Concursuri

[Concurs] Castiga cartea Mensa. Mariti-va IQ-ul

Editura Meteor Press si Revista Noi,NU! va propun un nou concurs

 

 

Mensa este faimoasa societate internationala a celor cu IQ foarte mare. In toata lumea exista peste 100.000 de membri, din 100 de tari; aproape 40.000 dintre acestia sunt membri ai filialei britanice a societatii.

Problemele din cartea Mensa. Mariti-va IQ-ul sunt concepute in genul testelor de inteligenta. Gradul lor de dificultate creste treptat, de la un nivel normal pana la unul avansat, punand la incercare pana si mintile cele mai agere.

Nu aveti nevoie de niciun talent special, in afara de o judecata sanatoasa, cultura generala de baza si tenacitatea de a nu abandona. Daca rezolvati problemele acestea, puteti fi un candidat pentru grupul Mensa. (Pentru informatii despre Mensa Romania accesati www.mensa-romania.ro.)

Într-un grad mai mare sau mai mic, inteligenţa îi caracterizeazã pe toţi oamenii. Nivelul de inteligenţã rãmâne acelaşi pe toatã durata vieţii, însã multe persoane nu izbutesc sã-şi atingã potenţialul real şi acesta este motivul care a stat la baza cãrţii de faţã.

Problemele din carte sunt teste IQ amuzante. Ele încep de la un nivel simplu şi-şi sporesc treptat dificultatea. Testele mãsoarã rapiditatea şi acurateţea gândirii şi trebuie privite ca o formã de jogging mental. Existã suficienţi oameni care efectueazã exerciţii fizice, dar nu şi exerciţii mentale pe mãsurã. Acum aveţi ocazia sã echilibraţi situaţia.

La fiecare test, rãspunsul corect va fi reprezentat de una dintre formele propuse. Parcurgeţi testele cât puteţi de repede şi rãspundeţi mai întâi la întrebãrile care vi se par mai uşoare. Dupã aceea reveniţi la cele dificile. Când a expirat timpul, verificaţi-vã rãspunsurile, totalizaţi-le pe cele corecte şi gãsiţi-vã punctajul IQ în tabel.

În cazul testelor mai dificile, tabelul cu punctaje IQ indicã dacã aţi atins nivelul Mensa. Dacã l-aţi atins ori l-aţi depãşit, ar trebui sã încercaţi sã vã alãturaţi societãţii.

Indiferent de punctajul pe care îl veţi obţine la aceste teste, este bine sã aflaţi care este IQ-ul dumneavoastrã real – la urma urmelor, dacã ne mãsurãm corpurile, de ce sã nu procedãm la fel şi cu minţile noastre?


Concurs !

Puteti castiga volumul  volumul Mensa. Mariti-va IQ-ul de Harold Gale si Carolyn Skitt. Nu trebuie decat sa intrati pe siteul editurii Meteor Press unde este prezentata cartea (pentru o legatura directa click aici), cititi descrierea cartii si apoi raspundeti la intrebarea de mai jos. Ultima zi de participare este 15 ianuarie. Castigatorul va fi desemnat prin tragere la sorti.

Castigatorul concursului, desemnat prin tragere la sorti, este: Cosmin Cristea

 

{jomcomment lock}

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top