Stiri

Anna Politkovskaia: O istorie de viaţă exemplară

O lună cu Anna in memoriam Anna Politkovskaia  |  5 ani de la asasinarea ziaristei ruse Anna Politkovskaia

 

 

În cadrul manifestărilor dedicate Annei Politkovskaia şi reunite sub denumirea O lună cu Anna, editura Meteor Press şi dna Profesor Universitar Doctor Lavinia Bârlogeanu vă invită miercuri, 19 octombrie 2011, ora 12:00 la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţie din cadrul Universităţii Bucureşti (şos. Panduri nr. 90, sector 6, Bucureşti) în Amfiteatrul Todoran pentru audierea conferinţei O istorie de viaţă exemplară: Anna Politkovskaia.

Evenimentul deschide ciclul de conferinţe Istorii de viaţă exemplară care vor fi susţinute în anul universitar  2011-2012 de dna Profesor Universitar Doctor Lavinia Bârlogeanu.

 

Anna Politkovskaia a fost corespondent special pentru revista rusească Novaia Gazeta şi a acţionat ca mediator în episodul tragic al asedierii unui teatru din Moscova, în timpul musicalului Nord-Ost. Numită de mulţi conştiinţa morală pierdută a Rusiei şi recunoscută pentru rolul ei de apărătoare a drepturilor omului până la a-şi pune în pericol propria viaţă, a fost răsplătită cu numeroase onoruri internaţionale. Pe 7 octombrie 2006, trupul curajoasei jurnaliste şi scriitoare a fost găsit în liftul blocului unde locuia. Fusese împuşcată în cap şi în piept cu un pistol Makarov. Este autoarea cărţilor Rusia lui Putin (editura Meditaţii, 2008), Jurnal rusesc (Meteor Press, 2010), Doar adevărul (Meteor Press, 2011), Un război murdar (în curs de apariţie, Meteor Press).

 

Lavinia Bârlogeanu este Profesor Universitar la Facultatea de Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei din cadrul Universităţii Bucureşti, Doctor în Ştiinţele Educaţiei. Din 2003 este Cercetător asociat în laboratorul Langues- Musiques-Societes al Universitatii Paris 5 R. Descartes – CNRS, UMR 8099 iar din 2005 este membru asociat în reţeaua de cercetători Diversite des expressions Artistiques et culturelles et Mondialisation. Susţine cursuri de Antropologie culturală şi educaţională, Filosofia educaţiei şi Psihopedagogia artei.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top