si fata de semenii lor, pot sa schimbe situatia si sa se debaraseze de parazitii care ii manipuleaza si invrajbesc intre ei. Poporul poate sa se elibereze de ceea ce este in realitate o minoritate rau-facatoare, si care-l pune intr-o lumina negativa si lipsa de speranta atat in Romania, cat si ca stereotipuri negative pe plan international.

Eu de fiecare data cand merg in Romania stau cu frica. Este un paradox sa vii in tara de bastina si sa stai cu frica, dar pare sa fie un simtamant impartit si de altii, atat de catre cetatenii din tara cat si de catre romanii din afara care vin sa-si vada tara de origine. Este neclar de ce exista acest simtamant aproape universal, si ce se intampla la esaloanele manipularii populatiei de catre oligarhi.


GG: Se poate vorbi doamna doctor de doua destine diferite sau paralele intre societatile carpato-danubiene ale Daciei fata de Romania, fie din punct de vedere numerologic sau cultural?

CH: Eu zic ca se poate vorbi de Romania care a pastrat ce-i mai bun din cultura tracica a Daciei cat si a latinitatii poporului romanesc. Vorbim despre existenta unui spirit vechi, un spirit avut dinainte de migratiile popoarelor slave, ale grecilor sau ale hunilor care s-au aciuit in Europa din Asia. Vorbim despre o Dacie-Romanie care duce o karma de mii de ani, unde s-a varsat mult sange, de la omorarea lui Decebal, la sacrificarea lui Horia, Closca si Crisan, pana la omorarea lui Octavian Goga, pana la impuscarea in cap a Ceausestilor. Aceste asasinate, cat si multe altele, au incarcat karma poporului si acest lucru continua sa prezinte poate un element al lui “de ce” si “cum” este inca victimizat poporul roman, cat si cum sa iasa din dureile prin care trece. Adica poporul roman continua sa aiba predispozitia de a iubi si creea insa ii trebuie niste lideri noi, care sa vina cu un alt suflet, mentalitate si prioritati a ceea ce trebuie sa faca pentru a conduce si actiona in favoarea poporului pe care il carmuiesc. Aceasta schimbare este mai usoara de cat se crede si se mai poate face pana cand nu este prea tarziu.

GG: Cum ati comenta dumneavoastra dezvoltarea societatilor post-comuniste si a celor capitaliste din ultimii 20 de ani, care insa par ca invariabil sa duca inspre obsesia…materialista? De ce exista fascinatia asta inspre materialism in ambele societati?

CH: Este adevarat ca intre “materialismul-dialectic” mostenit de la comunisti si “materialismul-consumerist” mostenit de la capitalism, oamenii par foarte ancorati in acumularea de bani si lucruri.  Nu parem ca sa intelegem ca dupa ce trecem in alta dimensiune, sufletul nostru nu ia nimic cu el decat mostenirea faptelor din aceasta viata. In privinta poporului roman de exemplu, conteaza faptele. Faptul ca nu ne-am lasat cotropiti de straini, si ca atunci cand am fost nu ne-am lasat pana nu ne-am eliberat. Dar avem si o mostenire unde ne-am omorat sau am permis omorarea idealistilor sau a conducatorilor nostrii de-a lungul secolelor.

In privinta atasamentului la ceea ce este material, aceasta obsesie este o gandire colectiva a intregii lumi. Lipsa de perspectiva a ceea ce este important pentru deplinatatea existentei noastra PE LANGA ceea ce-i material, este ceva care trebuie sa transformam ca Omenire. Putem vorbi de un inerent colaps monetar, care odata facut poate sa introduca omenirea la alta gandire si prioritati. Banul, cat timp va fii puternic, va avea o atractie puternica fata de oameni, pana la punctul la care conduce Omenirea.

Cei care am trait sistemul comunist, am vazut cum a dat faliment dictatura marxista. In Statele Unite acum Obama se straduie ca sa transforme America in tara socialista. Asta in timp ce s-a dovedit ca fie ca vorbim de capitalism sau de comunism, vorbim de fapt de bani si despre cine este in controlul lor.

