Atitudine

Unchiul Sam a luat-o razna !

Dacă e să alungi un dictator de la putere, ce mai contează că faci terci câţiva muritori de rând acolo…

Am constatat, că pe zi ce trece sunt mai puţin pro-american, cu atât mai puţin pro-Bush, ceea ce nu înseamnă că devin în mod automat rusofil.

Nu ştiu, mi se pare mie sau Unchiul Sam devine din ce în ce mai arogant în relaţia lui "democratică" cu restul lumii. Poate sunt eu demodat şi nu-mi dau seama că faptul de-a avea rachete, sateliţi şi portavioane, justifică un astfel de comportament.

Oare cum estimează generalii lor costurile unei intervenţii militare pentru implementarea "democraţiei", cred că au nişte formulare tip în care trec la diferite rubrici, atâta carburant şi muniţie, atâţia soldaţi morţi de-ai noştri, atâţia de-ai lor şi la ultima rubrică, dacă nu uită, atâţia civili morţi, după care le trimit la semnat. Ceva cheltuială în plus fac cu morţii lor care trebuie aduşi acasă, cu ceilalţi se descurcă pe plan local, că doar se mai găsesc câteva rude de-ale lor rămase în viaţă, care să-i îngroape.

Aşa a fost şi la Belgrad acum câţiva ani, au bombardat poduri şi alte "obiective strategice", dar au mai nimerit şi câte-o şcoală sau spital care nu s-au ferit din calea bombelor. În rapoarte n-au scris, am ,"prăjit" din greşeală, atâţia profesori şi doctori împreună cu elevii şi cu pacienţii lor cu tot, ci au scris sec, s-au înregistrat şi "victime colaterale".

Dacă e să alungi un dictator de la putere, ce mai contează că faci terci câţiva muritori de rând acolo. Poporul acesta, vorbesc de sârbi, parcă e blestemat să lupte întotdeauna singur împotriva tuturor: împotriva lui Hitler, împotriva lui Stalin, împotriva N.A.T.O, iar acum se prefigurează o nouă luptă. Sigur, au şi ei greşelile lor, dar de ce întotdeauna sunt acuzaţi şi condamnaţi doar ei? Cred că se simt atât de singuri.

Nu ştiu dacă vor câştiga, dar sigur vor şti să fie demni. Dumnezeu, să-i ajute ! Că noi…

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top