Atitudine

Un ţigan…

Cazul
Romulus Mailat

Iată ştirea apărută pe HotNews, în 9 iulie 2009:

Românul Romulus Nicolae Mailat, acuzat de uciderea italiencei Giovanna Reggiani în octombrie 2007, a fost condamnat joi la închisoare pe viaţă, Curtea de Apel din Roma admiţând recursul procurorilor în acest caz, anunţă ANSA.it.

Condamnarea prevede şi şase luni de izolare în celulă, pe timpul zilei, informează Reuters. Instanţa a stabilit că Mailat nu merită circumstanţe atenuante.

Romulus Mailat, în vârsta de 26 de ani, a fost condamnat, iniţial, la 29 de ani de închisoare pentru uciderea, tâlhărirea şi agresarea sexuală a italiencei Giovanna Reggiani, în apropiere de staţia feroviară Tor di Quinto, din Roma. Pedeapsa, emisă pe data de 29 octombrie 2008, îl mai obligă pe român să îi plătească soţului victimei daune de 500.000 de euro.

***

…Hodoronc-tronc, ţiganul Romulus Mailat s-a pomenit cu „condamnarea pe viaţă”! Deodată, din senin: „instanţa a stabilit că Mailat nu merită circumstanţe atenunate.” După ce v-aţi dat seama, după ce absconse repere morale v-aţi orientat, dlor judecători, în această perioadă, de la 29 octombrie 2008 încoace (data verdictului Curţii de Judecată), că, cică, “nu merită”?! – …după stele, cumva – astrologii tatei, astrologi…?! Dar pe ţigănci, mari “ghicitoare” în toate cele, le veţi fi întrebat-consultat?! Sau v-a scăpat şi…”aspectul” ăsta?!…cum v-a scăpat şi aspectul “decesului din cauza unui stop cardiac”, destul de mult, se pare (…da, “se pare”…căci lucruri clare nu ni se furnizează, prin presa italiană!) după presupusa agresiune a lui Romulus Mailat, asupra Giovannei Reggiani…?! Nu vă este oarecum, dlor din “cizmă” ca, după ce îngropaţi de viu un tânăr de 25 de ani, să mai cereţi “cadavrului” acestuia şi “daune de 500.000 de euro”, pentru…”dl cel văduv”…amiralul Giovanni Gumiero?! Pentru ce motiv anume aţi ajuns să dezvoltaţi această viziune cinică asupra Justiţiei, domnilor din patria Mafiei, “cea care renaşte, neîncetat, din propria-i cenuşă”, dar asta şi prin …cum să-i zicem, ca să nu jignim sensibilităţile nimănui?! … – ”indulgenţa” autorităţilor…sau cum să zicem bine, ca să nu nimerim prost?!

Iar Romulus Mailat dobândeşte, prin verdictul Curţii de Apel, şi “şase luni de izolare în celulă, pe timpul zilei” –…de ce, ca să se înveţe mai repede cu moartea, să-şi spună că mai dulce i-ar fi să se sinucidă, decât să putrezească de viu în puşcărie…şi să se sinucidă?! O, ce soluţie divină! CE COMOD, PENTRU “CONŞTIINŢELE” TUTUROR CELOR IMPLICAŢI! – …inclusiv pentru plebea votantă!!!. Dar, pentru Dumnezeu, nu ni se spune ABSOLUT NIMIC despre eventuale probe suplimentare, apărute în „cazul Mailat” – care probe să justifice, cumva, aprobarea, de către Curtea de Apel din Roma, a recursului procurorilor!!!

…Dar ce va fi însemnând, oare, pentru unii italieni, trecerea de la „condamnarea iniţială, la 29 de ani” – la „condamnarea pe viaţă”, a unui „ţigan”?! Probabil, NIMIC! Un joc, acolo… – avându-l ca obiect pe…un animal, numai bun de cuşcă! – pentru că un ţigan (…mai ales dacă vine din România-„oaia neagră” a Uniunii Europene…!) nici nu poate fi închipuit, probabil, de către unii italieni, decât ca o fiară, care NICI N-ARE CE CĂUTA ÎNAFARA CUŞTII!!!

