Stiri

Muzeul “ASTRA” un obiectiv cultural turistic cu rezonanta valorica mondiala

Muzeul "ASTRA" este prezentat de catre agentia americana Frommer's ca unul dintre obiectivele culturale definitorii ale Romaniei in general si ale Sibiului in particular. Despre valentele culturale ale muzeului se vorbeste si in lucrarea Frommer's Easten Europe, 1st Edition, lucrare ce a aparut pe piata in anul 2007.

Acumulând o experienţă de peste 50 de ani, în contextul globalizant  al turismului la scară mondială, promovând  cele mai bune destinaţii de vacanţă, agenţia Frommer’s (beneficiind în ultimii ani de un site complex şi relevant în sensul identificării unei palete largi a unor inedite destinaţii pentru turişti)  plasează la scara mondială a destinaţiilor turistice, Muzeul „ASTRA” ca unul dintre obiectivele culturale definitorii ale României în general şi ale Sibiului în particular.

Secvenţa de prezentare asupra potenţialului turistic al  Muzeului Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” este integrată în secţiunea mai largă, de cuprindere a istoriei aşezării de pe Cibin. Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale „ASTRA” este perceput şi prezentat ca un vestigiu istoric şi de încărcătură valorică definitorie, cu valenţe organice  fundamentale, dacă ne referim la devenirea istorică românească în contextul  multiculturalşi multisecularsecular al Transilvaniei şi al Sibiului. Pe aceiaşi direcţie, a justei prezentări a muzeului, potenţialului turist ce doreşte  să se  iniţieze în concertul valoric tradiţional, îi este pus la dispoziţie un set util de informaţii care ajută la: identificarea spaţială a obiectivului (adresa),  edificarea călătorului asupra programului de vizitare şi asupra taxei percepută pentru acces în universul tradiţiilor româneşti.

Un grad sporit de relevanţă prezintă   succinta prezentare on-line dedicată muzeului: „…faceţi o ieşire înspre această expoziţie în aer liber, plăcută şi foarte bine organizată, care  îşi sporeşte valoarea prin reprezentarea socio-politică.  Totul se bazează  pe moştenirea tradiţională, cu accent pe gospodăriile ţărăneşti  precum şi pe trecutul vieţii satului. Şi evident, această ilustrare este pro românească”.

Acelaşi site de promovare turistică cuprinde şi o succintă prezentare a lucrării  Frommer's Eastern Europe, 1st Edition, editată de  Mark Baker, Dr. Keith Bain, Angela Charlton, Heather Coombs, Pippa de Bruyn, Hana Mastrini, Karen Torme Olson, Sanja Bazulic Olson, Andrew Princz, apărută în anul  2007, şi cuprinzând referiri succinte, dar definitorii în ceea ce priveşte valorile cumulate de Muzeul „ASTRA”. Aceste menţiuni  documentate ştiinţific sunt dovada unei recunoaşteri directe a unicităţii patrimoniului cultural ale acestui vast obiectiv cultural-turistic şi a valenţelor sale mondiale, chiar în mediile sociale depărtate de realităţile româneşti.

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top