Stiri

Mediul si schimbarile climatice

TVR Cluj organizeaza joi, 18 octombrie 2007 conferinta cu tema "Mediul si schimbarile climatice"…

TVR Cluj, cu sediul in Str.Donath Nr.160,  organizeaza joi 18. oct 2007 la orele 18 in sala mare, conferinta cu tema : MEDIUL SI SCHIMBARILE CLIMATICE.

 

Program:

 

18-19.30

Vizionarea in avanpremiera a filmului documentar MEDIUL SI SCHIMBARILE CLIMATICE, realizat de redactorul Cristian Muresanu, jurnalist de stiinta, acreditat UNESCO.

 

19.30-20

Discutii libere pe tema filmului, intrebari si raspunsuri.

 

Filmul care va fi difuzat in serial (3 episoade) la TVR Cluj, isi propune sa explice care sunt cauzele principale ale schimbarilor climatice, incepind de la studiul paleoclimatic, culegerea si prelucrarea datelor meteo intr-un centru de studiere si prevedere a vremii, ce sunt fenomenele meteo extreme si cum se manifesta (ilustrate prin animatii computerizate speciale), care este impactul climei asupra agriculturii, respectiv asupra insectelor, ce este efectul de sera, influenta vulcanilor asupra mediului si climei, previziuni asupra unor posibile cutremure in Romania si nu in ultimul rind modul in care toate aceste informatii sunt intelese de catre public si media, interpretari fictive si isteria maselor, implicarea factorului politic asupra cercetarii stiintifice si crearea unor curente de opinie care sa serveasca intereselor clasei conducatoare si ascunderea adevarului fata de public.

 

Douazeci de cadre didactice si experti de la doua universitati clujene de prestigiu va vor schimba radical viziunea despre clima si mediu intr-un film unic in Romania.

 

Acum veti avea ocazia sa aflati tot ceea ce nu vi s-a spus pina acum despre schimbarile climatice si sa stati de vorba cu realizatorul.

 

Acesta este singurul film documentar din tara care va expune adevarul.

 

Filmul are la baza ideea unei carti de mare succes, care in prezent a ajuns la a 3-a editie, APOCALIPSA ECO-CLIMATICA SI FACTORII GENERATORI, aparuta la Editura AcademicPres a USAMV si a fost conceput pe 10 sectiuni pe baza celor 45 capitole ale cartii.

 

Partea ilustrativa a filmului are la baza materia filmate si arhivate cu ocazia realizarii seriei de reportaje Alma Mater care promoveaza invatamintul universitar clujean si ofertele de studiu ale fiecarei facultati.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top