…Ce fel de Justiţie aveţi, domnilor din „cizma” italiană?! Anii de puşcărie, la voi, înseamnă mai puţin decât … numărătoarea unor boabe de fasole?! Una, două, trei…e mult şi până numeri, numai din gură, până la … 29…! D-apoi…”pe viaţă!…”se sparie gândul”…vorba cronicarului român!

…V-aţi pus problema, vreodată, că şi Romulus Mailat (cu toate păcatele lui, reale sau „scremute” de Justiţia italiană, politizată, ca şi în România!) – AR FI UN OM, IAR NU O FIARĂ SCĂPATĂ DIN GRĂDINA ZOOLOGICĂ DIN ROMA?! Şi, dacă veţi fi acceptat această primă premiză, v-aţi şi pus problema ce înseamnă fie şi 5 minute de privare de libertate, pentru cineva care s-ar putea (conform probelor extrem de firave şi schilave, aduse în faţă judecătorilor, de către însuşi procurorul italian…) să nu fie vinovat DE NIMIC DIN CEEA CE CONSTITUIE CAPETELE DE ACUZARE ÎMPOTRIVA LUI?! Poate i-o fi furat poşeta doamnei Giovanna Reggiani, dar de agresat şi de ucis…s-a demonstrat ceva, cu probe irefutabile?! Ar fi nişte fapte nu doar extrem de grave, dar ar putea să mai însemne ceva…: anume, că dacă n-a „făcut-o” Romulus Mailat (vorbim, aici, de violarea şi uciderea unei femei – nici nu ne interesează, deocamdată, rangul ei social…!), apoi, atunci, înseamnă că a făcut-o un om care, acum, e în stare de libertate şi poate, oricând, să mai ucidă, încă o dată şi încă o dată, repezindu-se, ca tigrul, din umbră…

Aţi demonstrat şi aţi probat, oare, ceea ce afirmaţi…?! – şi, pe baza căror afirmaţii, iată, îi luaţi lumina zilei şi a libertăţii, PE VECIE, unui om…fie el şi „un ţigan” valah…?! Pentru că, dacă nu, atunci tot aşa-zisul „probatoriu” este… EGAL CU ZERO!!! Şi aţi reuşit „performanţa” să asasinaţi, CU LEGEA ÎN MÂNĂ! – un om nevinovat…! Chiar dacă aţi adus nu-ştiu-cui nişte voturi în plus… – săturând setea de sânge a plebei…ca în arenele împăraţilor-tirani din Imperiul Roman (al secolelor precedând creştimismul oficial), aflat în plină descompunere, fizică şi morală!

…Nu, nu prea cred că mulţi dintre italieni şi-au pus aceste probleme – ci au zis, pe limba lor: „Ia, ce zice acolo?…aaa, ţiganul ăla…dă-l dracului! Citeşte ziarul mai departe!

…Ceea ce mă „lasă mască” este, însă, cu totul altceva: reacţia românilor din România, faţă de „condamnarea pe viaţă” (cu adaosul revoltător de cinic: “şase luni de izolare în celulă, pe timpul zilei”…) a unui cetăţean român!!! – da, fie el şi “un ţigan”…! Iată ce aflăm pe site-ul HotNews-ului: “29 de ani de puscarie?! Sa rastigneasca bestia asta! (Miercuri, 29 octombrie 2008, 17:10) pamfletaru [utilizator] – sau: pedeapsa capitala!” (Miercuri, 29 octombrie 2008, 18:39) …sau: “adrian [anonim] i-a raspuns lui mihaela : Mailat asta ar trebui executat, ca si toti tiganii care comit fapte de genul asta… sa vedem dupa aia rauri de lacrimi de crocodil prin tribunale.”

