Stiri

Apariţii recente la editura Meteor Press

Editura Meteor Press a adus la Târgul Internaţional de Carte Gaudeamus 2011 mai multe apariţii editoriale printre care şi:  Mensa. Teste logice pentru provocarea minţii, Philip Carter şi Ken Russell, Executaţi prin înfometare, Miron Dolot, Heinrich Himmler, Roger Manvell şi Heinrich Fraenkel, Testament. Părintele Arsenie Papacioc, Mărturisitorii din închisorile comuniste. Minuni. Mărturii. Repere


Miron Dolot
Editura Meteor Press
ISBN: 978-973-728-544-7
256 pagini
 
Executaţi prin înfometare este cea dintâi carte dedicată în totalitate foametei provocate intenţionat de sovietici în Ucraina în 1932–1933, în cursul căreia se estimează că au murit între cinci şi şapte milioane de oameni. Autorul cărţii, care a adoptat pseudonimul de Miron Dolot (pe numele său adevărat Simon Starow), pe atunci în vârstă de 16 ani, a asistat el însuşi la grozăviile de neînchipuit ale acelei perioade. Ajuns în America, la vârsta depănării amintirilor, autorul povesteşte, cu adâncă durere în suflet, cele întâmplate atunci în satul său, cu familia, rudele şi vecinii săi, oameni harnici, credincioşi, catalogaţi de regimul comunist drept „culaci” doar pentru că aveau, unii, o casă cu acoperiş de tablă, o vacă, un cal, puţin pământ şi refuzau să se înscrie la colectiv.

Roger Manvell, Heinrich Fraenkel
Editura Meditaţii
ISBN: 978-606-92034-3-9
352 pagini
 
Aceasta este viaţa unuia dintre cei mai inteligenţi şi mai proeminenţi conducători nazişti, care, în calitate de şef al temutului SS şi al sadicului Gestapo, a coordonat exterminarea a milioane de oameni.
Cartea dezvăluie povestea unui băiat aparent obişnuit, ajuns un bărbat obsedat şi superstiţios, care devine pasionat de medicina naturistă, astrologie şi homeopatie înainte de a-şi îndrepta în cele din urmă atenţia spre „ştiinta” purificării rasiale şi credinţa în superioritatea rasei ariene.
Plină de intrigi, neverosimila lui ascensiune a făcut din el al doilea om ca putere din Germania nazistă. Cunoaşterea sinistrei sale existenţe ne ajută să înţelegem un partid politic şi o naţiune care au săvârşit crime îngrozitoare împotriva lumii şi umanităţii.
Roger Manvell şi Heinrich Fraenkel au colaborat la câteva proiecte privind cinematografia germană şi istoria celui de-al Treilea Reich. Sunt cunoscuţi în primul rând pentru biografiile detaliate ale celor mai faimoşi conducători nazişti.
 
 
Rodney Castleden
Editura Meteor Press
ISBN: 978-973-728-547-8
528 pagini
 
Hotărârea, elanul şi tenacitatea sunt atributele definitorii ale celor 175 de personalităţi care şi-au pus amprenta pe istoria omenirii, crede Rodney Castleden. Pornind de la această premisă, autorul englez selectează din multitudinea de personalităţi pe care istoria ni le propune un număr de 175 de oameni care, prin acţiunile şi operele lor din varii domenii ori pur şi simplu prin maniera în care au influenţat percepţia semenilor asupra unei probleme sau alteia au schimbat cursul istoriei.
De aceea, în paginile acestei cărţi uimitoare veţi întâlni personalităţi care cu greu ar putea fi alăturate într-o altă conjunctură, cum ar fi maica Tereza, Adolf Hitler, Osama bin Laden, papa Ioan Paul al II-lea, Hammurabi, Erostrat, Picasso şi Walt Disney. Oricât de insolite vor părea la o primă vedere astfel de învecinări, ele se justifică pe deplin dacă te gândeşti că autorul englez nu a avut orgoliul stupid de a face din Bine un criteriu absolut în selectarea acestor individualităţi care au preschimbat omenirea. Cu alte cuvinte, la nivelul profund al modificării fluxului istoriei, e absolut lipsit de importanţă dacă efectele acţiunii maicii Tereza, de pildă, sunt relevante în sensul unui Bine absolut, câtă vreme faptele unui bin Laden se aşază sub semnul hidos al Răului, al uciderii crude şi fără noimă. Cu adevărat important, din perspectiva acestei scrieri, este faptul că şi unul, şi celălalt, au lucrat în dublu sens asupra istoriei: la nivel global, deturnând curgerea firească a fluxului general al istoriei şi mutându-l în altă matcă (lumea de după septembrie 2011 nu va fi niciodată aceeaşi cu cea dinainte, nu-i aşa?), dar şi la nivelul sufletelor individuale – câţi dintre semenii noştri nu au început să se uite cu mai multă grijă şi consideraţie la cei mai puţin norocoşi decât ei, după pilda extraordinarei călugăriţe albaneze?!
Ken Blanchard
Editura Meteor Press
ISBN: 978-973-728-527-0
320 pagini
 
