General

Alchimistul

Nu de mult am găsit întâmplător pe rafturile unei librării primul roman al lui Paulo Coelho, "Alchimistul ", l-am cumpărat din pură curiozitate. Mi s-au spus multe despre Paulo Coelho şi despre ideile sale inovatoare, însă nu citisem nimic din ceea ce a scris, până zilele trecute.
Astfel am aflat despre neputinţa oamenilor de a-şi alege propriul destin, din frica de a-şi realiza visul, despre acea clipă de fericire, de iluminare, "ca explozia unei stele".
Am descoperit de asemenea că inima e cel mai de preţ lucru, acolo unde este ea, se află şi comoara noastră. Inima noastră ştie tot, cere de multe ori să fie ascultată, de tăcut nu o vom putea face vreodată să tacă.
Am mai aflat care e rostul să-ţi parcurgi viaţa când nu ştii care ţi-e răsplata.
De cele mai multe ori e mai important drumul pe care îl parcurgi decât scopul atins.
Nimeni nu trebuie să aştepte vreodată idealul în viaţă, mult mai important e să ştim să ne trăim Legenda Personală. Trebuie să privim drumul în viaţă ca pe o binecuvântare.
Orice binecuvântare neacceptată se transformă în blestem şi se reflectă asupra noastră.
Lucruri simple, existenţiale, dar scipitoare prin percepţia vie a vieţii.
Reflecţiile filozofice dublează şi prefigurează noi tendinţe de a privi lucrurile, mult mai simplist.
Asistăm în "Alchimistul" la o largă extindere a reflecţiei filozofice din toate timpurile
Meditaţiile lui Coelho, sunt chemate să lumineze cadrul şi perspectiva acţiunilor umane
Imboldul spre filozofie apare din nevoia de a-şi motiva judecăţile şi opţiunile sale valorice, de a-şi integra propria sa personalitate
Concepţiile sale filofice, atât de diverse prin natura şi vocaţia lor, au fost preocuparea mai multor oameni de litere ai secolului al-XX-lea
Ideile sale filozofice devin o uriaşă forţă spirituală.
Sunt acele lucruri de aur, o îngemănare dintre ignoranţa şi cunoaştere, care duce la existenţa unei extensii psihokinetice a propriei finţe, dezvăluindu-ne germenii răspunsurilor pe care le căutăm la întrebările ce macină conştiinţa omului din toate timpurile.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top