Atitudine

De unde atâtea blesteme…

De unde atâţia…blestemaţi ?!


…Cunoaştem, şi noi, ca orice locuitor al Terrei acestor ultime 3 veacuri de „modernitate” (ba, am putea zice, chiar vreo 5, dacă ne raportăm la cinicul text Il Principe, al lui Niccolo Machiavelli…), că politica nu se face cu inima, ci cu interesul…

Dar noi suntem, în aceste zile tragice pentru Basarabia, „ugilitul” născut în Bucovina…deci, frate cu chinuiţii şi martirizaţii (vorbim de „nebunii” autentici, întru Hristosul Libertăţii, nu de provocatori şi agenţii infiltraţi…!!!) din Chişinăul Basarabiei…

Ne încăpăţânăm să nu-i zicem „Republica Moldova”, pentru că numai trădarea lui Ion Iliescu & Comp., din 27 august 1991, ne-a adus într-un nou raport de înstrăinare cu fraţii basarabeni…Da, la 27 august 1991, Republica Moldova îşi declară independenţa, iar România devine „prima ţară care o recunoaşte în mod oficial”…Ştim că sunt puzderie de ziarişti care „vorbesc discuţii” – şi pun problema aşa: „Ce, adică v-ar conveni dacă Republica Moldova s-ar amesteca în suveranitatea României?!” Oameni buni, Basarabia face parte din România, iar România NU face parte din Basarabia…!!!

Noi, subsemnatul, nu suntem diplomat, deci putem să vorbim pe şleau! Numai nimicnicia oamenilor „dâmboviţeni”, din dreapta Prutului, a determinat ca România, în 1997, să dubleze trădrea din 1991, făcând TRATATE CU SORA EI, BASARABIA!!! (…cedând, prin Tratatul cu Ucraina/tradus: ”Mărginimea”, „Fantoma/Iluzia de Ţară”, cum îi zice Ucrainei, pe drept cuvânt, istoricul militar Mircea Dogaru… – cedând Basarabia, Bucovina, ţinutul Herţa, Insula Şerpilor… – ca-n 1940, DAR FĂRĂ TANCURI RUSEŞTI, CI DE BUNĂ-VOIE!!!… şi nesiliţi de nimeni, ci doar de duhul trădării, care i-a cuprins până şi pe istorici de marcă, precum Dinu C. Giurescu, care clama, pe toate posturile TV, în gura mare, că trădarera asta ar fi fiind, de fapt -… dar noi suntem nişte proşti, nu intelectuali, precum domnia sa…!!! – : „necesitate naţională”…) – prin „înţelepciunea” unui preşedinte numit Emil Constantinescu, avându-l ca Ministru de Externe pe nepotul lui Saul Bruckner (Brucan Silviu…) – Adrian Severin…Ceea ce a făcut Iliescu-Ilici în 1991 a născut războiul transnistrean…- cu consecinţe profund umilitoare pentru România („Războiul civil din Transnistria din 1992 şi eliminarea României din procesul de negociere a încetării focului deschide calea unei lungi perioade de răcire, chiar ostilitate, în relaţiile bilaterale” – sursa: BBC.) – …rezultatele a ceea ce au făcut Ion Iliescu şi Emil Constantinescu atunci – se văd azi: cvasi-starea de război, dintre România (umilită de „generalul rus”, Voronin!) şi aşa-zisa „Republică Moldova”…condusă ca o cazarmă!

…Noi, subsemnatul, am fost tratat drept nebun, când am zis că românii anilor 1990-1991 n-au ştiut, sau n-au vrut să speculeze, patriotic, momentul oportun, al „agoniei” URSS-ului, ŞI SĂ PUNĂ/PUNEM GRĂNICERI PE NISTRU!!! (dl istoric Mircea Dogaru merge chiar mai departe, amintind de o Moldovă medievală, cu graniţa pe Nipru…!!!).

…Iată urmările celor două trădări succesive a fraţilor noştri basarabeni şi a intereselor naţionale româneşti: şantajul rusesc, aroganţa, obrăznicia, pulverizatea (…a apărut până şi „statul Găgăuzia”…!!!) autorităţii „Republicii Moldova” (…care se teme, azi, prin Voronin, de o „pulverizare” prin influenţa criminală a „fasciştilor, beţi de furie, români”…!!!), în zone (paradoxal, aparent!) „compacte”, de brutală (şi fără niciun complex „psihologic”, fără SCĂPAREA NICIUNEI OPORTUNITĂŢI!!!) militarizare ruseasco-tiraspoleano-transnistrene, ale unui stat artificial, la fel de artificial cât şi Ucraina – şi anume, a „Republicii Moldova”:

Un prim-pas spre recunoasterea republicii separatiste transnistrene

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, si liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, au semnat un acord privind recunoasterea actelor si a documentelor emise de separatisti.

