Stiri

101 lucruri inedite despre Shakespeare

Seara de lectură 121.ro


 

 

121.ro şi Meteor Press te invită la o Seară de lectură specială – să descoperim 101 LUCRURI INEDITE DESPRE SHAKESPEARE – miercuri, 22 februarie 2012, ora 18:30 la Clubul Ţăranului (Muzeul Naţional al Ţăranului Român)

 

Participă:

Dna Carmen Muşat, redactor-şef Observator Cultural

Dl Bedros Horasangian, scriitor

Moderator: Daniela Fugaru Kammrath, redactor-şef 121.ro

Actorul Silviu Man va citi câteva fragmente din carte şi din opera lui Shakespeare.

 

101 lucruri inedite despre Shakespeare vă poartă în culisele vieţii uneia dintre cele mai controversate personalităţi din lumea literară.

A fost Shakespeare certat cu legea? Cât de educat era? Cui au fost dedicate sonetele lui? Care au fost iubirile secrete ale marelui bard? Şi, până la urmă, cine a scris, cu adevărat, toate aceste capodopere? Cartea de faţă nu ne oferă răspunsuri categorice, dar se citeşte, practic, cu sufletul la gură.

Dacă v-a plăcut filmul Skakespeare in Love, dacă vă plac misterele şi controversele, dacă vă plac aventurile şi poveştile de dragoste, atunci trebuie să citiţi această carte.

 

Autorii, Janet Ware şi Al Davis, ne poartă într-o călătorie extrem de bine documentată, şi nu lipsită de umor, de pe meleagurile în care s-a născut bardul din Stratford-upon-Avon şi până la ecourile pe care le-a lăsat în inima Americii.

Traversăm o lume fascinantă, cu popasuri revelatoare, plină de informaţii inedite şi de culoare. Şi, chiar dacă ştim atât de puţine lucruri concrete despre omul Shakespeare, după ce citim această carte, ne simţim mult mai aproape de această icoană a literaturii universale.

 

 

La editura Meteor Press au mai apărut:

 

101 lucruri inedite despre sex, de Eve Marx

101 lucruri inedite despre Da Vinci, de Shana Priwer, Cynthia Phillips

101 lucruri inedite despre Einstein, de Shana Priwer, Cynthia Phillips

101 lucruri inedite despre francmasoni, de Barb Karg, John K. Young

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top