Eroii Rock-ului

Cargo XXII

Scena este spaţiul unde nu există ceva, cum ar fi timpul sau durerea. Există doar un moment x şi trebuie să te bucuri de el…(Adrian Igrişan Baciu)

                       

Trupa CARGO va scoate un nou album care va fi primul ei Best Of şi va cuprinde următoarele meldii reorchestrate: Ana, Erată, Povestiri din gară, Ţepeş, Ielele, Spune-mi de ce, Astăzi şi mâine, Frunză verde, Ziua vrăjitoarelor, Doi paşi în urma ta, Numai am ţigări, Aproape de voi, Anarhia, Spiritus Sanctus, Călare pe motoare, Nu pot trăi fără tine, Ploaia, Mama şi Bagă-ţi minţile în cap. Pe lângă aceste melodii, mai apare singel-ul ,,Ca o stea.”

4 ani de zile este timpul în care băieţii faimoasei trupe au stat în studio pentru a realiza primul lor best of.

Grupul a fost întemeiat de Adrian Bărar în anul 1985. În cei 22 de ani de activitate trupa ne-a dăruit 9 albume şi un maxi-single: 1990- Ana (maxi-single), 1992- Povestiri din gară, 1995- Destin, 1996- CARGO şi Corala Teoforă din Timişoara, 1998- Ziua vrăjitoarelor, 2000- Colinde, 2000- Bagă-ţi minţile în cap, 2001- CARGO box set, 2003- Spiritus Sanctus, 2007- CARGO XXII.

Trupa a câştigat de 2 ori premiul  ,,Best rock" MTV şi un disc de aur pentru albumul ,,Spritus Sanctus”, la vânzări (80.000 exemplare).

Este singurul grup ce a prevestit revoluţia din 1989 prin cântecul 1989 scos înainte de revoluţie, membrii trupei fiind efectiv printre primii revoluţionari din acea noapte.

Iată în continuare interviul realizat cu vocalul trupei, Adrian Igrişan Baciu:

Cristian Bodnărescu: Ce percepţie asupra realităţii o are solistil vocal al trupei CARGO?

Baciu CARGO:  O.K.. Şi înainte am fost solist, şi înainte am cântat tot la trupa CARGO mult… Că n-a auzit lumea, e partea a doua; dar ce aveam de cântat înainte era mult mai greu decât ce cânt acum din punctul de vedere a partiturii vocale. Normal, din punct de vedere a încărcăturii, a fost puţin mai complicat, a trebuit să-mi schimb concepţia. Dar, în momentul ăsta mă simt atât de bine pe scenă că aş sta doar acolo.

Cristian Bodnărescu: Care este semnificaţia revelatorie a scenei?

Baciu CARGO: Scena este spaţiul unde nu există ceva, cum ar fi timpul sau durerea. Există doar un moment x şi trebuie să te bucuri de el.

Cristian Bodnărescu: Cum percepi fanii şi atmosfera de la concerte?

Baciu CARGO: Fanii sunt ca de obicei. Atmosfera super o.k., super rock, sunt foarte mulţi, vin din toată ţara, e foarte important că lumea mai doreşte astfel de manifestări care sunt pe cale de dispariţie, în primul rând.

Cristian Bodnărescu: Ce mesaj transmite trupa CARGO?

Baciu CARGO: Mesajul trupei este: ,,Să trăieşti aşa cum cânţi şi să cânţi aşa cum trăieşti.” Este un mesaj pergeneral; trupa CARGO, adică eu sau Adi, sau oricare altul avem stări, avem tot felul de trăiri pe care le exprimăm. De asta piesele nu seamănă între ele de obicei pe un album şi tratează cu totul alte subiecte în sensul de extreme; pentru că trecem şi noi prin extreme, prin stări emoţionale nasoale, prin stări emoţionale de nu ştiu, bună dispoziţie sau rămânem fără ţigări; sau întârziem la gară şi cântăm despre chestiile astea.

Cristian Bodnărescu: Care este axa transmisie- recepţie a informaţiei ,,CARGO”?

rightBaciu CARGO: Prin stilul de cântat rock transmitem un mesaj fanilor de rock. S-a întâmplat cu ,,Ploaia” să trecem peste ştachete sau ştacheta asta a stilurilor, cum vrei să-i spui, iar piesa să fie plăcută de mai toată lumea. Nu putem fi decât fericiţi că place la toată lumea. Nu mi se pare, aşa cum au spus unii, ,,manea rock”, pentru că piesa nu diferă cu nimic faţă de celelalte balade rock pe care noi le-am realizat. Doar că starea noastră interioară a coincis cu starea multor oameni sau a majorităţii oamenilor care au ascultat-o. Şi din cauza asta a fost plăcută de foarte mulţi.

Cristian Bodnărescu: Înafară de muzică, ce alte activităţi îşi fac apariţia în viaţa ta?

Baciu CARGO: Lecturarea cărţilor este singura mea activitate, pe lângă cea muzicală. În ultimii ani stau în studio şi trag albume. A trage un album înseamnă mai mult decât crede lumea; pentru că, pe lângă faptul că ai idei, trebuie să le şi înregistrezi, şi am stat în studio să le înregistrez; deci, numai am timp de nimic altceva. De la accidentul meu de motocicletă n-am mai putut să mă dau nici cu motorul, nici cu nimic. Toată energia mea s-a concentrat asupra muzicii. În momentul acesta mă bucur de ce am înregistrat pe plan muzical şi în rest am timp doar pentru cărţi, dar parcurgerea unei cărţi durează mult mai mult decât dura înainte.

Cristian Bodnărescu: Ce mesaj ai pentru cititorii revistei  ,,Noi, NU”?

Baciu CARGO: Să asculte muzică bună în primul rând, să trăiască în spiritul rock, nu trebuie să asculte rock neapărat; să asculte muzică bună! Nu doar rock-ul este ,,adevărul”, mai sunt şi alte stiluri ,,adevărate”, dar tot mai puţine. Cel mai important este să se bucure de ce au, nu să fie supăraţi de ce n-au; şi să aibă încredere în ziua de mâine.

                                                         

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top