Stiri

Miscarea de Arta Contemporana din Portugalia promoveaza arta romaneasca

Pe data de 3 Iulie 2007, Miscarea de Arta Contemporana din Portugalia organizeaza o expozitie colectiva, in cele 2 sedii din Lisabona ale organizatiei,  pentru a celebra aniversarea a 13 ani de existenta. Cu aceasta ocazie, va avea loc si editia 2007 a decernarii premiilor MAC, oferite in fiecare an pentru excelenta in Arta si jurnalism cultural.

România va fi prezenta prin pictura artistului Romeo Niram, tabloul ales fiind  un omagiu personal adus  sculpturii lui Constantin Brancusi.  In acest an, tara omagiata va fi Romania, urmand sa aiba loc o prezentare a culturii romanesti si a sculpturii brancusiene  alcatuita de Dl. Alvaro Lobato de Faria, critic de arta si Directorul fondator al MAC, care va prezenta revista Niram Art, fondata de pictorul Niram, precum si mai multe reviste culturale romanesti.

 

Romeo Niram va fi singurul artist strain participant la aceasta colectiva de arta contemporana portugheza, si primul artist roman promovat de catre Miscarea de Arta Contemporana din Portugalia.

Evenimentul va fi transmis in direct, in intregime, de televiziunea portugheza TVI si va avea o ampla acoperire mediatica prin prezenta mai multor  televiziuni portugheze si a principalelor ziare si reviste.

Expozitia va ramane deschisa pana pe data de 30 Septembrie 2007.

Adresa: Rua do Sol ao Rato, 9c, 1250 Lisabona

Av. Alvares Cabral, 58/60, 1250 Lisabona

http://movartecontemporanea.blogspot.com

http://romeoniram.mosaicglobe.com

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top