Stiri

Proiecte de voluntariat la Școala de Vară pentru o Românie mai bună

 

 

 

Școala de Vară România Secolului XXI”, proiect al asociației studențești ”Voluntari pentru Idei și Proiecte” se află anul acesta la cea de-a XI-a ediție, cu două săptămâni interactive pentru tinerii care vor să se implice în acțiuni de schimbare a societății și care doresc să intre în dialog cu liderii români de azi. Fiind Anul European al Voluntariatului, ediția din această vară a pregătit pentru studenții și masteranzii din toată țara, tema participării active la dezvoltarea societății.

 Între 18 și 30 iulie, cei 25 de participanți proactivi care vor să producă o schimbare în comunitate, vor participa timp de două săptămâni la training-uri și workshop-uri susținute de specialiști în domeniile voluntariatului și participării publice. Participanții vor învăța principalii pași în conceperea și implementarea unui proiect de voluntariat, fiind provocați totodată să creeze proiecte în echipe, care vor fi prezentate la finalul celor două săptămâni. Cu această ocazie, Școala de Vară va crea o comunitate proactivă susținută de o platformă de comunicare prin care participanții vor fi informați și ajutați cu privire la implementarea proiectelor create, reprezentând un model de inițiativă încurajator pentru implicarea activă a tinerilor în comunitățile în care trăiesc.

 Printre principalele direcții de dezvoltare a participanților cu privire la implementarea acțiunilor de voluntariat, se numără aplicarea la fonduri prin sprijinul ANPCDEFP, cetățenie activă și dialog intercultural în parteneriat cu British Council, lidership în ONG-uri prezentat de Schultz Consulting, antreprenoriat social – training oferit de roPOT, skilluri necesare pentru un tânăr cu inițiativă, prezentate de Peter Oostveen, participare la decizia publică – training Oana Preda, prezentarea unor proiecte de voluntariat de succes precum Lecturi Urbane, de Adrian Ciubotaru și multe altele.

 Dacă vrei ca ideile tale să fie implementate și să aducă o schimbare societății de azi, aplică la Școala de Vară pe www.scoaladevara.com pana la 1 iulie 2011 și participă la sesiunea de dezvoltare și educare în creearea unui program de voluntariat. Îți propunem să dezbatem probleme, să schimbăm stereotipurile despre voluntariat și să intri în dialog cu lideri din domeniu.

 

Învață să zbori pentru ideea ta!

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top