Stiri

Despre “ESPACIO NIRAM”

cu Gelu şi Cristina Vlaşin

Reportaj  preluat de la Radio Romania Actualităţi

De la Anamaria Damian aflăm acum unde există în Madrid locul perfect pentru seară perfectă.

 
Viaţa efervescentă de noapte a Madridului se manifestă de curând şi într-un spaţiu aproape românesc, din centrul capitalei spaniole. Nu vă gândiţi însă la sarmale şi la muzică lăutărească pentru că locuri cu acest specific am mai găsit, e adevarat nici unul de 3 sau 4 stele deocamdată, ci la unul unde gaseşti cocktailuri ale căror reţete au fost învăţate şi practicate la barul de la filosofie din Bucureşti, sau la Lisabona. 

 

O combinaţie de blues şi jazz cu pictură şi fotografie, într-o lumină roşie, difuză, acompaniate de o bautură fină. Ce îşi poate dori mai mult cineva care caută locul perfect pentru o seară perfectă? Espacio Niram Lounge Bar! Miercuri seara, la 10 şi jumatate oferă primul concert din seria celor susţinute de Cristina Vlaşin – eleva a Ancăi Parghel – şi pianistul argentinian Nacho Cámara.

 

Locul e plin de prieteni dar şi de necunoscuţi, români şi spanioli, dar naţionalitatea e mai puţin importantă, crede Gelu Vlaşin, asociat în micul business cultural:Ne-am întâlnit caţiva pasionaţi de cultură, şi aici aş vrea să-l menţionez pe Romeo Niram, un pictor foarte cunoscut în diasporă, şi am ajuns la concluzia că ar trebui să făcem într-adevăr ceva pentru ca lucrurile să devină altfel pentru comunitatea românească, să deschidem un spaţiu multifuncţional, unde să aibă loc evenimente de înaltă ţinută artistică, ne referim la spectacole, concerte de jazz, expoziţii de pictură, recitaluri de poezie. Romeo Niram, împreună cu ceilalţi prieteni ai noştri, fotograful Bogdan Ater şi toţi ceilalţi care ne înconjoară, a reuşit să creeze acest spaţiu cu propriile mâini, adică tot ce înseamnă decor, design a fost realizat de artiştii care fac parte din acest grup”.


Anamaria Damian:

 

„Aş vrea să-mi spui despre legatura ta cu Anca Parghel pentru că ştiu că ai fost foarte legată de ea şi mai ştiu că seara asta într-un fel a fost dedicată memoriei ei”.


Cristina Vlasin:

 

„Da, în sufletul meu asta am simţit, chiar dacă nu am spus-o… să ştie că eu mă gândesc la ea şi că pentru mine ea nu a plecat nicăieri, ea este vie în sufletul meu şi prin muzica ei şi prin cum este ea,  optimistă şi plină de viaţă. Eu aşa vreau să o ţin minte şi aşa este pentru mine. Am avut o relaţie atât artistică cât şi sufletească, foarte deosebită, ne-am simiţit foarte bine pe scenă, am cântat împreună, am învăţat o mulţime de lucruri. A fost pentru mine, ce comparaţie aş putea să fac,  ca şi pentru un pictor care l-a întâlnit, să zicem pe Dali sau pe Picasso, deci e probabil întâlnirea vieţii mele".

În fiecare săptămână în „Espacio Niram”, vom avea, în centrul Madrid-ului un concert sau o expoziţie. Aşa cum spuneam, locul este potrivit şi cu siguranţă, cu totul altfel decât ceea ce am cunoscut până acum în Spania, în comunitatea romaneasca.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top