General

O gluma proasta?

Dupa legea romaneasca (codul fiscal si Legea 448/ 2006), un om fara piciorul stang, cu carnet de conducere, daca isi cumpara o masina din afara, adaptata cu dispozitiv la mana pentru ambreiaj, nu plateste taxa de prima inmatriculare. Pana aici totul este firesc. Nu la fel se poate spune despre cel care, in aceleasi conditii ca cel dinainte (fara piciorul stang, cu carnet de conducere), isi aduce de afara o masina cu cutie automata, masina care face acelasi lucru ca si una cu comanda manuala pentru ambreiaj. RAR-ul nu recunoaste aceasta masina ca adaptata si Ministerul de Finante il pune sa plateasca taxa de prima inmatriculare.

Am semnale din tara ca numarul celor cu aceasta problema se ridica la cateva sute. Avem dreptul sa ne cumparam o masina la 5 ani fara sa platim taxa de inmatriculare.Este vorba despre o "facilitate" acordata de stat persoanelor cu handicap care sunt nevoite sa isi procure autoturisme cu o echipare speciala fata de cele standard, pentru a se folosi PERSONAL de ele, in scopul desfasurii activitatilor curente. Avem cumparate masini cu cutie automata, adaptate perfect handicapului nostru(…nu avem piciorul stang) si ne-am trezit cand am trimis actele la Inmatriculari Bucuresti ca trebuie sa platim taxa, ca masinile noastre nu sunt adaptate si ca daca vrem sa nu platim aceasta taxa trebuie sa le adaptam. Ce sa adaptam? Nu exista adaptare pentru ambreiaj la mana pantru ca noi nu avem pedala de ambreiaj – masina este cu 2 pedale. Astfel statul ne obliga sa ne cumparam masini cu cutie de viteza normala, pe care sa le adaptam aici, in Romania, la Romhandicap. Mentionez ca Romhandicap este o institutie de stat (bineinteles ca de stat) care realizeaza proteze, nu adaptari, si nu este recunoscuta de Registrul Auto Roman.

In 2006, decembrie am considerat aceasta prevedere legala o gluma proasta…Dar ce gluma poate tine un an? 

.replbq{width:100%} var LetterVals = { UIStrings : { __last : ‘not used’ }, StateDynamic : true, yplus_browser : false, premium_user : false, smsintl : “”, SidebarSyncActionType : “read”, SidebarSyncAuxActionType : “”, SidebarSyncUID : “29363”, SidebarSyncAuxUID : “”, getString : function(id) { var result = this.UIStrings[id]; if ( result == null ) { return “Not translated: ‘” + id + “‘”; } return result; } } var YAHOO = window.YAHOO ? window.YAHOO : {}; if ( !YAHOO.ShortcutsExt ){ YAHOO.ShortcutsExt = {}; YAHOO.ShortcutsExt.CustomConfiguration = {}; } YAHOO.ShortcutsExt.CustomConfiguration.PartnerName = “Yahoo!”; YAHOO.ShortcutsExt.CustomConfiguration.HelpUrl = “http://help.yahoo.com/us/mail/shortcuts”;

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top