Stiri

Omagierea lui Constantin Brancusi in Portugalia

Pe data de 14 Aprilie 2007, la orele 15.30, va avea loc proiecţia în amfiteatrul Galeriei Municipale Orlando Ribeiro a filmului documentar „Brâncuşi”, realizat de Cornel Mihalache.


Cu ocazia împlinirii a 50 de ani de la moartea lui Constantin Brâncusi, pictorul Romeo Niram organizeaza in Portugalia o serie de evenimente omagiale inchinate lui sculptorului român.

Pe data de 14 Aprilie 2007, la orele 15.30, va avea loc proiecţia în amfiteatrul Galeriei Municipale Orlando Ribeiro a filmului documentar „Brâncuşi”, realizat de Cornel Mihalache. Este vorba despre lung-metrajul de 77 de minute realizat în 1996 de Ministerul Culturii şi care a primit premiul PRO Victoria pentru muzică de film în 1997. În 2005, acest film a reprezentat România la prima ediţie a Festivalului de Film din Sud-Estul Europei de la Otawa. Este inclus în Enciclopedia Virtuală Constantin Brâncuşi concepută de Societatea Culturală Noesis sub patronajul UNESCO.

Va avea loc şi o conferinţă despre importanţa sculptorului român în peisajul artei contemporane, ţinuta de directorul Mişcării de Artă Contemporană din Lisabona (MAC Lisboa), Dl. Alvaro Lobato de Faria.

Dupa vizionarea filmului, în sala de expoziţii a Galeriei Municipale  va avea loc vernisajul expoziţiei de pictură semnată Romeo Niram, „Eseu despre Luciditate – final”, care va putea fi vizitata pana pe 26 Mai 2007.

 

Adresa:

Biblioteca Municipal Orlando Ribeiro

Antigo Solar da Nora

Estrada de Telheiras, 146

1600-772 Lisabona

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top