Stiri

Romeo Niram a fost premiat de Miscarea de Arta Contemporana din Portugalia

Pe 1 Iulie, a avut loc la Lisabona decernarea Premiilor MAC’ 2008, instituite de Miscarea de Arta Contemporana din Portugalia pentru a recompensa activitatea celor mai importanti artisti plastici din aceasta tara, precum si a instittiilor media (televiziune si presa scrisa) implicate in divulgarea artei contemporane.

Aflata la cea de a 14-a aniversare, Miscarea de Arta Contemporana (MAC) s-a impus in Portugalia ca o referinta in lumea artei, prin multiplele evenimente (expozitii, conferinte, proiectii de filme) pe care le organizeaza in toate tarile lusofone. Sunt bine de mentionat evenimentele de omagiere a lui Constantin Brancusi, prin conferintele realizate de Dl. Álvaro Lobato de Faria, fondatorul si directorul coordonator al MAC, in numeroase orase din Portugalia, in anul 2007. Sub conducerea Profesorului si criticului de arta Álvaro Lobato de Faria, Miscarea de Arta Contemporana reprezinta astazi nucleul celor mai importanti artisti plastici din Portugalia, indreptandu-se mereu spre descoperirea de noi talente si impulsionand viata artistica a capitalei portugheze.

 Pentru cel de al doilea an consecutiv, revista “Niram Art” a primit recunoasterea activitatii sale,  fiind distinsa cu decoratia MAC’ 2008, pentru  “munca excelenta depusa in serviciul Artei”  (Álvaro Lobato de Faria, Dir. Coord. Movimento Arte Contemporânea – Lisabona). Distinctia a fost oferita pictorului roman Romeo Niram, fondatorul revistei, care  a subliniat inca o data importanta colaborarii intre artisti, ziaristi, institutii culturale in vederea promovarii artei contemporane indiferent de  nationalitate.  

Revista “Niram Art”, fundata la Madrid, a publicat, pana astazi, pe langa valorile artei contemporane portugheze, spaniole sau din alte tari, numerosi  artisti romani si a organizat diverse evenimente de divulgare a artei romanesti in Portugalia si Spania. Printre cei premiati s-au mai numarat jurnalistii de la emisiunea “Cartaz das artes” a televiziunii portugheze TVI: Filipa Faria, João Paulo Sacadura (prezentator), António Lopes da Silva (realizator), jurnalista  Margarida Neves Pereira de la ziarul  “Açoriano Oriental”, artistii plastici Teresa Mendonça, Maria João Franco, Roberto Chichorro, Andreia Pereira, Nelson Dias si Maestrul Hilário Teixeira Lopes.

 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top