…Măi, zmeilor, chiar aşa de drastici aţi devenit voi cu ţiganii-concetăţeni?! Dar, de când, mă rog?! De ce nu le “răstigniţi” manelele şi pe manelişti, dacă tot sunteţi atât de…”intransigenţi justiţiari”?! Pentru că, dacă staţi strâmb şi judecaţi drept, infinit mai mult atacă fibra naţională, ÎNSĂŞI VIAŢA DE DUH A ACESTUI NEAM ROMÂNESC – aceste “jeluituri” respingătoare, porno-sonorităţi de o vulgaritate, de o josnicie şi violenţă fără seamăn a “mesajului”(?!) – manele nocturne şi diurne (acceptate, cu inimă deschisă, în toată România…de la “tinichigiu” şi până la…”filosof”, vorba unui personaj important…”nu spui ţine”…!), pe care voi nu doar că le-aţi acceptat, ci acaparaţi şi poluaţi, cu oribilul lor sunet, cu totul anti-românesc/anti-spiritual, opus oricărei forme de exprimare AUTENTIC ROMÂNESCĂ a Duhului nostru, Duh al “celor mai vechi locuitori ai Europei”!!! – …poluaţi grav, exasperant, sinucigaş, atmosfera Carpaţilor şi Dunării, până şi a chiliilor bieţilor călugări din păduri, sihaştri rugători pentru mântuirea Întregului Pământ al Oamenilor!!!

Iar din şmecherii lor cântăreţi (99 % ţigani!), faceţi adevăraţi EROI NAŢIONALI!!!

Ce Eminescu, ce Brâncuşi, ce Enescu… – să-i vezi/auzi pe Guţă, Adrian Copilul Minune, Adrian Copilul de Aur, Adi de la Vâlcea, Vali Vijelie…şi numărul “eroilor”, PE CARE VOI ÎI CONFECŢIONAŢI ŞI FACEŢI, DIN AŞA-ZISA LOR “MUZICĂ”, UN ADEVĂRAT SCOP AL VIEŢII VOASTRE, BA, NEŢINÂND CONT CĂ MAI VIEŢUIESC ŞI NON-MANELIŞTI PRIN ROMÂNIA – SUGERAŢI CĂ MANEAUA A DEVENIT…”SPORT ŞI SCOP NAŢIONAL”!!! – …numărul lor (…al ”eroilor” voştri!) creşte halucinant, coşmaresc…!

…Şi unii ca voi, care fojgăiţi toată noaptea prin oraşele şi satele României, “încălăraţi” pe maşinile voastre “tari” şi cu boxele “manelizante” date la maximum (…oare de ce Poliţia Română nu “se bagă”, ci tace chitic, în faţă acestei FOARTE REALE AGRESIUNI CRIMINALE, PRIN CARE NE ASASINAŢI DUHUL NAŢIONAL! – nu prin Romulus Mailat, ci TOCMAI prin voi – prin voi, “zmeilor români”, valahi, “ai noştri ca brazii, cu mucii pe chept”! – voi, care colportaţi cele mai josnice “scursuri” ale folclorului de puşcărie şi de mahala, ale concetăţenilor noştri, ţiganii…!!! ) – aveţi nasul să vorbiţi de “răstignirea” lui Romulus Mailat?! Să vă fie ruşine…Dar, prin “ruşinarea” voastră, nu veţi putea determina un răspuns credibil la ofensiva anti-naţională, cu scop de mahalagizare anti-spirituală a întregii Românii… – ofensivă susţinută, tacit şi parşiv, şi, de aceea, cu atât mai vinovat, de guvernanţii noştri, sub motiv că…doar e democraţie!!! Adică, dacă eu îl văd pe unul că vrea să se sinucidă, să trec mai departe, zâmbitor şi dând din umeri, că doar e…democraţie! Şi, dacă văd trupe americano-(neo)sovietice pe stradă, să-mi fluier cântecelul mai departe, da?! Asta să însemne democraţia?! Aţi uitat că filosofii şi artiştii primului şi celui mai democrat (…autentic democrat!) stat antic, Athena, erau, în acelaşi timp, eroi cu spada în mână, purtând pe trup vechi cicatrici, “răbojuri” ale tuturor războaielor care au ţinut în viaţă iubitul lor oraş-stat?!