Banul este un concept uman. Dumnezeu ne invata ca exista din abundenta totul pe pamant care sa creeze o existenta imbelsugata pentru intreaga omenire. Deci este un conflict de perspective. Eu spun ca dupa iminentul colaps monetar, va fii o schimbare de paradigma pentru omenire, unde nu poate sa se discute cat esti bogat cand nimeni nu mai are nici un ban (care sa valorize ceva) in banca. Poate va fii ceva asemanator cu acum 200 de ani cand strabunicii nostril considerau ca sunt bogati bazat pe cat pamant sau aur aveau, sau poate fii un alt sistem pe care nu-l concepem la timpul prezent, care sa includa si dimensiuni non-materialiste precum dezvoltarea sufleteasca si/sau mintala a individului.

Pana una alta, vorbeam pe aceasta tema cu un cunoscut recent, un om in varsta care este unul din cei mai acreditati specialisti pe teme de economie in lume, si cu care am comunicat de peste 20 de ani. Este un om foarte bogat din America. Am vazut cum prezicerile lui in acest domeniu s-au adeverit de-a lungul decadelor. Deci ca urmare a conversatiilor mele cu el sunt sigur ca valoarea monedelor in lume se vor prabusi complet in viitorul apropiat, fie in urmatoarele cateva luni, sau in urmatorii ani. In momentul in care sistemul bancar va fii anihilat, lumea va trebui sa se balanseze si sa-si gaseasca alte valori dupa care sa-si masoare succesul si viata. Poate atunci aspectul material nu ne va domina asa cum se intampla acum. Pana in 2033 se va construi o alta structura, si idea de materialism se va redefini in psihicul omenirii, aducand mai mult echilibru in lumea internationala.

Ideea de echilibru si armonie pe pamant ar putea fii atunci implementate incluzind atat starea materiala cat si valorile emotive si sufletesti in lume. In directia aceea merge omenirea, dar nu poate sa mearga fara prabusirea structurii actuale, unde sistemul bancar este alpha si omega a ceea ce inseamna sa fii bogat sau sarac.

GG: Si totusi, cum ati argumenta binefacerile luarii caii inspre spiritualitate si iubire de catre oameni, cand ispita puterii, a bogatiilor si a prestigiului in societate merg mana in mana cu banii si bogatiile pamantesti?

CH: Sa incepem cu paradigma ca tot ce conteaza pe pamant este spiritul uman. Sufletul supravietuieste totul. Se poate demonstra stiintific ca energia nu moare; de la Einstein la Niels Bohr, la Isac Newton, s-a dovedit aceasta. De fapt toate mintile luminate din toate timpurile au descoperit ca suntem la baza materie energetica, care trece prin lumea asta traind diferite experiente. Eu transmit din New-York un program de radio unde cred ca am un milion de ascultatori si dorinta lor extraordinara de a afla cine sunt, ce se intampla cu ei, de a afla cum se pot transforma si de a trai o viata mai buna, se concretizeaza prin ancorarea in valorile spirituale in primul rand. Cei care raman ancorati in valorile materiale, au de-a face cu un univers limitat si cu rezultate limitate. Ca sa parafrazam un proverb romanesc, mentalitatea materialista te face ca sa “nu-ti vezi barna din ochii tai”, si prin urmare, daca nu-ti vezi problemele nici nu stii care sunt, si prin urmare nici nu poti dezvolta o rezolvare potrivita a lor. Paradoxul este ca daca ne deschidem la nivel spiritual, putem ulterior si sa beneficiem fizic, putem evita unele boli care intervin pe plan psiho-somatic, sau putem sa ne ingrijim in armonie si evita intoxicare corpului nostru cu elemente toxice, fie de natura materiala fie, emotive, fie spiritual. Prin schimbarea de paradigma inspre valorile spirituale, stim sa facem diferenta in dinamica bun-rau pe care o avem cu alti oameni, stim sa evitam actiuni gresite, avem alte perspective fata de ce inseamna actiuni pozitive si actiuni negative, putem sa contemplam actiunile noastre prin valorile prezente, trecute sau chiar viitoare de care putem dispune, sa avem control asupra vietii noastre. Deci totul vine de la spiritul nostru, cu care putem dialoga in orce circumstanta si  fata de care noi singuri suntem in control. Faimoasa expresie a lui Descardes: “Gandesc deci exist”, este cunoscuta. O alta ramificare a acestei zicale este “ce gandesc aceea sunt”.  Daca in inima noastra, in spiritul nostru, promovam iubire si actiuni pozitive, transformam si atragem aceste energii in mediul nostru inconjurator. Se vede acest lucru si in planul material. Este greu de inteles pentru romanii care n-au parasit tara niciodata, ca un exilat roman vine in strainatate cu $ 40 si doua valize si in decurs de 15 ani, prin munca asidua si incredere in rostul sau, reuseste sa-si ia si masina, si casa, si sa creasca o familie si sa-i ajute si pe cei de acasa.

