Carte

Labirintul

Trei secrete. Doua femeii. Un singur Graal.

Când vorbim despre un labirint ne gândim la acele locuri complicate în care intri, dar nu mai reuşeşti să ieşi decât stăpânind un calm de invidiat şi o inteligenţă aparte. Însă, niciodată nu ne gândim că propria noastră viaţă este un labirint, un labirint din care mai ieşim doar când moartea se apleacă asupra noastră. „Labirintul” este cea mai cunoscută şi cea mai apreciată carte a autoarei de origine americană Kate Mosse, carte care vorbeşte despre un labirint real pus în plan spiritual.

Acţiunea se petrece în două planuri, primul fiind cel mai important, fiind planul pe care se construieşte povestea. Primul plan se petrece în 1209 în Carcassonne. Povestea începe cu viaţa unei tinere de viţă nobilă din acele timpuri, curgând lin şi fără să dea vreun semn că ar vrea să se îndrepte către ceva anume. Se urmăreşte destinul acestei tinere femei pe nume Alais până la un punct, punct ce se intersectează cu cel de-al doilea plan. Al doilea plan se petrece în zilele noastre, personajul principal fiind o tânără pe nume Alice care face o descoperire importantă.

Ei bine, dacă aţi crezut vreodată în existenţa Graalului, atunci poate că, aici veţi găsi şi o explicaţie. Cartea urmăreşte, de fapt, destinul a două femei din două epocii diferite, dar legate de acelaşi destin. Alice Tanner descoperă două schelete într-o peşteră uitată din Pirineii francezi. Intrigată de simbolul Labirintullabirintului sculpat în piatră, ea îşi dă seama că a tulburat ceva menit să rămână ascuns. Însă, abia mai târziu îşi dă seama că toate astea au legătură cu trecutul ei, un trecut pe care şi-l amintea doar prin vise şi premoniţii.

Povestea este inspirată din istoria şi legendele catarilor, urmărind pas cu pas un secret antic şi bine ascuns, secretul Graalului. Legătura celor două personaje cu Graalul se face treptat, lucrurile încep să prindă contur urmărind cele două planuri ale cărţii şi punându-le cap la cap.

Autoarea, bine înarmată cu cunoştinţe despre istoria catarilor, reuşeşte să îşi capteze cititorul. Descrierea simţămintelor tinerei Alais îmbinate cu emoţiile Alicei, dau întregului roman un sentiment aparte. Ideea reaîncarnării şi vieţii veşnice, îmbinate cu o istorie zbuciumată în mijlocul căreia trebuie apărate trei secrete.

Încerc să nu spun prea multe despre această carte, deoarece merită citită şi descoperită de fiecare în parte. Veţi trăi în două lumi diferite şi veţi trăi alături de două personaje diferite care, la final, se vor uni. Aveţi ocazia să descoperiţi o altă poveste a Graalului şi să vă îmbogăţiţi cunoştinţele cu privire la istoria catarilor.

Vă doresc lectură plăcută!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top