Stiri

Romeo Niram castiga Premiul Miscarii de Arta Contemporana 2007

 Pe data de 3 Iulie 2007, in cadrul unui eveniment fastuos, organizat cu ocazia celei de a 13-a aniversari, Miscarea de Arta Contemporana din Portugalia a decernat premiile MAC 2007. Trofeele pentru presa au fost castigate de João Paulo Sacadura, directorul emisiunii Cartaz das Artes de la TVI pentru Televiziune si de Romeo Niram pentru presa scrisa. 

Miscarea de Arta Contemporana a decernat Trofeul MAC 2007 pentru excelenta in Arta si jurnalism cultural pictorului român Romeo Niram fondatorul revistei de arte plastice Niram Art. Directorul MAC, Dl. Álvaro Lobato de Faria a evidentiat inovatia pe care o aduce revista Niram Art pe scena publicatiilor europene, promovarea artei in spatiul european in mai multe limbi, fiind o premiera mondiala in acest sens.

Revista Niram Art care apare in Spania cu un tiraj de 12 000 de exemplare contine eseuri, critici de arta, articole in limbile spaniola, portugheza, engleza si romana. Din colectivul redactiei fac parte scriitori, pictori, fotografi, critici si istorici de arta din mai multe tari. Un loc important in paginile revistei Niram Art il are promovarea culturii romanesti, revista publicand pana acum peste 50 de artisti, scriitori si poeti romani, (Rodica Toth Poiata, Victor Brauner, Maia Oprea, Vlad Nanca, Dan Perjovschi, Raymond Roca, Florin Ion Firimita, Marius Moraru, E. Stoenescu, Mircea Popitiu, Marcel Chirnoaga, Mircea Eliade, Emil Cioran, Catalin Ghita, Mihai Eminescu, Lucian Blaga, Tristan Tzara, Paul Celan, Petrisor Militaru, printre multi altii), ultimul numar fiind dedicat lui Constantin Brancusi.

Evenimentul a fost transmis de televiziunea portugheza TVI si va avea o ampla acoperire mediatica pe parcursul urmatoarelor zile prin prezenta la decernarea premiilor a mai multor televiziuni portugheze si a principalelor ziare si reviste din Portugalia.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top