Stiri

SERIA MIFFY si Omida Mancacioasa , doua carti recomandate celor mici

Omida Mancacioasa 
 

Eric Carle, autorul acestei cărţi s-a născut în 1929, în Syracuse, New York. La vîrsta de şase ani s-a mutat cu familia în Germania. Aici şi-a făcut studiile şi a absolvit Academia de artă din Stuttgart. Visul său, însă, era să revină în America, rămasă în memoria sa ca tarimul fericit al copilăriei. În 1952, cu o mapă de lucrări sub braţ şi cu foarte puţini bani în buzunar, a ajuns la New York, unde s-a angajat ca ilustrator la departamentul de publicitate al New York Times. În urmă unui afiş publicitar pe care l-a creat, a primit o cerere de la o editură de-a ilustra o poveste. Azi este unul dintre cei mai iubiţi autori de literatură pentru copii.

    "Copiii sînt în mod natural foarte creativi şi dornici să afle mereu lucruri noi. În cărţile mele am încercat să le arăt că a învăţa poate fi ceva fascinant şi distractiv ", 

  spune Eric Carle.

Cu un aspect bine îngrijit,  cartea "Omidă mancacioasă "  abordează diferite teme legate de cunoaşterea de sine şi familiarizeaza copiii cu  responasabilitatea. 

  Micuţii vor descoperi, cu siguranţă, că, indiferent de locul în care trăiesc, au câteva lucruri în comun: sunt inocenţi, curioşi şi dornici să-şi lase imaginaţia să zboare şi să descopere lumea în joacă.

  Includerea mai multor ilustraţii sunt menite  să educe şi să dezvolte gustul celor mici pentru artă. 

  Creată de unul dintre cei mai populari autori şi ilustratori, cunoscut şi admirat în întreagă lume,  cartea încurajează şi invită copiii într-o lumea doar a lor, un tărâm fermecat.

  Eric Carle, este  autorul unor cărţi ilustrate atrăgătoare şi originale pentru copii. 

  "Omidă mancacioasă ",  una dintre cele mai cunoscute cărţi ale sale , a ajuns în mîinile a milioane de copii din întreaga lume, dornici să exploareze în detaliu curiozităţile   ce-i macină.  A fost tradusă în peste 45 de limbi şi s-a vîndut în peste 25 de milioane de exemplare, de curând  a apărut şi în limba română la editura Cartea Copiilor. 

  Arta lui Eric Carle este distinctă şi uşor de recunoscut. Lucrările sale sînt create prin colaj: începe prin a picta coli mari de hîrtie cu diverse modele şi texturi, apoi le decupează şi le lipeşte unele peste altele, pînă cînd obţine acele ilustraţii vii şi fermecătoare care l-au făcut cunoscut. Aceastea sunt menită să dezvolte intelectul celor mici. Foarte multe dintre cărţile sale au forme neobişnuite, cu pagini decupate sau pliate, ceea ce le transformă în adevărate jucării pentru cei mici, putem spune că aceasta e o şi o capcană, pentru a atrage copiii să descopre lumea în inocenţa lor prin astfel de pasaje foarte bine ilustrate. 

  Cu "Omidă mincacioasa", copiii de 2-4 ani pot învăţa să numere şi să cunoască zilele  saptaminii, printr-o scurtă şi amuzantă povestire despre transformarea unei omizi în fluture .

În SERIA MIFFY, iepuraşul Miffy, personajul cunoscutului autor şi ilustrator Dick Bruna, face o incursiune minunată în lumea copiilor.

  Autorul invită pe cei mici să descopere lumea cu Miffy, un iepuraş simpatic, foarte educat şi disciplinat.

  Autorul acestei cărţi, Dick Bruna, cunoscut ca fiind unul dintre cei mai faimoşi autori de literatură pentru copii din întreaga lume, explorează în detaliu lumea şi viaţa micuţei Miffy. 

  Născut în Olanda, autorul a scris şi ilustrat peste 100 de cărţi. Multe dintre ele au fost traduse în peste 40 de limbi şi s-au vândut în peste 80 de milioane de exemplare. 

  Iepuraşul Miffy, cel mai popular personaj al cărţilor sale, a fost creat în 1955. 

  Miffy  reprezintă inocenţa, e plină de energie şi îi face plăcere să  exploreaze orice situaţie nouă cu deschidere şi curiozitate.

   Ilustraţiile lui Dick Bruna cu micuţul Miffy,  sunt printre cele mai memorabile imagini din literatură universală pentru copii. Culorile vii sunt alese cu mare grijă pentru a putea produce încărcătura emoţională potrivită. Desenele simple şi versurile uşor de reţinut sunt ideale pentru o comunicare bună cu cei mici, care invariabil ajung s-o iubească pe Miffy. 

  Cartea atrage prin limbajul  utilizat, limbaj  simplu, cotidian, face ca  repricile micuţei Miffy să fie uşor memorate de orice micuţ ce-i face plăcere să descopere lumea ei.

  Iepuraşul Miffy, transmite şi  copiilor, micile ei  bucurii. 
 
 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top