Stiri

Juriul a ales! Juriul a decis!

Premiere IDC 2011. Încoronarea junelor condeie, în 19 noiembrie

 

 

AdLittera Project organizează pe 19 Nov. 2011, festivitatea de premiere a ediţiei a II-a a Concursului literar naţional „Incubatorul de condeie” în magazinul DIVERTA, din incinta SUN PLAZA, în zona Piaţa Sudului, Bucureşti. Magazinul este amplasat in zona food-court de la etajul 1 al centrului comercial.

Accesul la „încoronarea” condeielor de-abia ieşite din cuibar este liber. Avem plăcerea de a vă invita alături de premianţi, alături de organizatori şi de juriu. Laureaţii celei de-a doua ediţii a Concursului IDC sunt:

Secţiunea POEZIE

Miruna-Ştefana Belea (n.1992, Ulmeni, Jud. Dâmboviţa)
Bianca Dobrescu (n. 1992, Mioveni, Jud. Argeş)
Diana Frumosu (n.1993, Criuleni, Republica Moldova)
Elena Gabriela Lazăra (n. 1992, Balş, Jud. Olt)
Ana-Maria Lupaşcu (n.1993, Vama, Jud. Suceava)
Iulia Matei (n. 1991, Cluj-Napoca, Jud. Cluj)
Radu Niţescu (n.1992, Bucureşti)
Andreea Teliban (n. 1991, Broşteni, Jud. Suceava)
Vlad Văidean (n. 1992, Baia Mare, Jud. Maramureş)
Ana-Maria Vîjdea ( n. 1991, Buzău, Jud. Buzău)

Secţiunea PROZĂ SCURTĂ

Mircea Adrian (n. 1980, Cugir, Jud. Alba)
Diana Roman (n. 1965, Bucureşti)
Loredana Elena Nicu (n. 1985, Zărneşti, Jud. Braşov)
Andreea Rău (n.1982, Bacău, Jud. Bacău)

Juriul a avut următoarea componenţă: Ioana Stanciu şi Andrei Zbîrnea (premiaţi la ediţia precedentă) – secţiunea de poezie, condusă de poeta Ofelia Prodan; Oana Uţă şi Ancuţa Iosif (premiate la ediţia precedentă) – secţiunea de proză scurtă, prezidată de publicistul Marius Ghilezan.

Premiile sunt oferite de Magazinul DIVERTA. La decernarea premiilor se va alătura scriitoarea Monica Ramirez, lectorul Atelierelor de Creative writing pe care le-a condus în perioada desfăşurării Concursului IDC.

 

Despre Concurs IDC aici

Despre Atelierele de Scriere creativă:

Atelier#1 IDC 2011, aici.        Atelier#2 IDC 2011, aici.  Atelier#3 IDC 2011, aici.

Atelier#4 IDC 2011, aici.        Atelier#5 IDC 2011, aici.

 

AdLittera este un proiect cultural, îndeplinind funcţiile unei agenţii culturale, toate programele sale având componente de educare prin cultură şi artă. Proiectul promovează şi dezvoltă campanii de cultură literară şi căută surse de finanţare pentru proiecte editoriale.

 

Conceptul, planificarea acţiunilor şi comunicarea publică sunt gestionate de către d’Avid Boutique, atelier de branding si comunicare vizuală. Fundaţia pentru Tineret DANUBIUS este organizaţia care a pus la dispoziţie platforma desfăşurării competiţiei.

 

“Iniţiem INCUBATORUL DE CONDEIE pentru a-l susţine şi promova pe talentatul scriitor amator din România. Provocăm oamenii talentaţi în condei la concurs. Vrem să scrie. şi, mai ales, vrem să fie motivaţi să continue să scrie, pentru că, dacă sunt chiar talentaţi, vor fi aleşi şi publicaţi. Chiar dacă IDC testează scrisul, voi repeta mereu, pentru că este important: citiţi de două ori mai mult decât scrieţi!”

Ciprian Burcovschi, Fondator AdLittera Project

 

“Ne propunem să creştem interesul pentru cultură, educând tinerii prin scriere şi lectură, prin ateliere de creaţie literară, creând un spaţiu alternativ de exprimare liberă pentru scriitorii amatori din România.”

Sebastian Hubati, Program Manager, AdLittera Project 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top