A fii spiritual nu inseamna a se dezice de valorile materiale, ci acumularea avutiilor intr-un spirit de armonie si implinire, indifferent de stadiul material in care se gaseste acel om. Acest mesaj de la mine in Romania n-a fost inteles cum trebuie, pentru ca promsiunea Dumnezeiasca de imbelsugare pe pamant pentru toti nu exclude, ci include abundanta materiala pentru oameni. Dar modul in care oamenii ajung acolo trebuie permeat prin prisma aromoniei si iubirii divine din noi, cele ale sufletului, pentru a face aceasta imbelsugare completa din punct de vedere fizic, material, emotiv, intelectual si spiritual.

Deci invitatia la ridicarea gandirii noastre la nivel pozitiv si universal, de-a supra limitatiilor elementelor senzoriale, invita la unitate nu separatie de toate valorile universului. Am si scris o carte in care am detailat ce inter-relatie exista intre noi, la nivel celular, emotional, ce corelatie exista intre noi si cei din jur, si ca nimic nu conteaza mai mult decat aceasta constientizare de unitate intre oameni si a omenirii intregi. Este dificil de constientizat si integrat asta in actiunile de fiecare zi, dar beneficiile sunt mari odata ce aceasta paradigma despre univers este aleasa de oameni. In primul rand, multe nesigurante si episoade de frica pot sa dispara si societatea ca atare se poate transforma intr-o unitate armonioasa. Daca destui dintre noi ne schimbam cum gandim si cum ne raportam unii fata de altii, armonia omenirii poate sa se intample aproape instantaneu. Viata pe pamant este superba, este un dar divin, este darul catre toti, noi nu ne nastem ca sa ne imbolnavim, ca sa ne uram, ca sa aruncam cu pietre; venim aici ca sa ne iubim si ca sa celebram impreuna harurile date de Dumnezeu noua pe pamant. De fapt, acest concept apare mereu de-a lungul vizionarilor din istorie, cat si a autorilor contemporani. Este o chemare la acceptarea celorlalti, de a conlucra cu semenii inspre imbunatatirea lumii in general.

GG: Vorbind de lumea spiritului, exista desigur spiritul creator al lui Dumnezeu, dar si spiritual distructiv al diavolului. Cum pot cei atrasi pana in prezent de seductiile spiritului distructiv ca sa se lepede de aceasta lumina toxica si  ca sa opteze inspre spiritul Creatorului? Ma refer aici si la cei care insista ca sunt ateisti, deci ca nu exista Dumnezeu, si uita zicala conform careia: “cel mai bun truc al diavolului a fost ca sa ne convinga ca…nu exista”? Sa includem de exemplu, faimosul caz al lui Karl Marx, care pe de-o parte spunea ca nu exista Dunmezeu, dar care pe de alta parte a fost un satanist convins (3).