Autoritatile de la Chisinau au facut, miercuri, un prim-pas spre recunoasterea republicii separatiste transnistrene, semnind un acord privind recunoasterea documentelor emise de Tiraspol.

Presedintele Republicii Moldova, Vladimir Voronin, si liderul de la Tiraspol, Igor Smirnov, au semnat un acord privind recunoasterea actelor si a documentelor emise de separatisti.

Potrivit protocolului, autoritatile Republicii Moldova recunosc buletinele de identitate, pasapoartele, diplomele de studii, permisele de conducere si documentele legalizate de notariatele din stinga Nistrului.

Toate acestea contin insemnele si stampilele republicii separatiste. Transnistrenii nu au acceptat ca pe ele sa figureze si insemnele Republicii Moldova. Singurul lucru cu care au fost de acord este ca “autorizatiile de export-import obtinute de agenti economici din stinga Nistrului sa aiba insemnele Transnistriei si ale Republicii Moldova, siglele recunoscute pe plan international si sa fie emise in limbile oficiale ale partilor”.

Seful comisiei de negocieri din partea Chisinaului, Vasile Sturza, a declarat ca recunoasterea insemnelor statale ale Transnistriei, care figureaza pe actele cetatenilor din stinga Nistrului si pe documentele eliberate de autoritatile separatiste, nu inseamna neaparat si recunoasterea statalitatii “republicii transnistrene”. El a spus ca actele eliberate de transnistreni vor fi recunoscute doar pe teritoriul moldovenesc, desi pina la semnarea acestui protocol cetatenii din Transnistria nu au avut nici un fel de probleme cu autoritatile Republicii Moldova.

Miercuri, la Tiraspol, a fost semnat si acordul privind armonizarea legislatiei vamale si fiscale.

Vladimir Voronin si seful administratiei transnistrene au mai semnat inca doua documente referitoare la protejarea investitiilor, la unificarea spatiului informational, precum si protocolul rundei de negocieri. Semnind acest protocol, Chisinaul a fost de acord sa analizeze cererea Tiraspolului de a-i acorda despagubiri de razboi.

Autoritatile Republicii Moldova nu au vrut sa discute miercuri proiectul prezentat de partea transnistreana, in care separatistii revendicau despagubiri de razboi in valoare de 77 de milioane de dolari. Aceasta a fost, de fapt, una dintre conditiile pe care Igor Smirnov le-a inaintat lui Vladimir Voronin in schimbul eliberarii lui Ilie Ilascu. Problema despagubirilor de razboi va fi discutata la urmatoarea runda de tratative, programata pentru 20 iunie. In documentul de totalizare a negocierilor de ieri, guvernul de la Chisinau s-a obligat sa achite o parte din datoriile Transnistriei pentru gazele rusesti, in valoare de 10 milioane de dolari.

In schimb, va fi lichidata datoria agentilor economici din Republica Moldova fata de centrala de la Cuciurgan, care livreaza curent electric pe malul drept al Nistrului. Datoriile totale pentru curentul “importat” din Transnistria nu au fost inca evaluate. Ele vor fi, insa, transformate in datorie de stat a Republicii Moldova. “Guvernul Republicii Moldova va prezenta Parlamentului, spre aprobare, o initiativa legislativa prin care datoriile agentilor economici din Republica Moldova fata de Transnistria vor fi transformate in datorie de stat a Republicii Moldova”, se arata in protocol.

(…)Posturile vamale de la intrarea in Transnistria vor fi desfiintate dupa 31 decembrie 2001

Autoritatile vamale de la Chisinau si Tiraspol vor efectua, de la data de 1 septembrie 2001, controlul comun la frontiera Republicii Moldova cu Ucraina, potrivit deciziei privind armonizarea legislatiei vamale si fiscale, semnate ieri la Tiraspol de presedintele Vladimir Voronin si seful administratiei transnistrene, Igor Smirnov.

