Stiri

Mărturisitorii din închisorile comuniste. Minuni. Mărturii. Repere

O aparitie recenta la Editura Meteor Press


Candva, au marturisit un crez, iar multi au platit cu viata pentru aceasta. „Acum, ne vegheaza din imparatia cerurilor”, cum spune titlul unui capitol din aceasta carte si cum insusi Hristos a fagaduit celor care aveau sa-i urmeze invatatura. Candva, au fost ocarati si injositi cum un om cu mintea intreaga nici nu-si poate inchipui. Acum, sunt cinstiti in biserici si manastiri din toata lumea, asemenea unor sfinti, precum si sunt. Candva, au fost calcati in picioare, iar trupurile lor, aruncate in gropi necunoscute.


Acum, osemintele lor, pe care se vad inca urmele schingiuirilor, izvorasc mir si fac minuni. Asa a hotarat bunul Dumnezeu sa rasplateasca celor care, drept raspuns pentru chinurile indurate, au zis, asemenea martirului Mircea Vulcanescu pe patul mortii: „Sa nu ne razbunati.” Aceasta carte vorbeste nu doar despre marturisirea lor din temnitele comuniste ori de dupa eliberarea unora dintre ei din inchisoare, ci si despre marturia pe care chiar Dumnezeu o da pentru ei prin harul revarsat asupra celor care le cinstesc moastele.

 


*  


„Trebuie sa va spun mai intai ca nu Biserica ii face pe sfinti. Nu noi, Sinodul Bisericii ii facem pe sfinti. Ci pe sfinti ii face Dumnezeu si poporul. Dumnezeu – pentru ca le recunoaste sfintenia lor si poporul – pentru ca pastreaza in memoria sa faptele lor. (…)
Dar va veni si vremea sutelor si miilor de preoti si credinciosi care au fost inchisi si batuti pentru credinta lor crestineasca in inchisorile comuniste…”

[PS. Sebastian Pascanu Episcopul Slatinei si Romanatilor]

 

Marturisitorii din inchisorile comuniste. Minuni. Marturii. Repere
Editura Meteor Press
Colectie: Istorie
ISBN: 978-606-92034-4-6
Format: 13×20 cm
Nr. pagini: 384
An aparitie: 2011

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top