CH: Vreau sa fac aici referinta la cea mai citita carte de profetii in lume, Apocalipsa, care descrie in Biblie ultima batalie dintre bine si rau. Ea descrie o intrega perioada preliminara care duce omenirea in pragul final al conflictului dintre bine si rau. Deci discuta batalia din dealul Armaghedonului din Israel, unde primele lupte dintre oameni au avut loc pe pamantul sfant. Luptele astea dintre oameni s-au continuat de mii de ani, si de multe ori era o reflectie si continuare a karmei datorata varsarilor de sange. Vedem si cazul Fiului lui Dumnezeu care a propovaduit mesajul iubirii, pe care noi nu l-am inteles si pentru care l-am crucificat. Iata ca continuam luptele si dupa aceea de 2000 de ani. Dar momentul prezent este unul de turnura, unde schimbandu-ne noi, ne uitam la viata si lume cu alti ochi. Generatiile prezente si viitoare, vor introduce din ce in ce mai mult idea asta de dumnezeire in viata noastra, de vindcare si oprire a karmei negative din universal omenesc. Deci batalia dintre rau si bine este pe punctul de a se definitiva si coincide cu etapa acestei “noi lumi” spiritualizate, de care a vorbit de altfel si Nostradamus. Lumea nu se va termina nici milioane de ani de acum incolo, dar se va transforma cu precadere in domeniul spiritual si ale paradigmelor pe care le va adopta. Deci vorbim de turnura si de a intra in alta faza a dezvoltarii umane.

O sa urmam idea de Dumnezeu ca eternitate, balanta creatoare, iubire universala din care facem parte. Dupa o perioada de haos se va instala o ordine bazata pe armonie, nu conflict. Vorbim despre o lume care va fii astfel evidenta in 20-30 de ani de acum incolo, o lume mai sanatoasa, mai longiviva, mai aproape de adevarata varsta a genei umane, care este programata ca sa traiasca pana la o mie de ani. Daca traim mai putin se datoreaza unor boli si conditii psihice care au de-a face cu o karma bazata pe violenta si nedreptati, de o toxicitate imbibata in societate pana la nivel genetic chiar. Exista si transformari genetice care se duc dincolo de discursul karmic, care explica suferintele umane, inclusiv durata scurta a vietii noastre fata de varsta indelungata codificata in materialul genetic. Dar acest lucru nu priveste neaparat si viitorul, mai ales dupa infuzia dumneazeiasca care ne vine si ne re-creaza.

Sa luam numai in corpul nostru elementul de Carbon 12, care are 6 electroni, 6 neutroni si 6 protoni. In Legea Antica noi eram codificati cu cifra 666, care este simbolul diavolului. Deci noi avem in noi, in molecula de Carbon semnul raului. S-a dat insa Premiul Nobel la niste rusi care au constatat ca exista si o transmutare de la molecula de Carbon 12 la Carbon 7, care este formata din 6 electroni 1 neutron 6 protoni (4), in alte cuvinte corespondand cu cifra cea de Taina 13 (Simbolizata prin Isus in mijloc, sase apostoli la stanga si sase apostoli la dreapta sa). Ce vizionar a fost Cristos care a stiut ca 2000 de ani mai tarziu, din punct de vedere celular omenirea se schimba. Ca ne schimbam de la a fii codificati cu cifra diavolului, si a raului, la a fii codificati cu cifra Creatorului. Mi se pare fascinant ca noi acum am descoperit transformari umane in corpul uman, care au fost simbolizate de Cina cea de Taina si de vechile profetii. In alte cuvinte pana si genetic se preconizeaza o trecere din partea raului inspre bine.

GG: Vorbind de karma, gasesc foarte straniu ca la 20 de ani de la caderea comunismului, aceasta ideologie bazata pe violenta, cat si actiunile sale care au dus la peste 100,000,000 de victime, ramane cumva “protejata” de catre puterile occidentale, de la o condamnare oficiala a sa, fie ca este vorba de catre Comunitatea Europeana, fie ca este vorba de catre Statele Unite. Cum explicati aceasta “imunitate” a comunismului de la oprobiul universal, si asta in ciuda a repetate solicitari de catre tari Central/Est-Europene (printre care si Romania), de a condamna comunismul in forurile din vest, solicitari care au fost sistematic negate de catre occidentali?

