Stiri

Concerte de jazz dedicate regretatei Anca Parghel

În „Espacio Niram” din Madrid

Deschis de curând în capitala Spaniei de către artistul român Romeo Niram, „Espacio Niram” îşi propune să atragă publicul tânăr către arta contemporană. Este vorba despre un local complex care oferă tinerilor nu numai posibilitatea de a petrece o seară plină de mişcare prin facilităţile de bar & lounge pe care le oferă, dar care, prin „Galeria de Artă Nicole Blanco” şi decoraţiunile interioare  originale, realizate de un grup de artişti plastici, reuşeşte să atragă şi să introducă tinerii în lumea culturii şi a artei.

Astfel, „Espacio Niram” a inaugurat de curând o serie de concerte de muzică, susţinute de cântăreaţa Cristina Vlasin alături de pianistul argentinian Nacho Cámara, închinate memoriei regretatei Anca Parghel.

Tânăra cantăreaţă de jazz, Cristina Vlaşin s-a născut în 1980 la Bistriţa. Este cunoscută publicului românesc prin numeroasele concerte de jazz şi tango susţinute la Bucureşti şi în ţară  şi prin spectacolele de „muzică şi poezie” (Poetry Performance).

Cristina a studiat muzica: pian, vioara, bel canto, fiind absolventa a academiei de muzică „Gheorghe  Dima” din Cluj.  În perioada studenţiei a făcut parte din corul „Antifonia” şi, mai târziu, a susţinut o serie de concerte „Vocal Tango and Jazz Improvisation” alături de Anca Parghel.

În Spania, ţara unde locuieşte în prezent, şi-a continuat activitatea muzicală, ajungând să fie ascultată la Radio Punto, susţinând recitaluri la diverse evenimente.

Proiectul „Espacio Niram” beneficiază de implicarea activă a unui colectiv de artişti şi intelectuali români din diasporă: Romeo Niram – pictor, Gelu Vlaşin – scriitor, Bogdan Ater – fotograf, Mario Barangea – doctorand în filozofie, Dan Caragea, critic şi eseist, Simion Doru Cristea – doctor în filologie, Rares Stejar Naghiu Bărbulescu – director revista „Niram Art”, Cristina Vlaşin – cântăreaţă  jazz.

Într-un interviu acordat postului de „Radio Romania Actualităţi”, scriitorul Gelu Vlaşin subliniază faptul că locul e plin atât de prieteni cât şi de necunoscuţi, români şi spanioli, dar naţionalitatea e mai puţin importantă: „Ne-am întâlnit câţiva pasionaţi de cultură, şi aici aş vrea să-l menţionez pe Romeo Niram, un pictor foarte cunoscut în diasporă, şi am ajuns la concluzia că ar trebui să facem într-adevăr ceva pentru ca lucrurile să devină altfel pentru comunitatea românească, să deschidem un spaţiu multifuncţional, unde să aibă loc evenimente de înaltă ţinută artistică, să oferim spectacole, concerte de jazz, expoziţii de pictură, recitaluri de poezie. Romeo Niram, împreună cu ceilalţi prieteni ai noştri, fotograful Bogdan Ater şi toţi ceilalţi care ne înconjoară, a reuşit să creeze acest spaţiu cu propriile mâini, adică tot ce înseamnă decor, design a fost realizat de artiştii care fac parte din acest grup.”

In fiecare miercuri, jazz-ul îngemănat cu pictura şi poezia răsună pe româneşte în „Espacio Niram Bar & Lounge” din inima Madridului.


Espacio Niram Bar & Lounge
Calle Independencia Nº2, 28013, Madrid
Metro Opera, Plaza Isabel II
Tel:      0034 918 332 462
Email: espacioniram@gmail.com
http://www.espacioniram.mosaicglobe.com

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top