Editorial

De ce NU o sa ma duc la vot

Suntem înconjuraţi de interese, clanuri şi afaceri dubioase…

 

Ştiu, veţi spune că e o datorie cetăţenească să participi la vot, să alegi tu pentru a  nu da altora posibilitatea să aleagă în locul tău, că trebuie să votezi pentru a avea  dreptul ca apoi să comentezi etc etc etc…

Ei bine totuşi NU o să mă duc la vot.

În primul rând pentru că până acum am tot fost şi am fost degeaba. Şi eu la rândul meu  îi acuzam pe cei  care nu participau la vot că nu-şi fac datoria de cetăţeni ai  minunatei ţări. Dar după mai bine de 20 de ani timp în care nu s-a făcut nimic în ţara  asta chiar dacă s-a perindat la putere toată clasa politică existentă rostul de a mai  merge la vot s-a risipit.

Ce avem după 20 de ani de democraţie ?

Câţiva oameni bogaţi rău care sunt convins ca nu ne pot explica cum şi-au strâns averea  prin muncă cinstită şi o mulţine de români (restul) nemulţumiţi de traiul lor.

Ce nu avem după 20 de ani de democraţie?

Nu avem autostrăzi, nu avem spitale, nu avem justiţie serioasă şi fermă, nu avem turism  decent, nu avem nimic.

Şi dacă nu avem a cui e vina ?

Evident a clasei politice care de 20 de ani nu a făcut nimic.

Şi dacă nu a făcut nimic ce să votez? Să votez aceleaşi partide dar probabil cu alţi  oameni dar cu aceleaşi obiceiuri ? Nu mulţumesc. Nu votez.

Probabil veţi spune că nu realizez nimic că nu mă duc la vot. Oricum nu realizez nimic  nici dacă mă voi duce. Cel puţin voi avea mulţumirea că de data aceasta nu am mai  îmbogăţit alţi politicieni sau acoliţi de-ai lor.

Poate aş fi mers daca Principele Duda ar fi candidat şi cred că l-aş fi votat. Pentru că  e singurul care-mi inspiră încredere. Şi m-aş fi dus totuşi la vot dacă ar fi candidat  orice alt om care nu a fost implicat până acum deloc în afaceri şi politici şi cu toate astea să fie cât de cât cunoscut. Bineînţeles convingându-mă că merită.

Nu demult Alexandra Svet a iniţiat campania Asta nu e România noastră “Suntem blocati,  inerti, paralizati privind la doua Romanii: Romania LOR – hotii, coruptii, agramatii,  tupeistii si Romania NOASTRA-a oamenilor cinstiti, muncitori, pregatiti, integri,  capabili, tineri si destepti”

Aşa e Alexandra, ai dreptate. Nu e România noastră dar e  România în care trăim. Nu am mai auzit nimic nou despre campania iniţiată. Presa i-a dat  oarecum importanţă dar apoi s-a retras văzându-şi liniştită de treaba de a servi mai  departe intereselor nenorociţilor. Pentru că fie vă place, fie nu, presa nu a ajutat cu  nimic România. Nici nu mă miră pentru că şi acolo sunt interese şi afaceri. Altfel nu ar  fi rezistat. Mai nou a început şi presa să aibă mişcări de rezistenţă. Nu ştiu în ce ar  putea consta această mişcare iniţiată de Jurnalul dar sincer nu-mi inspiră încredere.  Oricum, orice intenţie de dezgheţare a stării de fapt în care trăim este binevenită. Să  vedem totuşi care vor fi rezultatele.

Alexandra Svet anunţa un program, acţiuni. Şi nu o voi acuza dacă nu va reuşi să facă  nimic. Asta e ţara noastră, cu oameni care ştiu doar să plângă fără a lua măsuri, care  ştiu doar să strige când sunt singuri dar nu sunt în stare să se adune mai mulţi pentru  a striga împreună. Şi toate astea pentru că, probabil, ştiu că nu există nicio soluţie,  nicun rezultat. Atâta timp cât cetăţenii ţării vor căuta să-şi urmărească propriile  interese în detrimentul intereselor tuturor nu avem nicio şansă, nu avem nicio scuză, ne  merităm soarta.

Şi atunci la ce folos să merg la vot ?

Ne-am obişnuit să strigăm dar nu suntem în stare să facem nimic. Pentru că nu putem. Nu  mai putem. Suntem înconjuraţi de interese, clanuri şi afaceri dubioase. Suntem închişi  într-un ţarc din care nu putem ieşi. Nu mai putem. Şi toate acestea pentru că am tot  schimbat puterea prin vot şi tot degeaba. Au fost doar alte partide, alte coaliţii dar  cu acelaşi profil de politician. M-am săturat de promisiuni şi vorbe aurite apărute de  fiecare dată doar înainte de alegeri. Iată motivele pentru care NU mă duc la vot.

 

Şi vă întreb:

Veţi merge la vot ?


Dacă da, de ce ?
Dacă nu, vă înţeleg.

 

Notă

După trimiterea articolului am aflat, întâmplător (că presa noastră nu ştie să  vorbească decât despre “de ce nu e bun Băsescu”), că există în total 12 candidaţi la  preşedinţie:

 

POTÎRCĂ CONSTANTIN-NINEL 

ANTONESCU GEORGE-CRIN-LAURENŢIU

BECALI GEORGE

KELEMEN HUNOR

VADIM-TUDOR CORNELIU

GEOANĂ MIRCEA-DAN

BĂSESCU TRAIAN

IANE OVIDIU-CRISTIAN

OPRESCU SORIN-MIRCEA

CERNEA REMUS-FLORINEL

ROTARU CONSTANTIN

MANOLE GHEORGHE-EDUARD

 

Dacă unul din cei necunoscuţi din lista de mai sus va reuşi să mă convingă o să merg.  Dar nu cred că va ajunge la mine pentru că în presă nu are loc de Băsescu, Antonescu,  Geoană şi Oprescu.

Remus Cernea ar fi o opţiune. Dar ideile sale nu au cum să fie aplicabile în România şi, personal, nu le împărtăşesc.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top