Diploma de atentie

Teoria gradelor orbitale din astrograma umana

Acum ai acces la secretul divin, pecetluit in orice astrograma din clipa nasterii: fiecare grad orbital cuprins intre limita de 0 si 29 din cercul de 360 de grade al harti astrologice reflecta caracteristicile de baza ale semnului zodiacal analog

Prolegomene la «Teoria gradelor zodiacale»

Cititorul poate fi curios cum a fost posibila relevarea secretului privind semnificatia gradelor orbitale astrologice. Cu siguranta, harta astrala l-a determinat pe astrologul de origine sarba  Nikola Stojanovič sa initieze o asemenea aventura spirituala: nascut sub semnul Pisces care in astrologie simbolizeaza partea necunoscuta si neexplorata a fenomenelor  (activitatea de cercetare, de exemplu ) suportat de Ascendentul  in Virgo, care simbolizeaza  lucrurile mici, neinsemnate, detaliile… Astfel se explica faptul ca autorul si-a focalizat (Ascendentul – actiune) intreaga capacitatea asupra studiului (Pisces) gradelor orbitale ale zodiacului (Virgo).

Intr-una din zile, astrologul a gasit in cutia sa postala o scrisoare nefasta. Un parinte indurerat incerca sa afle cu disperare despre soarta  fiului ei, dat disparut: intuitia de mama ii spunea ca acesta fusese ucis. La o lectura rapida a hartii natale, astrologul a descoperit ca baiatul fusese nascut sub semnul Aries cu Leo in Ascendent, iar Soarele (viata) plasat la al 8-lea grad in zodia Aries. In acest moment si-a amintit de M. Dupor care califica acest grad astrologic ca fiind nefavoravil si ostil, fiind atasat – prin simbolistica celui de-al optulea semn, Scorpio – de moarte. De la acest incident minor si pana la rationamentul extins nu a fost decat un pas:  «Daca al 8-lea grad reflecta simbolismul celui de-al optulea semn (Scorpio), inseamna ca si celelalte grade orbitale din orice astrograma reflecta simbolismul analog al semnului astrologic respectiv».

« …precum in Cer, aşa şi pre Pamant… »

Proprietatile de baza ale oricarui element substantial (care are substanta) se regasesc in parte lui integrala. Intr-un mod similar, in stiinta astrologica semnele zodiacale  sunt «substantiale», iar gradele orbitale constituie o parte integrala din oricare semn astrologic… Analogia hermetica lucreaza fara gres: «Daca al 8-lea grad corespunde celui de-al optulea semn din Scorpio, inseamna ca primul grad e analog  cu primul semn din Aries; al 2-lea grad e analog  cu cel de-al doilea semn din Taurus; al 3-lea grad e analog  cu al treilea semn din Gemini: si tot asa pana la cel de-al 12-lea grad care este egal cu al 12-lea semn din Pisces». Dar cum ramane cu gradele succesive: 13, 14t, 15 etc…?

 Asa cum astrograma geopolitica natala a Statelor Unite i-a sarit in ochi astrologului nostru, o alta paralela astrologica a descins: toti presedintii americani au in singe dorinta neinfranata de a ramane in analele istoriei invesniciti ca mari luptatori. Care este explicatia? Din punctul de vedere al aspectelor astrale, Soarele natal al SUA (reprezentand presedintele tarii) formeaza o quadratura cu planeta Saturn (istoria lumii), astfel se «declanseaza» ambitia de a fi imortalizat in textele de istorie… Dar de ce conducatorii aleg calea razboaielor? Raspunsul e pe aici pe undeva: urmatorul grad – care urmeaza dupa cel de-al 12-lea –  incepe iaras din semnul Aries. Daca vom examina cercul zodiacal – incepand de la primul semn din Aries pana la ultimul semn din Pisces – vom remarca faptul ca zodiacul continua, adica semnul Aries revine la un moment dat deoarece  zodiacul e un cerc  infinit. Asadar, dorinta (Luna) presedintilor americani (Soarele) de a fi evocati in istorie (Saturn) in calitate de razboinici (Martie – gradul lui Aries) se explica (Virgo)  prin pozitia Soarelui lor in gradul lui Aries (13° din Cancer).

 In consecinţǎ, povestea continua de la inceput: al 13-lea grad este egal cu simbolismul lui Aries, al 14-lea grad = Taurus, al 15-lea grad = Gemini, al 16-lea grad = Cancer, si asa mai departe pana la cel de-al 24-lea grad = Pisces. Ei bine, acum urmeza sa vedem ce se intampla cu gradul  25, 26, 27, 28 si 29 din fiecare semn zodiacal!

