Stiri

Preafrumoase 2, cu Maxim Belciug. Povestea continua…

Miercuri, 11 iunie 2008, cu începere de la orele 19.30, chitaristul Maxim Belciug  va susţine un concert extraordinar la Teatrul Nottara, cu prilejul lansării celui de-al doilea CD din seria de „Preafrumoase”.

Intitulat simplu „Preafrumoase 2”, acest CD continuă un proiect de reîmprietenire a publicului cu muzica şi chitara clasică, început în anul 2006, când a apărut primul album omonim. „Aşa cum am spus şi la lansarea primului album- explică Maxim Belciug – „preafrumoase” nu este un CD, ci un concept, o istorie, o poveste. Povestea mea muzicală. Iar această poveste nu se putea încheia cu cele 17 piese de pe primul CD. Istoria se măsoară în secole de preafrumoase. Iar eu sunt de-abia la al doilea CD.”Preafrumoase 2

Concertul de miercuri, 11 iunie 2008, va oferi publicului o nouă selecţie de lucrări din epoci şi stiluri diverse, oglindind parcursul eclectic ce a dat naştere şi CD-ului „Preafrumoase 2”. De la Sonatele lui Domenico Scarlatti şi Dansul Napolitan din Lacul Lebedelor al lui Ceaikovski până la ritmul saltat din Guajiras Cubanas şi inflexiunile patimaşe ale celebrei Santa Lucia, Maxim Belciug va reînsufleţi cu chitara sa tărâmuri uitate din poveştile pentru oameni mari şi frumoşi, într-un concert ce se ascultă cu sufletul.
______________________

Maxim Belciug este considerat a fi cel mai bun chitarist de chitară clasică al Romaniei. A susţinut recitaluri pe mari scene din ţară şi din străinătate (Serbia şi Muntenegru, Ungaria, Austria, Franta, Italia, Scandinavia, Polonia, Italia), entuziasmând publicul exigent al sălilor dedicate muzicii clasice. Deşi de obicei îl regăsim, în calitate de solist, în recitaluri regal în aerul mai rarefiat al filarmonicilor şi ateneelor, în ţară sau în străinătate, mulţi au avut şansa de a-l auzi cântand şi în cluburi . «Ce este important, ce urmăresc eu, este ca oamenii, şi mai ales tinerii, să audă chitara. Nu contează unde cânţi – spune Maxim Belciug – contează ce oferi cântand.»
_______________________

Concertul va începe la orele 19.30.
Rezervări şi bilete: la casa de bilete a Teatrului Nottara, telefon 021/ 317.41.01,
e-mail: nottara@b.astral.ro

Informaţii suplimentare : Asociatia Culturală Kitarodia,
e-mail : kitarodia@gmail.com, website : www.chitara.ro

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top