Stiri

Meteor Press la Gaudeamus 2011

Editura Meteor Press vă invită în perioada 23 – 27 noiembrie 2011 la stadul propriu, numărul 28, nivel 0, din Pavilionul Central Romexpo pentru a celebra cartea în cadrul Târgului Internaţional de Carte Gaudeamus 2011.

 

 

Pentru această ediţie am pregătit două evenimente de excepţie:

Vineri, 25 noiembrie 2011, ora 18:00

Lansarea cărţii EXECUTAŢI PRIN ÎNFOMETARE de Miron Dolot

Invitaţi:

dl Emil Constantinescu, Preşedintele României în perioada 1996-2000

dl Adrian Cioroianu, istoric şi fost Ministru al Afacerilor Externe

dl Bedros Horasangian, scriitor

Executaţi prin înfometare este cea dintâi carte dedicată în totalitate foametei provocate intenţionat de sovietici în Ucraina în 1932–1933, în cursul căreia se estimează că au murit între cinci şi sapte milioane de oameni. Autorul cărţii, care a adoptat pseudonimul de Miron Dolot (pe numele său adevărat Simon Starow), pe atunci în vârstă de 16 ani, a asistat la grozăviile de neînchipuit ale acelei perioade. Ajuns în America, la vârsta depănării amintirilor, autorul povesteşte, cu adâncă durere în suflet, cele întâmplate atunci în satul său, cu familia, rudele şi vecinii, oameni harnici, credincioşi, catalogaţi de regimul comunist drept culaci doar pentru că aveau, unii, o casă cu acoperiş de tablă, o vacă, un cal, puţin pământ şi refuzau să se înscrie la colectiv.

Cartea este recomandată de revistele Historia, Foreign Policy şi Dilema Veche.

 

Sâmbătă, 26 noiembrie 2011, ora 16:00

Concurs TESTE DE INTELIGENŢĂ

partener:

Mensa România

 

Concursul constă în rezolvarea unui test de inteligenţă cu 24 de întrebări. Testul de inteligenţă este furnizat de Mensa România. Limita de timp pentru rezolvarea testului este de 10 minute. Testele vor fi evaluate de un reprezentant Mensa România care va acorda punctajul pentru fiecare participant. Participantul care obţine cel mai mare punctaj va fi desemnat câştigător.

Înscrierile se vor face în perioada 21 – 24 noiembrie 2011, ultima oră fiind 14:00, online pe adresa de e-mail marketing@meteorpress.ro. Detalii despre înscrieri pe www.mensa-romania.ro şi www.meteorpress.ro cât şi pe paginile de facebook asociate acestor site-uri.

 

Zilnic, sesiuni de testare a inteligenţei coordonate de voluntarii Mensa România!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top