…Deci, în loc să vă desolidarizaţi complet şi în mod laş (“jegos”…) de un concetăţean de-al nostru, mai bine v-aţi pune o sumedenie de întrebări despre cauzele pierderii simţului/Duhului Sacru Naţional Românesc…, dintre care cea despre motivele “manelizării” României” n-ar fi nici cea mai lipsită de interes…şi nici ultima!

Dar, după această problemă, că tot se pălăvrăgeşte zilele astea (nu că n-ar fi adevărat, dar unde-s efectele CONCRETE ale comisiilor şi discuţiilor cu…”rating”?!) despre “risipirea/prădarea banului public” – n-ar fi rău să-i întrebaţi pe conducătorii lui (să zicem) ROMANI CRISS (dar şi alte “societăţi”/ONG-uri, care au ca scop integrarea ţiganilor, în societatea românească…), unde-s miliardele pe care statul românesc şi UE le-au pompat (şi nu încetează pomparea…), pentru ameliorarea “problemei rromilor”?! Că rezultatele…se cam văd, cu ochiul liber: nici Romulus Mailat, nici alţi ţigani (cum nici românii de etnie…”pur” valahă!) n-ar fi scociorât prin gunoaiele Romei, dacă scopul tuturor programelor de “integrare” şi “ameliorare” şi “democratizare” şi…ar fost atins…!

…Ţiganii, se zice, ar fi venit în Ţările române înainte de 1300…Ţiganii au fost robi, în Ţările române, până în 1837, în Ţara Românească, şi până în 1844, în Moldova. Se vede treaba că, la aproape două veacuri de la “liberare”, ei tot o “problemă” enigmatică au rămas…Personal, cunoaştem ţigani de mare valoare de Duh. Nu-s mulţi, e drept – dar însăşi existenţa lor înseamnă că speranţe sunt…dar…”SFÂNTA COMODITATE” ne tot aduce în fundături tragice, precum cea în care l-am “pierdut” pe Romulus Mailat (…dacă Ambasada României la Roma nu-şi face datoria, şi dacă opinia publică din România produce reacţii de tipul celor de pe site-ul HotNews:sper ca ceilalti detinuti sa i faca viata cat mai grea inca cei macar 14.5 ani de detentie” – sau:

Ce ne pasa noua, romanilor, de ce face un tigan?De ce sa fim noi implicati emotional?De parca faptul ca s-a nascut in Romania il ataseaza de noi automat.Romanii nu sunt nici raspunzatori de faradelegile tiganilor nascuti aici sau aiurea, nici beneficiari ai creditului pe care altii poate il castiga – vezi Costel.Romanii cu romanii, tiganii cu tiganii!

…Halal…”solidaritate socială”, pe “vremuri de criză”…cum tot “mănâncă scoverze” dl Boc şi ai dumnealui, cei cu… “puşca şi cureaua lată”…!

…Cu mult mai maturi în gândire, mai români în simţire, dar, în primul rând, mai…UMANI, pur şi simplu, ne par cei care încearcă nu doar să devină empatici cu Romulus Mailat, ci să chiar întrevadă dedesubturile unei …”afaceri italiene MAILAT”…ceea ce nu e deloc de exclus!

S-o luăm chiar de la primul verdict, cel cu “29 de ani”:

E cam mult 29 de ani doar pentru vina de a fi un “tigan borat”. Din punctul meu de vedere cei care se bucura de trimiterea lui Mailat la puscarie pentru “viol si crima”, sunt niste criminali morali.” Apoi:


Pe amaratul ala de infractor Mailat, toti il considera bun de parnaie, doar e un tigan care toata viata a trait din infractiuni. A emigrat ca sa comita infractiuni. Ce mai conteaza ca nu sunt probe suficiente, tiganul trebuie bagat la parnaie pentru ca e purtator de infractiune. Cam asa vede lumea lucrurile. O perspectiva criminala.”