Asistenţa invaluabilǎ a lui tǎtuca … Hitler

Dilema a fost solutionata intr-un mod surprinzator … astrograma natala a lui Adolf Hitler (20 aprilie 1889, ora 18:30, CET – 1, 13E02, 48N15). Horoscopul fürer-ului a ramas dintotdeauna un mister, inclusiv pentru autorul teoriei gradelor zodiacale, care nu a incetat sa se intrebe: «De ce Hitler era obsedat de razboi? De ce cronicile video l-au surprins mereu in uniforma militara si nelipsit de la carma operatiunilor militare..?». Cea dea 7-tea casa (referindu-se la politica, lupte, conflicte, cuceriri) din astrograma lui e puternic aspectata, dar provoaca o confuzie iminenta: singerosul comandant al Reih-ului s-a nascut sub semnul Taurus cu Ascendentul in Libra. Se putea gasi pe pamant un om mai pasnic, avand drept guvernator astrologic – al ambelor semne, Taurus si Libra – pe Venera, simbolul pacii si armoniei? Pe de o parte, planeta sa Venera (guvernatoarea Soarelui & Ascendentului) plasata in Taurus, in casa sa a 7-tea (domiciliu), e cu mult mai puternica decat planeta Marte plasata in Taurus conjuncta cu Venus. Pe de alta parte, exista ceva ascuns astrologiei traditionale in aceasta relatie planetara, care l-adeterminat sa fie atras de razboi. Iata si dezlegarea enigmei: plasarea Ascendentului la 25 de grade in Libra = Aries (guvernatorul Marte semnfica campanii impotriva unei stari de fapt, razboi). In consecinta, asa se explica obsesia lui Hitler pentru razboi si imaginea lui publica (Ascendentul = prioritatile de a actiona, infatisarea,  imaginea pe care o relevam in anturaj) consacrata: uniforma militara si neobosit generator al operatiunilor militare.

Ei bine, deoarece  zodiacul e un cerc  infinit, lucrurile se intampla la fel: al 25-lea grad (Aries) urmeaza dupa cel de-al 12-lea si al 24-lea grad (Pisces). Respectiv: al 25-lea grad = Aries, al 26-lea grad = Taurus, al 27-lea grad = Gemini, al 28-lea grad = Cancer si, in cele din urma, al 29-lea grad = Leo. Dupa al 29-lea grad al fiecarui semn  zodiacal,  ajungem la gradul (cuprins intre 00'00" si 0°59'59") zero (0°) al urmatorului semn zodiacal, din totalul celor douasprezece.

Relevanţa «Teoriei gradelor zodiacale» in cazuistica domesticǎ

Punand la punct baza ideatica a noii teorii, autorului ii mai lipsea pretextul sao faca publica. Si prilejul s-a ivit chiar in una dintre discutiile avute cu un coleg de breasla. Cerindu-i acestuia astrograma natala a sotiei, astrologul Stojanovič a inceput ofensiva in practica a teoriei gradelor zodiacale: «Sotia ta a chemat acasa un timplar si i-a comandat acestuia un pat mai mare decat cel de care dispuneti. Cand noul pat a fost gata, tu ai venit in dormitor si ai vazut ca nu s-a achitat in intregime de misiune. O singura masura a fost respectata: patul era suficient de lung, dar nu asa de larg cum v-ati fi dorit». Fata inmarmurita a colegului a confirmat justetea deplina a analizei! A venit momentul si ca cititorul sa se poata convinge singur cum a fost posibila prevederea unor asemenea detalii.

In general, facultatea de a dormi, somnul si tot ce e conectat cu acesta – patul, dormitorul – sunt descrise de casa a 12-ea a horoscopului. In cazul sotiei colegului, cuspida acestei case (a 12-ea) incepe la 21° in Aries, in timp ce Marte, guvernatorul de drept al casei, e plasat la 6° in Virgo. Conform «Teoriei gradelor zodiacale», gradul 21° intra sub incidenta simbolicii semnului Sagittarius (la fel ca si gradul 9°). Asa cum Aries semnifica in astrologie «a face, a crea», sotia colegului a dorit sa-si faca (Aries) un pat  (in casa a 12-ea) cu o suprafata mai mare  (21° – Sagittarius – Jupiter – a extinde).

 Asadar Martie, guvernatorul casei a 12-ea, plasat in Virgo (cineva care presteaza un serviciu, un muncitor, un angajat): ea a chemat acasa un timplar. Dar din cauza faptului ca planeta Mars e plasata in astrograma sub semnul Virgo (adiminua, a micsora) si la 6° (gradul lui Virgo), una dintre masurile patului a rezultat mai mica decat era necesar. In limbaj astrologic traducerea ar fi urmatoarea: deoarece cuspida casei a 12-ea (patul) incepe la 21° (echivalent cu Sagittarius = mai lung, mai lat) s-a mentinut doar prima constanta a solicitarii (patul lung), pentru ca cealalta a fost anulata de Marte sub semnul Virgo si la 6° (tot gradul lui Virgo).

 Traducere, adaptare si redactare de Igor URSENCO

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top