CH: Sa stiti ca aduceti in dicutie un subiect foarte important, si ca aveti mare dreptate. Nu stiu de ce ramane comunismul nejudecat si necondamnat. Poate ca in turbulentele prezente victimele comunismuluui au ramas in umbra, dar o sa vina si ziua cand pe plan national si international se va face dreptate, pentru ca altfel o sa continuam sa perpetuam acea stare de spirit diavoleasca care a insemnat si inseamna comunismul pentru omenire. Asta este si continuarea karmelor de altfel: atunci cand se perpetueaza o anumita stare de spirit fara analiza, condamnare si purificare a sa, energiile negative continua sa apara si sa distruga in prezent si viitor. Nu se poate sa uitam toti martirii din inchisorile comuniste care zac in gropi publice sau anonime fara respectful meritat.

Parerea mea este ca atat din punct de vedere global cat si din punct de vedere local si individual, o sa fim impinsi inspre o iluminare care va include dreptate pentru memoria victimelor comunismului din intreaga lume.

GG: Stefan cel Mare l-a avut pe Daniil Sihastru ca sfatuitor, Burebista pe preotul zalmoxian Deceneu. Pe cine avem noi in Romania contemporana ca barometrii morali si de intelepciune pentru poporul nostru?

CH: Ne trebuie alti oameni, nu pe cine avem acum. Cei de acum in pozitii de autoritate, imi pare rau sa spun ca sunt ancorati in coruptie, si in interesele lor personale. Chiar daca pretind ca lucreaza pentru interesul poporului, este o fatada. Asta mi-e clar si mie, chiar daca vin si stau cateodata numai cate trei zile in tara. Adica coruptia este incredibila, unde vezi oameni care s-au imbogatit din smecherii enorm, si daca ii intrebi cum s-au ajuns, iti zambesc misterios si schimba subiectul discutiei. Asi vrea sa vad si eu demnitari care fac o cercetare din perspectiva cetatenilor si a nevoilor lor, pentru ca sa-i ajute pe cetateni in mod efficient, si sa incurajeze auto-suficienta si un sistem de ajutor reciproc acolo unde este nevoie. In schimb, ei au facut cercetari si stiu cum sa umble prin buzunarele noastre si sa exploateze Romania de resursele sale naturale, de pe si de sub pamantul tarii, pentru interesele proprii.

Eu prevad o revolutie a spiritului uman in primul rand, care va restabili idea unei Romanii ca pamant sfant si ca pamant minunat, respectat si iubit in lume. In prezent, si repet ca este vorba de o minoritate, noi suntem priviti in lume din perspectiva unor clisee negative perpetuate de unii cetateni, care sunt alese si cultivate “cu grija” de catre mass-media occidentala, ca sa fie cap de afis si de condamnare pentru intreg poporul roman, fie ca este vorba de presa europeana sau americana. Sunt si exemple mai recente si mai grave in acest sens, insa imi amintesc incidentul cu “mancatul de lebede” de la Viena, careia i s-a acordat un amblu spatiu in presa americana, pentru ca era un bun pretext ca sa condamni o natiune de pe o pozitie de erijata superioritate a gazetarilor de aici. Cand te iei de straini, bazat pe episoade generalizate la acele natiuni si popoare, nu mai trebuie sa-ti vezi barna din ochii tai, si sa dicuti ce-i corupt si in propria ta tara. Asa a fost si cu presa din New-York in privinta acelui episod.

Insa, ca sa revenim la demnitarii din Bucuresti,  pana cand nu dam in vileag si tragem la raspundere indivizii corupti din politica romaneasca “cei care au fost si cei care inca sunt”, ei o sa continue neintrerupti exploatarea tarii si a oamenilor, cu efectele devastatoare de pana acum. Secatuirea zestrei naturale ale tarii si ale poporului nostru trebuie oprita, si majoritatea trebuie ca sa scoata aceste mere putrede din controlarea destinului tarii lor. O viata echilibrata, intr-un spirit de liniste este de fapt calea naturala a firii umane.