Sau, şi mai empatico-inteligent: “Bucura-te ca nu te-ai nascut si tu tigan! Mi-e greu sa-mi inchipui exact cum se simt tiganii in societate, dar presupun ca trebuie sa fie asemanator cu ce simt eu cand se uita unii europeni crucis la mine ca sunt roman. Sa condamni pe cineva doar pentru culoarea pielii este o dovada de imaturitate etica si morala.”

Şi, mai departe, dăm de o problemă cu adevărat demnă de atenţie, dacă tot vorbim de lipsa probelor şi…chiar a criminalului real: “Tu treci cu vederea faptul ca adevaratul criminal e posibil sa comita din nou crime, treci cu vederea ca Mailat, oricat de tigan si infractor este, poate nu merita 30 de ani de puscarie doar pentru ca agitatia mediatica sa se calmeze” – şi, mai ales, de una dintre problemele-cheie ale procesului, şi pe care n-am auzit s-o fi pus “pe tapet”, vreun avocat:

“da, am o intrebare catre toti.. ce cauta Regiana la marginea orasului? acolo ii era casa? chiar nimeni nu se intreaba ? ea bogata ce sa caute acolo? Mailat nu s-a dus in apartamentul ei, ci Regiana a avut treaba pe acolo.. Ce ziceti de implicarea servicilor secrete in colaborare cu unele partide politice din italia? ce ziceti de pericolul romanului care munceste in italia? de intrarea romaniei in ue? Asteptam ca Mailat sa se sinucida, ptr ca sa se afle adevaratul criminal care precis e sotul ei, satul de escapadele nevestii.. noi Romanii care l-am criticat il vom plange, vom face filmulete pe youtube iar Italienii ne vor cumpara tacerea cu locuri de munca in peninsula.. “

…Apare, inerent, şi atitudinea “comparatistă”: corupţia/cinismul corupţiei şi corupţii cinici din Italia – corupţia/cinismul corupţiei şi corupţii cinici din România – perspectivă deloc de neglijat (nu neapărat şi de aplicat…): “daca tot isi dau toti cu parerea spun si eu ce cred. nu cred ca e vinovat de crima ! as fi dorit in schimb sa l vad pe nea nelu sau bombonel miki spaga, hrebenciuc, tariceanu , etc cu tot cu partidele lor de securisti divizate doar cu nume diferite, sa i vad judecati . si de ce nu , executati ! as fi rasuflat usurat s a curatat tara de hotii adevarati . dar asta n o sa se intimple niciodata in romania …ce pacat !”

…Concluzia? Una singură: Ambasada României în Italia, dar şi ÎNSĂŞI UNIUNEA EUROPEANĂ, dar şi propriii noştri concetăţeni “valahi”! – e bine să nu pornească de la “visceralitate” şi de la experienţele lor personale (multe dintre ele, ştim bine, neplăcute!) cu ţiganii (dar nu cu toţi!), CI DE LA PRINCIPII DE JUSTIŢIE UNIVERSAL VALABILE: Romulus Mailat este un om, Romulus Mailat are dreptul la viaţă şi la o apărare corectă, în faţa Justiţiei, iar nu să devină victima şi păpuşa politică a unor alegeri obscure, dintr-un stat membru al Uniunii Europene… – Uniune care, de fapt, cu asta ne-a atras (ca să nu zic: “uns”…) ochii: fluturând viziunea unei lumi normale şi mai drepte, pentru toţi cetăţenii ei! Şi Romulus Mailat, vrem-nu vrem, este, şi el, CETĂŢEAN AL U.E.!!!

…Până şi cei care pun, azi, stigmatul vinovăţiei, asupra unui om care n-a fost judecat corect (din toate datele de care dispunem, până la această oră!), ci conform hachiţelor plebei votante din Italia, vor fi marcaţi când îşi vor aminti, peste vremi, ce anume a dovedit Uniunea Europeană, prin această injustiţie, sub care a îngropat un tânăr (…25 de ani…): neseriozitate şi superficialitate criminală, care ascund, de fapt, în profunzime, O FOARTE POSIBILĂ CRIMĂ POLITICĂ!!!

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top