Stiri

“Taramul copilariei” la Botosani

Prima editie a Festivalului-concurs judetean de dans si muzica usoara "Taramul copilariei" s-a desfasurat la Botosani, in data de 3 iunie a.c.

La Botosani, in data de 3 iunie, la Teatrul "Mihai Eminescu" a avut loc prima editie a Festivalului-concurs judetean de dans si muzica usoara – "Taramul copilariei".

Festivalul a fost organizat pe două secţiuni şi adresat copiilor debutanti, cu varste cuprinse intre 7 şi 19 ani. Conceput de profesorii Cătălina Constantinovici şi Constantin Dicu sub egida Şcolii Populare de Arte şi Meserii si a Teatrului "Mihai Eminescu",  festivalul -concurs de dans şi muzică usoara intitulat "Tăramul copilăriei" a fost realizat in colaborare cu Clubul "Pro Dance" şi Inspectoratul Şcolar Botosani, avand ca scop stimularea copiilor şi tinerilor cu inclinatii artistice, lansarea şi promovarea acestora in comunitatea locală.

Juriul concursului de muzica usoara, alcatuit din profesorii Alexandru Romanovschi, de la Liceul de Arta "Stefan Luchian", Camelia Suhanea, de la Liceul "Mihai Eminescu", Laurentiu Palade, de la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga" a stabilit urmatoarele premii:
Pentru prescolari: premiul al III-lea: Pintilei Daniel de la Clubul copiilor Dorohoi si Andreea Brai de la Asociatia culturala "Vis de artist"; premiul al II-lea: Pogoreanu Simina, de la Gradinita 21; premiul I: Delia Ursaciuc, de la Gradinita 21. Tot la aceasta categorie au primit mentiune trei copii: Dascalu Mario, de la Gradinita 24; Tabultoc Oana, de la Gradinita 21 si Muha Alexandra, de la Clubul copiilor Dorohoi. Ursu Raluca a primit Premiu Special din partea compozitorului Cristian Alivej, constand intr-un negativ la piesa "Fata dresor", melodie prezentata pe scena de la "Mamaia copiilor".
Pentru copiii din clasele I-IV: Premiul al III-lea a revenit lui Razvan Sarafim de la Clubul copiilor din Dorohoi, Premiul al II-lea: Iacob Dayana si Premiul I: Viviana Sposub, ultimele doua fiind cursante la Scoala Populara de Arte. De asemenea, au primit mentiuni: Rotariu Amalia, Barariu Codruta – de la Scoala Populara de Arte, si Andronache Denisia de la Scoala 7. Au fost acordate doua premii speciale pentru Laura Macoviciuc, de la Clubul copiilor Dorohoi, si Ioana Mititelu, de la Scoala Populara de Arte, din partea Asociatiei Culturale "Vis de Artist" si, respectiv, a Asociatiei "Prietenii muzicii moderne" din Iasi.
Clasele V-VIII: Premiul al III-lea: Nicolau Maria, de la Liceul "Grigore Antipa"; Premiul al II-lea: Balan Constantin; Premiul I: Rusu Claudia, ultimii doi fiind cursanti la Scoala Populara de Arte. La aceasta categorie de varsta s-a acordat o singura mentiune Emmei Moruz, de la Scoala 6.
Clasele IX-XII: Premiul al III-lea: Alexandra Salariu, Premiul al II-lea: Sufaru Claudia, ambele de la Scoala Populara de Arte, Premiul I: Gavrilas Bianca, de la Liceul Pedagogic "Nicolae Iorga". S-au mai acordat doua mentiuni: Ionelei Nechita si Madalinei Tatarusanu, ambele de la Scoala Populara de Arte.
Festivalul a fost un maraton de muzica si dans, sala Teatrului "Mihai Eminescu" s-a dovedit a fi neincapatoare. Au fost foarte multi copii prezenti in concurs, care au asigurat un nivel ridicat al festivalului. Prezentarea a fost realizata de Oana Osolinschi, cursanta la Scoala Populara de Arte Botosani.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top