Stiri

Evenimentele lunii februarie la C.N.M. Astra

„Comunitatea armenilor din Dumbrăveni. Istorie şi cultură”, „Ziua internaţională a limbii materne”, Sărbătoarea de Dragobete, celebrare a primăverii şi a dragostei.

C.N.M. „Astra” are în program trei evenimente importante pentru luna aceasta.

Primul dintre ele este expoziţia „Comunitatea armenilor din Dumbrăveni. Istorie şi cultură”, organizată de Muzeul de Etnografie şi Artă Populară Săsească „Emil Sigerus”, al cărei vernisaj va avea loc în data de 14 februarie, la ora 12.00. Expoziţia are în vedere valorile materiale şi imateriale ale unei comunităţi ce riscă să dispară (mai sunt şaisprezece familii de armeni în oraş) şi pe care coordonatoarea expoziţiei, Elena Potoroacă, doreşte să le prezinte publicului larg, în dorinţa păstrării lor.

Următorul eveniment, organizat de secţia de pedagogie muzeală, este prilejuit de „Ziua internaţională a limbii materne”, pe 21 februarie, şi va consta într-o serie de conferinţe, la care vor fi invitaţi în principal elevii liceelor sibiene. Al treilea eveniment va avea loc pe 24 februarie, în Muzeul Civilizaţiei Populare din Dumbrava Sibiului şi va fi ocazionat de sărbătoarea de Dragobete, celebrare a primăverii şi a dragostei.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top