(…)Miercuri, la Tiraspol, presedintele Vladimir Voronin si seful administratiei transnistrene, Igor Smirnov, au semnat 4 acorduri referitoare la unificarea spatiilor vamal, fiscal si informational, protejarea investitiilor, precum si recunoasterea actelor emise de autoritatile transnistrene” – cf. ziaruldeiasi.ro, din 18.5.2001

…Veţi zice: “Păi, România nu-i Rusia…!” Da, nici Finlanda, în cel de-al doilea război mondial, nu a fost “Rusia”… – şi Finlanda a rămas, prin comportamentul ei demn, eroic, UN MODEL DE REACŢIE STATAL-EUROPEANĂ!!! Noi, româníi, suntem învăţaţi, de vreo 4 sute de ani, numai cu “Porţile Ploconirilor”: Poarta Otomană, Poarta Moscovită, Poarta Washingtoniană…Lasă că se vor “muta” şi chinezii, cât de curând, mai spre vest… – şi noi vom descoperi până şi…”Poarta Beijingvano-Pekineză”…!!!

… Ce îndrăzneşte, azi, încurajatul de trădările noastre dâmboviţene – Vladimir Voronin? Să ne acuze, cu un ton, discurs şi privire de măcelar (nu degeaba se zice că este general-maior al Rusiei putiniene…), să ne expulzeze NU un funcţionar al ambasadei, CI PE ÎNSUŞI AMBASADORUL ROMÂNIEI LA CHIŞINĂU!!!…Iar în spatele lui Voronin stau aliniate tancurile ruseşti… – vestite, de glasul Moscovei, care ameninţă cu luarea de măsuri” (ceea ce se traduce prin… “tancuri”/”măsuri de sicrie”…): “Personal, cred că intenţia Kremlinului este de a fisura flancul estic al Uniunii Europene prin menţinerea instabilităţii în zonă” – declară istoricul Armand Goşu, una din cele mai avizate voci autohtone în problemele spaţiului politic ex-sovietic şi un specialist în politica externă a statelor membre CSI.

…Ce zice UE, în care am intrat cu “toată mândria de care-i capabilă România”, prin “ochi de peşte”, dl Javier Solana”? Că “dezaprobă energic violenţele” (n.n.: evident, ale studenţilor care demască frauda electorală, violenţa “voroniano-comunistă”, binecuvântată de observatorii UE şi OSCE!!!)…!!!

…Ce zic SUA, “patria şi paznicul, vigilent şi mondial, al democraţiei şi al drepturilor omului”, SUA, pentru care România trimite, de-o vreme, zilnic, oşteni mercenari, la abator, în Afganistan şi Iraq? (Atenţie! NU pătaţi numele de “erou”, cu abuzuri şi arbitrarietăţi, cum fac ziariştii, crainicii şi “burtierele” de la toate televiziunile româneşti: NU SE NUMEŞTE EROU, UN MERCENAR MORT, CARE S-A VÂNDUT PENTRU 30 DE ARGINŢI!!! …că se scoală din morminte cei căzuţi, martiric, în bătăliile pentru Sfânta Moşie/Mocşă/Neam…de la Rovine, Podul Înalt, Valea Albă, Cahul, Roşcani, Călugăreni…până la Mărăşeşti, Mărăşti, Oituz, Oarba de Mureş…!!!)…Păi, ce să zică cei de la Casa Albă şi Pentagon… – că, şi ei, sunt îngrijorţi de violenţe…” (fireşte, tot ale tinerilor “internetişti” basarabeni protestatari…). Şi noi ne-am dat de ceasul morţii, şi ne-am frânt şalele în 5.000 de segmente…ca să intrăm în NATO…să ne gudurăm pe lângă “Poarta”-SUA, doar-doar ne-o vedea…măcar cât pe Germania!!! Şi “jupânii” întorc capul, parcă “le pute” dreptul Basarabiei la libertate şi la demnitate…dreptul românilor la Úntate…Păi, de fapt, prost e cel ce uită câtă “democraţie şi demnitate” au adus americani, peste tot pe unde şi-au făcut …”misiunile umede” (…de sânge, evident!…dar amestecat cu petrol…!!!).

…Ne este infinită scârbă, de “scârbele” astea politice, zise greşit “machiavellice”, pentru că Machiavelli, măcar, viza un scop patriotic : Unificarea unui Neam/Stat…(…el, a Italiei/italienilor…- dar NOI???!!!)…Dar şi mai scârbă ne este de…“scârbele” noastre”…

De unde atâtea blesteme pe capul românilor…decapitaţi… – de unde, mai ales atâţia… blestemaţi?!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top