Carte

Grimpow, Drumul nevazut

Grimpow, Drumul nevăzut, nu este numai o poveste ce are în prim plan fantasticul, ci şi o altfel de interpretare a secretului Templierilor

„ Grimpow a fost, încă înainte de publicare, un succes editorial fără precedent. Ca niciodată în literatura spaniolă, cartea unui autor necunoscut în străinătate a reuşit să se vândă în peste zece ţări. Care este cheia unei asemenea performanţe? Fără îndoială deţine ingredintele estenţiale pentru a captiva cele mai felurite categorii de cititori: atmosferă medievală, un secret mitic, căutat cu ardoare de Biserică şi de monarhi, şi un Ales – Grimpow”.În felul acesta îşi prezintă grupul editorial RAO noua apariţie şi pe bună dreptate.

Rafael Ábalos, autorul, nu numai că a reuşit să scrie despre un subiect controversat într-o manieră nouă, dar şi-a pus şi amprenta propriului vocabular. Traducerea este uimitoare făcându-te să îţi doreşti să ştii câteva cuvinte în limba natală a autorului pentru a fi sigur că Ileana Scipione nu a scăpat nici un tâlc. Poate că subiectul nu este unul nou.

Avem un erou adolescent care descoperă o „comoară”, mai precis, comoara ce deţine toate răspunsurile pe care omenirea şi le pune de secole. Acţiunea se petrece în anul 1313, atunci când eroul principal, Grimpow, găseşte un leş misterios. De aici începe o adevărată aventură ce are în prim plan atât războiul dintre Templieri şi Inchiziţie, cât şi căutarea tuturor cunoştinţelor.

Grimpow, Drumul nevăzut, nu este numai o poveste ce are în prim plan fantasticul, ci şi o al

tfel de interpretare a secretului Templierilor. O interpretare originală şi minunată, creată, parcă, cu uşurinţă ş

i mult talent. Poate fi un adevărat subiect de gândire, dacă ne imaginăm că Piatra Filosofală există cu adevărat, Sfântul Graal sau alte asemenea minuni despre care, în ultimul timp, fiecare a ţinut să îşi dea cu părerea.

Rafael Ábalos nu numai că are capacitatea de-a îl face pe cititor să se îndrăgostească de personajele sale, dar lasă, undeva în străfundul minţii mii de întrebări fără răspunsuri ce par să clocotească. Dacă autorul a dorit să expună o nouă părere cu privire la secretul Templierilor, o idee credibilă, din punctul meu de vedere, a reuşit.

Până acum fiecare autor a vorbit despre acest subiect cam în aceiaşi manieră, însă Rafael Ábalos a reuşit să aducă puţină prospeţime, dar şi să facă subiectul cât mai credibil. Rafael Ábalos vorbeşte despre o lume de mult apusă, o lume în care cavalerul este pus la loc de cinste, iar domniţele îşi păstrează puritatea. O lume în care bogăţia nu le e permisă decât celor bogaţi, iar săracilor nu le e permisă nici chiar boala. O lume aspră, reală, apusă dar nu uitată, în mijlocul căreia se învârte un mister.

Misterele sunt peste tot. Ideea cărţii este că însăşi viaţa este un mister, aşa că vă invit să o citiţi şi să-i daţi toată atenţia cuvenită. Lectură plăcută!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top