Stiri

“Flori pentru Madalina”

Miercuri, 25 octombrie 2006, la “Gradinita cu program prelungit nr.3” din Timisoara a avut loc  lansarea cartii "Flori pentru Madalina" al poetei Cornelia Turlea-Chifu.

Miercuri, 25 octombrie 2006, la “Gradinita cu program prelungit nr.3” din Timisoara, in prezenta unor personalitati  culturale si obstesti, a avut loc o interesanta lansare de carte.

Este vorba despre volumul  “Flori pentru Madalina” al poetei Cornelia Turlea-Chifu. Lucrarea este dedicata celor mici, si face parte din literatura pentru copii, atat de putin promovata in zilele noastre.

Printre cei prezenti s-au remacat poeta Mariana Gurza (autoare a 7 volume de poezie si eseuri), Vlad Gabriel Gurza, directorul editurii “Atticea” (Timisoara),  Paraschiva Florescu, poeta si autoare de carte didactica pentru invatamantul prescolar, Silvia Dan, inspector scolar si redactor sef al “Revistei Invatamantului Prescolar Timisean” si co-autoare alaturi de Daniela Lazar, Angela Dumitrescu, Manuela Ploscar (prezente de asemenea la eveniment) a lucrarii de specialitate “Metoda proiectelor la varstele timpurii”. Au fost invitati si membrii redactiei revistei virtuale “Agero” (http://www.agero-stuttgart.de ), prin persoana subsemnatului, intrucat Cornelia Chifu a publicat literatura de calitate in paginile acesteia.

Regretabil, literatura pentru copii a inceput sa fie pe cale de disparitie nu numai la noi in tara ci si mai peste tot in lume. Oamenii nu mai au timp de a avea grija de bucuria traditionala a copilariei, de hrana spirituala a celor mici, cautand sa-i implice cat mai mult in lucruri asa zise “serioase” abandonandu-i pe seama computerelor. Acestia isi pierd zambetul si inocenta, devenind irascibili, violenti si adicti virtuali.

Poeta, Cornelia Turlea-Chifu, ofera prin versurile sale dedicate copiilor acea particica spirituala care am purtat-o multi dintre noi in suflet, poezia copilariei si legaturile pe care le avem cu aceasta minunata perioada a vietii.

Evenimentul s-a incheiat cu un spectacol festiv organizat de gazde, spectacol de muzica si poezie, actorii fiind copiii care frecventeaza aceasta gradinita. Acestia, au recitat cu candoare si mult talent poezii din cartea proaspat lansata.       

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top