GG: In Romania sunt de doua ori mai multe biserici construite (de diferite confesiuni) decat sunt scoli (5). Cum vedeti aceasta reinoita atentie bisericilor de catre populatie dupa 50 de ani de comunism ateu, mai ales prin prisma coruptiei prezente a fostilor demnitari comunisti, care raman aceeiasi corupti demnitari, de asta data capitalisti?

CH: Pentru mine nu-i nimic mai trist decat o populatie tinuta in intuneric. Acum, spiritualitatea din biserica este un lucru, dar copiii tinuti analfabeti sau ignoranti la nivel educativ, este de fapt o viitoare mana de lucru ieftina si usor manevrata de catre oligarhi. Cuvantul re-ligie, este o re-legare a comunitatii, o unitate. Insa multe biserici folosesc redobandita libertate ca sa planteze separare intre oameni, intre “noi cei alesi”, si “ei cei pagani”. Concluzia banala, cand stam sa ne gandim de altfel, este ca exista un singur Dumnezeu si ca noi suntem toti creatia sa si copiii sai. Dar daca suntem educati ca a fii ortodox, sau pocait, sau catolic, sau evreu, sau musulman, inseamna fie “poporul ales”, fie “acei oameni mai inferiori decat noi”, va dati seama la cata ura, aroganta, si false segregari sociale poate sa duca aceasta “educatie”. Fie spiritual, fie dogmatic, fie religios, sau filozofic, pana cand religiile n-o sa traiasca in unitate, n-o sa fie pace pe pamant. Atata timp cand ajungem chiar sa omoram alti oameni “in numele lui Dumnezeu”, n-am inteles ce inseamna Dumnezeu.  Nu-i nimic rau sa construiesti biserici, sinagogi, moschee, sau temple, atata timp cat acest lucru contribuie la unirea oamenilor, nu la segregarea lor. La urma urmei, trebuie sa celebram viata minunata si aceasta lume si pamant minunat pe care ni l-a dat Dumnezeu la toti.

GG: Aveti alte idei sau subiecte de discutie pe care ati vrea sa le puneti pe tapet acum?

CH: As vrea ca Romania sa se transforme cat de repede, as vrea ca romanii sa nu trebuiasca ca sa plece din tara lor pentru a fii fericiti si a gasi medii de dezvoltare profesionale de succes, as vrea ca Romania sa revina la acea tara care a luptat cu succes si nu s-a lasat jefuita nici de imperii de la est, nici de cele de la vest. As vrea ca sa se constientizeze mai mult ca Romania este o tara minunata careia divinitatea i-a dat tot ce se putea da. Romania are un popor special, care s-a remarcat de-a lungul istoriei cu valori si inventii care au facut ca acest pamant sa fie o lume mai buna de trait. Aici asi vea ca sa fie inclusi si exilatii, acei romani care au luat lumea in piept si pot sa aduca un cumul de experienta si intelepciune tarii care se poate invata numai in alte lumi. Din pacate multi dintre acesti expatriati, sunt des primiti cu pietre in tara mama, si asta reduce valoarea poporului roman, numai la cei care n-au iesit din Romania niciodata. In ceea ce ma priveste, eu o sa continui ca sa promovez spiritul uman si de a ajuta la dezvoltarea unor modalitati de gandire indreptate inspre aromnia divina si manifestatia ei in lume. Pana atunci, raman conditionata de a veni in tara de bastina inca cu un simtamant de frica si de tensiune, care n-ar trebui sa fie in tara “Gradinii Maicii Domnului” si al “Noului Ierusalim”.

GG: Sa speram cu totii in armonia regasita a Daciei antice si a Romaniei moderne, care sa ne indrepte din nou cu recunostiinta cu ochii inspre Dumnezeu.

Referinte:
1)      Sundar Singh: Romania, Noul Ierusalim
2)      Papa Ioan Paul al Doilea: Romania Gradina Maicii Domnului
3)      Richard Wurmbrandt, Karl Marx si Satana
4)      The shift: from Carbon 12 to Carbon 6
5)      Nine O’clock: Churches, Number one priority of a secular state
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top