Stiri

Tineri arti_ti pentru tineri arti_ti”

Componeţi ai ”Youth Orchestra„ concertează pentru  un tânăr muzician

Componenţi ai orchestrei simfonice de tineret ,”Youth Orchestra Sibiu” va susţine cu sprijinul Zonei 13 Lions – District 124 România şi a clubului  universitar Campus Lions, un concert de caritate ce va avea lor  in data de 6 ianuarie 2009, la Thalia , în sala studio, începând cu ora 19.00.

 

Evenimentul  beneficiază de susţinerea Filarmonicii de Stat Sibiu.Recitalul va fi susţinut de prim soliştii: Delia Câmpeanu – vioară, Octavia Marc – pian, Vlad Răceu – vioară,Alexandru Rebreanu – flaut,Gabriel Bebeşelea – vioară

 

Ei vor fi interpretate lucrări de: B.Bartok, F.Kreisler, B.Martinu precum şi de alţi compozitori cunoscuţi.

 

Sumele colectate peste valoarea biletului vor fi donate unui tănăr muzician sibian. Acest recital face parte dintr-o campanie mai vastă a componenţilor “ Youth Orchestra Sibiu” anume proiectul Pax Mundi. prin care SE promovează  imaginea Capitalei Campus Lions eveniment care va avea loc în 2010 la Sibiu.

 

În preambului concertului , la ora 18.30 muzicienii  vor sustine o conferinta de presa, in cadrul căreia vor aduce  mai multe precizări  referitor la  proiectul Pax Mundi.  

 

Orchestra simfonică de tineret din Sibiu,”Youth Orchestra” a luat fiinţă în toamna anului 2005. Dirijorul de atunci  Gabriel Bebeselea, elev în clasa a XII-a,  a rămas la pupitru fără întrerupere. Ca urmare a relaţiei stabilite între cei 42 de componenţi, muzicienii nu au abandonat proiectul de a construi prima filarmonica de tineret din România, compusă exclusiv din elevi de la liceele de muzică şi din studenţi de la conservator din diferite centre muzicale din ţară. 

Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Articole Populare

To Top