Jurnalul meu

O zi de mai

 


 

Telefonul ţipă strident anuntând un mesaj ,, Răsăritul soarelui se vede mult mai frumos prin ferestre mari.Bună dimineaţa, draga mea!” Se bucură pentru el, în final este in locul pe care-l merită.

Azi a început ziua bine, cafeaua a mers la fix şi a savurat-o leneşă în pat cu laptopul în braţe.De afară se aude o bandă înregistrată cu slogane electorale şi muzică.Peste tot prin casă se ,,loveşte” de obiecte personalizate cu numele candidaţilor la primărie. Aprinde aragazul  cu bricheta de la Radu Cristian, se  uită când sunt Rusaliile pe calendarul cu inscripţionarea de acum cunoscută, până şi cartea lui Orhan Pamuk  de pe noptieră are un semn de carte înlocuit de un pliant electoral. Deschide e-mail-ul, Raluca iar i-a umplut căsuţa cu îndemnuri ecologiste, deja o exasperează, se enervează subit şi vrea să o şteargă din listă dar se temperează şi –şi dă seama ca n-a mai vorbit demult cu ea; ştie că e tristă şi are multe probleme, trebuie să-şi canalizeze şi ea  energia negativă înspre ceva. Toata lumea are o poveste, mulţi credem că viaţa noastră e un roman, dar a unora chiar este.

Corina, fiica ei, a cumparat azi un bonsai.A venit temătoare cu el acasă să nu o certe că a dat mulţi bani pe el. L-a pus cu ochii plini de bucurie pe masă aşteptând supusă mustrările.Dar cum poţi certa un copil fericit care a cumparat o floare, cât de meschin poţi să fii? Tatăl ei i-a dat o mic caracatiţă să o prepare fiindcă se pricepe.Mănâncă, mestecând cu sârg, carnea destul de tare şi se uită zâmbind  la bonsai. S-ar putea zice că sunt privilegiate. Se străduiesc să ude bonsaiul dar apa se prelinge toată pe jos.Caută alte tehnici pe internet şi se dumiresc într-un final, citind că trebuie scufundat cu ghiveci cu tot într-un vas cu apă.

Din laptop răsuna cuvintele lui Cerebel ,, îmi vine câteodată s- arunc, cu grijile, problemele în aer, în aer…” In aeeeeer, în aeeer, lălăie şi ele, doua fete cucuiete şi-un bonsai.

Afara e înnorat şi stă să plouă, oamenii aleargă zgribuliţi, luaţi prin surprindere de vântul tăios, nefiresc de rece în luna mai. La ele în casă e călduţ, multă lumină şi pace, căci cum ar putea fi altfel când fiicele ei îi luminează viaţa?

Fericirea-i un lucru marunt
E o aripa care vibreaza
Fericirea-i un lucru mic
Un pitic, ce danseaza.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top