Stiri

De vorbă cu stelele (interviuri)

George Roca, lansare de carte la Bucureşti


 

 

George ROCA,

De vorbă cu stelele (interviuri),

Editura ANAMAROL, Bucureşti, 2010

 

La aproximativ şase luni de la lansarea volumului de versuri Evadarea din spaţiul virtual, scriitorul australian de origine română, George Roca, se află din nou în România pentru a lansa o nouă carte. De data aceasta este o carte de proză: De vorbă cu stelele, apărută la Editura Anamarol din Bucureşti.

Cunoscut pentru perseverenţa cu care promovează imaginea României în paginile revistei electronice Romanian VIP al cărei redactor şef este, (http://www.romanianvip.com/) , dar şi în alte numeroase reviste de limba română virtuale sau tangibile la care este redactor, George Roca ne oferă în cele 312 pagini format A5 ale volumului său, 25 de interviuri cu „stele” româneşti pe care le-a cules, le-a descifrat strălucirea şi le-a lansat pe firmamentul virtual. Cine sunt Stelele”? Personalităţi de origine română atât din diaspora cât şi din România: 6 din America, 7 din Australia, 12 din Uniunea Europeană (care include şi România).

Prima lansare a volumului a fost făcută vineri, 21 mai 2010, la Universitatea Naţională de Apărare, în cadrul celui de al XXXIV-lea Congres al Academiei Româno – Americane care se desfăşoară anul acesta la Bucureşti. Această lansare a fost dedicată de autor colegilor săi de la Academia Româno – Americană şi organizatorilor congresului (UNA).

Tot în Bucureşti va avea loc cea de-a doua lansare, miercuri 26 mai 2010, orele 11:00 la Biblioteca Metropolitană din Bucureşti, strada Tache Ionescu Nr 4 sector 1 (Piaţa Amzei), în prezenţa  membrilor Ligii Scriitorilor din România şi a  prietenilor autorului: scriitori, jurnalişti, artişti. Vor fi prezenţi şi câţiva dintre cei intervievaţi, precum scriitorii Corneliu Leu, Cristian Negureanu, Darie Ducan, artiştii plastici Cornel Durgheu, Alina Paraschiv, Melania Cuc, cântăreaţa  Xonia (Loredana Sachelaru) şi fotbalistul Victor Paraschiv.

În prima parte a lunii iunie, cartea va fi lansată – tot în prezenţa autorului – şi la Oradea,Timişoara şi Cluj, – posibil şi la Madrid, la cafeneaua literară Espacio NIRAM.

Luni, 17 martie George Roca a fost, la rândul său, intervievat de către doamna Eugenia Guzun de la Radio Romania Internaţional.

Vă vom ţine la curent cu evoluţia evenimentului.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top