Specialistul în management Kenneth Blanchard este bine cunoscut în străinătate pentru cartea sa The One Minute Manager, apărută şi în traducere românească sub titlul Manager la Minut. De altfel, editura noastră a publicat în traducere alte două lucrări ale acestuia, Cum să formezi echipe de succes şi Cum să lucrezi ca un Manager la Minut. Cum să transformi cele trei secrete ale Managerului la Minut în abilităţi practice.
Cartea de faţă se bazează pe cei peste 25 de ani de experienţă acumulată de autor şi de colectivul coordonat de acesta în domeniul managementului organizaţiilor. Modelul pe care-l propune Blanchard în vederea transformării unei organizaţii oarecare într-o organizaţie foarte performantă este fundamentat pe trei idei esenţiale, respectiv pe faptul că trebuie să fii apreciat de clienţi, nelimitându-te la a le satisface nevoile şi transformându-i în „fani înrăiţi”, pe faptul că trebuie să fii apreciat de angajaţi, recunoscându-le şi apreciindu-le munca, în fine, pe faptul că trebuie să fii apreciat de investitori, demonstrând că organizaţia ta este viabilă, activă în plan public şi obţine rezultate constant bune de-a lungul timpului.
 
 
Philip Carter si Ken Russell
Editura Meteor Press
ISBN: 978-973-728-540-9
224 pagini
 
Ce mod mai bun s-ar putea găsi pentru a vă ascuţi inteligenţa şi a vă rafina abilităţile de rezolvare a problemelor decât exerciţiile concepute de Mensa, societatea celor cu cel mai mare IQ? Aceasta este o culegere de peste 150 de puzzle-uri logice care vă vor pune la încercare puterile minţii în moduri la care nu v-aţi fi gândit poate niciodată.
Problemele propuse reprezintă o provocare pentru gândirea logică a oricui, iar pentru rezolvarea lor nu sunt necesare niciun fel de abilităţi speciale, în afară de raţiune şi simţ practic, combinate cu voinţa tenace de a nu abandona!
Cartea aceasta îi va încânta pe cei deja fascinaţi de jocurile captivante şi dificile ale minţii şi îi va atrage pe toţi cei care încă n-au fost convertiţi la statutul de rezolvitori consecvenţi.
 
 
Kris Brandt Riske
Editura Meteor Press
ISBN: 978-973-728-543-0
320 pagini
 
Influenţele astrale ale anului 2012 vor avea efecte dintre cele mai neaşteptate. Fiecare zodie va fi pusă la încercare în mod diferit, iar societatea în ansamblu va trece prin momente decisive, care vor solicita adaptarea la o nouă realitate materială şi spirituală.
În acelaşi timp, va fi un an al oportunităţilor pentru cei care se bizuie pe cunoaştere şi pe experienţele din trecut, pentru cei care privesc viitorul cu optimism şi încredere. Kris Brandt Riske îşi oferă sfaturile avizate pentru a-i ajuta pe nativii tuturor zodiilor să aleagă cea mai potrivită conjunctură astrală atunci când urmăresc un anumit scop, de natură personală, profesională, financiară sau sentimentală.
Urmărindu-i previziunile şi analiza detaliată pentru fiecare zodie în parte, lună de lună, consultând tabelele de activităţi de la finalul fiecărei zodii descrise, vă veţi putea considera printre „norocoşii” care ştiu să fie întotdeauna în locul potrivit la momentul potrivit. Veţi avea şansa să aflaţi din timp când este cazul să vă puneţi în valoare calităţile personale şi ce prevederi să vă luaţi în momentele tensionate. Veţi învăţa cum să faceţi alegeri înţelepte pentru a avea un an plin de realizări şi satisfacţii.
Kris Brandt Riske este astrolog profesionist, director executiv al Federaţiei Americane a Astrologilor, autoare a numeroase cărţi de astrologie previzională.
 
Gerard de Villiers
Editura Meteor Press
ISBN: 978-973-728-539-3
320 pagini
 
Colecţia SAS, al cărei nume vine de la Alteţa Sa Serenisimă, Prinţul Malko, un spion de lux al CIA, este una dintre cele mai fascinante colecţii apărute la Editura Meteor Press. Cuprinzând peste 180 de romane de spionaj semnate de Gerard de Villiers, un romancier cu o puternică formaţie de jurnalist, colecţia s-a bucurat şi de două ecranizări.
Îmbinând suspansul cu dragostea, teama cu surprizele plăcute, colecţia oferă cititorului mii şi mii de întâmplări care îl conduc într-o lume a agenţilor secreţi şi a spionajului de înaltă clasă.
Ficţiunea se îmbină deseori cu realitatea, tocmai de aceea numeroase scene relatate în cărţile colecţiei sunt inspirate din fapte reale.
Gerard de Villiers se dovedeşte un maestru al suspansului şi al dozării în crescendo a acţiunii, dar şi un bun cunoscător al realităţii zonei. Acest fapt face din colecţia SAS una dintre cele mai interesante şi captivante colecţii.
SAS 125: Bun venit la Nouakchott este ultima apariţie din serie.
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top