Stiri

Se inaugureaza primul ciclu de expozitii de arta contemporana romaneasca in Espacio Niram din Madrid

RoMadrid Cultural Club si Nicole Blanco Art Gallery & Espacio Niram organizeaza in Espacio Niram Bar & Lounge, din Madrid, ciclul de expozitii de arta intitulat “Primer Ciclo del Artista Rumañol”, care doreste sa prezinte creatiile tinerilor artisti romani, stabiliti in Spania.

“Rumañol” este un termen care desemneaza fuziunea culturala si sociala dintre fondul romanesc si influenta spaniola a acestor tineri, creatiile lor artistice fiind o marturie a acestei uniuni. 

 

Espacio Niram

Prima expozitie se intituleaza “Un Enano dentro de mi Oreja”, a artistei plastice Maria Chirila, nascuta la Brasov. In creatiile ei, se recunoaste influenta tarii de adoptie, ea insasi marturisind ca integrarea intr-o noua dimensiune culturala i-a sporit forta de creatie si i-a deschis noi orizonturi de exprimare in domeniul artei.

 

Toate expozitiile vor avea loc in Espacio Niram Bar & Lounge, din centrul Madridului, Calle Independencia Nº2, 28013, Metro Opera.

Deschis de curand in capitala Spaniei de catre artistul plastic roman Romeo Niram, acest local de ambianta artistica isi propune sa atraga publicul tanar catre arta contemporana. Este vorba despre un local complex care ofera tinerilor un numai posibilitatea de a petrece o noapte plina de miscare prin facilitatile de bar si lounge pe care le ofera, dar, prin Galeria de Arta Nicole Blanco si decoratia unica, realizata de artistii plastici Bogdan Ater si Romeo Niram, reuseste sa atraga si sa introduca tinerii in lumea artei.

 espacio niram

Conceptul Espacio Niram, unic in randul localurilor de noapte spaniole, propune fuziunea perfecta dintre lumea reala, a tinerilor care vor sa se distreze si lumea artei. Intr-un spatiu in care pana si piesele de mobilier sunt creatii artistice, conceptul de arta este reinventat. Aici, spre deosebire de muzee sau galerii, piesele de arta sunt manipulabile, se pot atinge, statuile se pot utiliza, misca, provocand o interactiune continua intre public si obiectul artistic.

 

http://www.espacioniram.mosaicglobe.com

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top