Lupta cu inertia

Societatea alesilor

Presedintele României tocmai a promulgat legea prin care personalul diplomatic si consular va beneficia de o pensie de serviciu de 80% din ultimul salariu…

Presedintele României tocmai a promulgat legea prin care personalul diplomatic si consular va beneficia de o pensie de serviciu de 80% din ultimul salariu. Acest lucru se va intampla daca cumva acestia vor avea aceasta optiune pentru ca trebuie sa mai stiti ca pensia le poate fi calculata, dupa caz, in functie de media veniturilor brute lunare realizate in ultimul an de munca. Cu alte cuvinte este de-ajuns ca cineva sa „prinda” ultimul loc de munca , timp de doar un an in una din functiile diplomatice pentru a beneficia de o astfel de mana „cereasca” . Presimt ca aceste numiri vor fi noul sport national in cadrul partidelor indiferent de culoarea, forma sau orientare politica.
Astfel in cativa ani Romania poate ajunge tara cu cele mai mari pensii din Europa si tara cu cei mai multi pensionari „diplomati”.
Facand aceasta pledoarie impotriva noii legi semnate „ca primarul” de un presedinte iresponsabil nu inseamna ca „am ceva” cu adevaratii diplomati care au servit tara. Am numai cu impostorii pe care politica prezidentiala si parlamentara ii apara, protejeaza si ii promoveaza.
Vad cum incet, incet, principiile europene de egalitate ale cetateanului sunt ingropate adanc de o clasa politica tot mai corupta si incapabila, pusa doar pe capatuiala si tunuri menite a o imbogatii.
„Diplomatii” vin dupa alte categorii „speciale”.
Magistratii, militarii si parlamentarii beneficiaza de legi speciale menite ai ridica deasupra „prostimii” pentru ca ei sunt „alesii” neamului. Pensiile lor nu se calculeaza dupa legea tuturor pentru ca ei sunt „speciali”. Mi-e scarba de demagogia si crasa lor incompetenta.
Unii magistrati sunt in stare pentru aceeasi cauza sa dea doua verdicte perfect antagonice sustinand apoi , pe banii nostrii, ca nu au conditii de a judeca si lua deciziile conform legilor pentru ca vezi Doamne nu sunt bine platiti sau ca reforma in justitie nu s-a facut. Cred ca reforma ar trebui inceputa cu sistemul !
Militarii care au tras in noi la Revolutie si care nu mai stiau pe unde sa scoata camasa, dupa integrarea in NATO au prins glas. Vor drepturi , statut si bani de parca milioanele de euro „sifonate” de generali prin diverse tepe nu sunt deajuns. Doresc pensii speciale pentru ca ne apara „de nimic” !
Parlamentarii care toaca efectiv bugetul de stat degeaba producand pe banda rulanta rebuturi de legi au pretentii de statut, vor masini noi anual ca la colegii lor straini, vor drepturi si au pretentii. Pai daca ar trebui sa fie platiti dupa cum muncesc salariul minim pe economie ar fi prea mult !
Romania se transforma.
Din pacate unele categorii care au trait mereu din buget nu inteleg ca a venit vremea ca si ei sa se schimbe. Tara nu ii mai poate duce in carca! Nu ne mai putem permite sa platim falsi diplomati, falsi parlamentari si falsi aparatori de patrie.
Nu mai putem. Suntem prea saraci si avem deja alte prioritati. Ne trebuiesc autostrazi, locuinte, investitii care sa atraga investitii. Nu ne putem permite sa mai platim trantori.
Stiu ca multi dintre ei sunt obisnuiti ca pe vremea regimului Ceausescu dar trebuie sa inteleaga ca sunt prea multi trantori in stupul national si ca acum avem nevoie de albine muncitoare!
Avem nevoie de o adevarata reforma a armatei, de o adevarata reforma a clasei politice si de o adevarata reforma in diplomatie. Sunt prea multi parlamentari pentru a face ceea ce fac, sunt prea multi diplomati care toaca banii si nu stiu de ce sunt acolo unde sunt, sunt prea multi generali, colonei si maiori care nu stiu nimic dar doresc functii si beneficii.
Sistemul actual a creat o societate a alesilor. Indiferent ce am face sau ce am intreprinde sunt ei si noi. Parca ar fi o casta asemenea vechilor nomenclaturisti comunisti. Numai ca acum este o diferenta : este democratie si puterea votului poate face ca societatea sa se schimbe.
Intrarea in Uniunea Europeana a pus stupid si rau pentru interesele noastre nationale , interesul european innainte dar tocmai acest lucru se va intoarce impotriva „alesilor”.
Vedeti dumneavoastra, ei au ramas cu mentalitatea nomenclaturistului de partid comunist care „stie” ca „merita”, care are prieteni sus pusi, care a fost „cineva”. Ei bine societatea incepe sa se aseze nu pentru ca vor ei ci pentru ca noi, cei multi o facem. Milioanele de romani munciti „pe afara” pentru ca nu mai incapeau in propria tara de ei pot inclina balanta.
Legile strambe bune doar pentru ei, sunt ultima zvacnire a unei lumi care pe zi ce trece moare. Banul care guverneaza capitalismul, presiunea europeana si de ce nu noi, cei multi care ii platim si le suportam toate devierile, vor invinge.
Au pierdut deja dar inca nu stiu asta.
Cand „societatea alesilor” nu va mai guverna atunci vom putea spune ca am intrat in Europa.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top