Stiri

AQUARELLE GROUPE

Expoziţie de artă plastică

 

 

Uniunea Artiştilor Plastici (Filiala Craiova) organizează în perioada 15- 31 decembrie 2009 la Galeria Arta din Craiova o expoziţie de pictură prezentată de „Aquarelle Groupe”.

 

„Aquarelle Groupe” a luat fiinţă în anul 2008, la iniţiativa unui grup de artişti plastici olteni, Nicolae Predescu, Ovidiu Bărbulescu, Aurora-Speranţa Cernitu, Ştefan Iauta, Ana Curca, decişi să aducă pe simeze cele mai valoroase lucrări de acuarelă. Prima întâlnire cu publicul iubitor de artă plastică a fost în august 2008 la Galeria Arta din Craiova. A  urmat apoi o expoziţie de succes la Galeria „Lascăr Vorel” din Piatra Neamţ în luna august 2009.

 

MIERCURI 16 DECEMBRIE 2009, LA ORELE 17:00

GALERIA ARTA

CALEA UNIRII NR. 12 DIN CRAIOVA

VĂ AŞTEAPTĂ CU BUCURIE LA O NOUĂ ÎNTÂLNIRE CU

„AQUARELLE GROUPE”.

 

Printre artiştii prezenţi în expoziţie îi putem descrie pe următorii:

 

1. Speranţa CERNITU: Artist plastic profesionist, specializat în pictură de şevalet. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România. Membră a „Societa delle Belle Arti – Circolo Degli Artisti” – din Florenţa, Italia. Peste 20 de expoziţii personale şi nenumărate expoziţii în grup (în ţară şi peste hotare). Lucrări în muzee şi instituţii din România. Lucrări in colecţii particulare din: Canada, Belgia, Franţa, Grecia, Italia. De curând s-a întors de la Veneţia, unde a fost invitată de către Institutului Cultural Român şi unde în perioada 28 octombrie – 11 noiembrie a fost protagonista expoziţiei „Deasupra Labirintului”. Despre acest eveniment plasticiana a declarat următoarele: „Expoziţia de la Veneţia a  fost o sarbatoare a sufletului…  Am întâlnit acolo oameni minunaţi, locuri şi fapte încântătoare… Acum mă pregătesc de un nou vernisaj. În15 decembrie, la orle 18, la Galeria Arta, dăruim  craiovenilor  – şi  celor care vor trece prin Bănia noastră, fireşte, o interesantă expoziţie de acuarelă. Este o expoziţie de grup – Aquarelle Groupe – şi reuneşte cei mai talentaţi şi apreciaţi pictori acuarelişti din Oltenia”.

 

2. Ştefan IAUTA: Membru al Uniunii Artiştilor Plastici din Romania. Absolvent al Institutului de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. A fost prezent cu lucrări în mai multe expoziţii de grup la Muzeul de Artă din Craiova (1973,1992,1998). A participat la Bienala Naţionala de Artă Plastică „Piatra Neamţ 2000”. Expoziţie personală  la Galeria „Lascăr Viorel” din Piatra Neamţ în 2001. Împreună cu  a mai expus în 2008 la  Galeria Arta din Craiova şi Galeria „Lascăr Viorel” din Piatra Neamţ în 2008.

 

3. Ovidiu BĂRBULESCU: Membru UAP din România. Absolvent al Academiei de Artă „Nicole Grigorescu” din Bucureşti. Din 1966 participă la expoziţii anuale, regionale şi interjudeţene, la majoritatea saloanele artiştilor plastici din cadrul UAP Craiova. Are 19 expoziţii personale. A participat la numeroase expoziţii de grup şi colective. Are lucrări în colecţii particulare din ţară şi din străinătate (Franţa, Anglia, Bulgaria, Portugalia)

 

4. Nicolae PREDESCU: Membru UAP din România filiala Craiova. Absolvent al Academiei de Artă „Nicole Grigorescu” din Bucureşti. Debut în 1967 – într-o expoziţie de grup la Muzeul de Arta – Craiova. Expoziţii naţionale: 1971,1972,1983,1993. Are 17 expoziţii personale. Expoziţii la Piatra Neamţ în 2008 şi 2009 împreună cu. Are lucrări în colecţii particulare din România, Franţa, Belgia şi Olanda.

 

5. Ana CURCA: Artist plastic profesionist. Profesor de desen. A participat cu lucrări de acuarelă la Salonul artiştilor olteni, organizat în cadrul Muzeului de Artă din Craiova. În anul 2008 participă, ca membru fondator, la prima ediţie a „Aquarelle Groupe” de la Galeria Arta şi la o expoziţii de grup la Dobriceni, Olt. In 2009 expune la Piatra Neamţ şi la Toronto, în Canada, la Salonul de Miniatură „Del Bello Gallery”. Are lucrari în colecţii particulare din Olanda, Elveţia, Germania. Italia, Franţa, Canada, etc. 

 

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top