Stiri

Studentii NU sunt lasati sa voteze

Conform Legii 35/13.03.2008 ce reglementează desfăşurarea alegerilor din 30 noiembrie 2008, desi studenţii deţin viză de flotant, ei nu pot vota decât în localitatea de provenienţă, fiindu-le astfel barată şansa de a-şi exprima opţiunea electorală.

Este inacceptabil ca într-un stat democratic să fie zădărnicit dreptul de vot a aproximativ 450.000 de cetăţeni, studenţi din România. Deşi ne plângem de o societate civilă inactivă, totuşi descurajăm mai bine de 60% dintr-o categorie socială din a-şi exprima votul.

Considerăm ca prevederile actului normativ încalcă dreptul de vot al majorităţii studenţilor şi implicit al unui procent semnificativ din populaţia României. Studenţii sunt o importantă categorie socială, reprezentând practic viitorul acestei ţării, un viitor pentru care le este însă imposibil să opteze.

Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România (ANOSR), este cea mai mare federaţie studenţească din România, unica recunoscută la nivel european şi reprezintă peste 500.000 de studenţi din întreaga ţară. In această calitate a adresat o scrisoare deschisă Preşedintelui României, Primului Ministru si Preşedinţilor  celor două camere ale Parlamentului să modifice aceste prevederi.

Tot în acest sens, ANOSR va sesiza forurile europene cu privire la îngrădirea acestui drept iar în luna noiembrie va demara o campanie de conştientizare a studenţilor cu privire la importanţa acestui vot.

“Ne dorim ca acele prevederi să fie schimbate astfel incât toţi studenţii să poată vota. In acest sens vom derula inclusiv o campanie de conştientizare a studenţilor în a merge la vot. Tot în cadrul campaniei vom cere în mod public, tuturor partidelor politice să işi prezinte  strategia pe educaţie din programele lor de guvernare, astfel încât studenţii să poată vota într-un mod cât mai informat şi conştient“  (Cezar Mihai HÂJ – preşedintele ANOSR)

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top